Piekne! Jeśli to są Twoje pierwsze torty to jak dla mnie nie musisz juz pracowac nad sobą:) Ciekawe pomysły i pięknie wykonane. Bardzo podoba mi się ten fioletowy torcik:) Jak zrobiłaś te boki?
Dziękuję za uznanie i za pomoc! Kluko- boki fioletowego tortu zrobiłam skręcając ze sobą dwa wałeczki, następnie układałam je pionowo- baaardzo czasochłonne zajęcie:)
Użytkownik meliphera napisał w wiadomości: > jakich barwników używacie, w > proszku, w paście a może w płynie? Ja do tej pory używałam tylko naturalnych.
ja najczęściej używam tych w proszku bo są zdecydowanie najlepsze. Nie rozrzedazją masy, po dodaniu naprawde małej ilosci proszku zabarwiają masy na intensywne kolory przez co są bardzo wydajne . Uzywam tez barwników w paście ale jednak tych w proszku znacznie częsciej
już któryś raz podziwiam te torty,są wręcz cudowne.kobietki uchylcie rąbka tajemnicy,w jaki sposób wy tak pięknie to dekorujecie,czy to jest tylko wasza inwencja tworcza czy uzywacie jakis foremek,wzorow itp.pozdrawiam
Zwykle mam początkowo jakąś koncepcję ale w trakcie dekorowania to się zmienia i w efekcie powstaje zupełnie coś innego niż sobie założyłam. Inaczej jest w przypadku konkretnego zamówienia np.: Clifford czy Spiderman:) tutaj nie bardzo jest co zmieniać, liczy się zadowolenie solenizanta. Aha i ja, jak do tej pory, lepie wszystko w paluszkach, nie używam foremek itp. Pozdrawiam...
Początkowo bawiłam się sztucznym marcepanem kupionym przez przypadek w sklepie, robiłam różne ozdóbki na ciasta i torty. Od paru miesięcy przeglądam strony z dekoracjami tortów ( to chyba już nałóg:)) i wciągnęło mnie! Próbuję coś sama tworzyć a efekty widać na zdjęciach:) Pozdrawiam i zachęcam do nauki:)
Witam, szukam pomysłu na tort z motywem policyjnym. Gdyby ktoś miał jakieś fotki, będę wdzięczna.
a to kilka moich tortów:
..piękne, podziwiam !
Piękne te Twoje torciki!!!
Wpisz może w googlach grafice police cake albo coś w tym stylu i coś na pewno znajdziesz :-)
w google pokazuje sie kilka pozycji np.., więc napewno coś dla siebie znajdziesz !
masz talent, są piękne
Zazdroszczę Ci talentu, cudne...
Dziękuję Wam bardzo ! To moje pierwsze torty i trochę muszę jeszcze nad precyzją popracować:-)
śliczne torty , podziwiam :)
Piękne te Twoje torty! gratuluję talentu!
http://www.cukierniacieslikowski.pl/galeria_1.htm tutaj znalazłam torty dla dzieci, jest kilka autek, więc może będą inspiracja dla Ciebie
Ale cudeńka, aż ślinka cieknie!
Piekne! Jeśli to są Twoje pierwsze torty to jak dla mnie nie musisz juz pracowac nad sobą:) Ciekawe pomysły i pięknie wykonane. Bardzo podoba mi się ten fioletowy torcik:) Jak zrobiłaś te boki?
Dziękuję za uznanie i za pomoc!
Kluko- boki fioletowego tortu zrobiłam skręcając ze sobą dwa wałeczki, następnie układałam je pionowo- baaardzo czasochłonne zajęcie:)
Robisz bardzo ładne torty . Gratuluje
Tu masz kilka fotek z internetu
i jeszcze to: http://images.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=&q=Police+car+cake&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w
Pozdrawiam
Dzięki serdeczne!
Mam jeszcze jedną prośbę: jakich barwników używacie, w proszku, w paście a może w płynie? Ja do tej pory używałam tylko naturalnych.
Użytkownik meliphera napisał w wiadomości:
> jakich barwników używacie, w
> proszku, w paście a może w płynie? Ja do tej pory używałam tylko naturalnych.
ja najczęściej używam tych w proszku bo są zdecydowanie najlepsze. Nie rozrzedazją masy, po dodaniu naprawde małej ilosci proszku zabarwiają masy na intensywne kolory przez co są bardzo wydajne . Uzywam tez barwników w paście ale jednak tych w proszku znacznie częsciej
Z tych chciałbym dostać oczywiście ten z konikiem.Wszystkie są SUPER
Motyw policyjny, to może sama czapka z profilu.
Pozdrawiam.
Dzięki serdeczne!
Piękny koń, czy to córcia Czanty?
Czanta vel Szefowa jest matką Czeciej i Czili.Pozdrawiam Acha. Jak sądzę wybór naturalnych barwników jest chyba najzdrowszym wyborem
Użytkownik CZOS napisał w wiadomości:
Jak sądzę wybór naturalnych barwników jest chyba najzdrowszym wyborem
Jak najbardziej zgadzam się, jednak mam zmowienia na torty, ktore wymagają użycia barwnikow, pozdrawiam
Piękne, dwa ostatnie dla mnie szczególnie.
Dzieło sztuki kulinarnej, podziwiam szczególnie ten fiołkowy!!!!
same slicznosci ,podziwiam!
tort zrobiłam według ulubionej zabawki solenizanta:
ps. jeszcze raz dziękuję za pomoc:)
śliczny, wygląda jak prawdziwa zabawka. masz talent
dla moich pociech:)
już któryś raz podziwiam te torty,są wręcz cudowne.kobietki uchylcie rąbka tajemnicy,w jaki sposób wy tak pięknie to dekorujecie,czy to jest tylko wasza inwencja tworcza czy uzywacie jakis foremek,wzorow itp.pozdrawiam
Zwykle mam początkowo jakąś koncepcję ale w trakcie dekorowania to się zmienia i w efekcie powstaje zupełnie coś innego niż sobie założyłam. Inaczej jest w przypadku konkretnego zamówienia np.: Clifford czy Spiderman:) tutaj nie bardzo jest co zmieniać, liczy się zadowolenie solenizanta. Aha i ja, jak do tej pory, lepie wszystko w paluszkach, nie używam foremek itp. Pozdrawiam...
To masz zdolności,za każdym razem jak wchodzę na WZ i oglądam torty to jestem zachwycona,są prześliczne.....jak ja bym chciała miec takie zdolnosci
Myślę, że nic straconego. Takich rzeczy można się nauczyć! Ja też dopiero się uczę:) Pozdrawiam...
I jak idzie nauka?jesteś samoukiem czy korzystasz z jakiś pomocy:)?
Początkowo bawiłam się sztucznym marcepanem kupionym przez przypadek w sklepie, robiłam różne ozdóbki na ciasta i torty. Od paru miesięcy przeglądam strony z dekoracjami tortów ( to chyba już nałóg:)) i wciągnęło mnie! Próbuję coś sama tworzyć a efekty widać na zdjęciach:) Pozdrawiam i zachęcam do nauki:)