..a ja polecam Cinema Paradiso, niesmiertelny, pierwszy na liście filmów, które zabrałabym na bezludna wyspę -hahaha- z prądem !Piękny, mądry i niezwykle zabawny, ale nie płaskim jankeskim humorem, jeno naszym europejskim. Cud, miód i orzeszki !
Zgon na pogrzebie :) Taki jest tytuł w wersji polskiej. Był w kinach jakiś czas temu. Niestety, póki co z tego co wiem, nie ma go w Polsce na DVD. A szukam intensywnie, bo chcę sobie kupić, żeby móc wracać za każdym razem kiedy mam doła :)
czy to jest ten film, gdzie okazalo sie na pogrzebie, ze Sw.Pamieci mial romans z takim karlowatym "przystojniakiem" o czym dowiedziala sie wdowa i ten karlowaty zadal wynagrodzenia finansowego, co bylo powodem jego zamordowania, po czym wyladowal w trumnie, po czym w najbardziej donioslej chwili pogrzebu zaczal wydostawac sie trumny??? :))) Cos mi sie przypomina, ogladalam jakis czas temu, ale tytulu nie pamietam:) Niezle zakrecona historia, scenarzysta mial fantazje!!
film na dobry poczatek roku.
Właśnie obejzalam trailer- naprawdę zapowiada się nieźle ale jest na dvd? Patrzyłam na allegri i nie ma:(
Trzeba pewnie ściągnąć:)
albo wykupic sciagniecie :):)
Na eMule niestety mało osób ma.
..a ja polecam Cinema Paradiso, niesmiertelny, pierwszy na liście filmów, które zabrałabym na bezludna wyspę -hahaha- z prądem !Piękny, mądry i niezwykle zabawny, ale nie płaskim jankeskim humorem, jeno naszym europejskim. Cud, miód i orzeszki !
Zgon na pogrzebie :)
Taki jest tytuł w wersji polskiej.
Był w kinach jakiś czas temu.
Niestety, póki co z tego co wiem, nie ma go w Polsce na DVD.
A szukam intensywnie, bo chcę sobie kupić, żeby móc wracać za każdym razem kiedy mam doła :)
Film świetny, widziałam w kinie. W pewnej chwili dostałam ataku śmiechu i nie mogłam sie uspokoić.
Czy jest na dvd nie wiem.
te, gwiazda, nie spoileruj ;) ze tak slangiem filmowym się posłużę...
Maddalena gratuluje ...to juz opowiedzialas film.
ale tam sie jeszcze dziesiec tysiecy rzeczy dzieje!!! skonac ze smiechu mozna:))
I bardzo dobrze. Ja lubię wiedzieć o czym jest film zanim go zobaczę.
a srednio dobrze bo ten film fajnie sie oglada z zaskoczenia a tak najbardziej zaskakujace sceny juz juz sa opowiedziane.