Ogromnie dziękuję, świetna piosenka. Osobiście nie gustuję w takich klimatach muzycznych. Ale trzeba przyznać, że chwyta za serce. Chyba się najbliższa niedzielę wybiorę do Wizny.
Użytkownik Nostra2004 napisał w wiadomości: > mieszkasz gdzieś blisko? Może nie blisko - do Wizny jakieś 70 km. Ale nigdy nie byłam w Wiźnie, ale piosenka mnie natchnęła i myslę że warto odwiedzać takie miejsca. Jeszcze raz dziękuję.
Użytkownik alfa_beta napisał w wiadomości: > A ja się poryczałam :)) Miło kiedy inne nacje doceniaja bohaterstwo naszych > żołnierzy, a porównanie do Spartan rozłożyło mnie kompletnie. ..prawda? Dokładnie to samo czuję za kazdym razem, kiedy ich słucham !
A ja mieszkajaca w Szwecji nic o tej grupie nie slyszalam, pytalam sie syna i tez nic o nich nie wie. Jednak poplakalam sie po sluchaniu, i to dokladnie tak , jak moj ojciec opowiadal, nie bylo zadnej szansy na bronienie granic , ale kazdy polak walczyl za siedmiu albo dziesieciu,,,,och,,,serce mnie boli,,,,,
Nostra serdecznie Ci dziękuję za link do tego utworu. Jestem bardzo miło zaskoczona, że również mieszkańcy innych krajów doceniają naszych bohaterów. Pozdrawiam!
Iloria, to jest bardzo ciekawa grupa, sprawdzilam na internecie, ze rzeczywiscie szwed rodowity jest zalozycielem,,,37 lat ma on,,,nie wiem skad ma tyle wiadomosci o naszych bohaterach, napisze i sie zapytam,,,bo jestem bardzo ciekawa:)
Ta grupa nie interesuje się specjalnie naszym krajem, "wyłowiła"z mroków dziejów różne bohaterskie czyny - spiewa także np. o obrońcach Stalingradu. I choć wydaje się, że to takie "mocne uderzenie", zauważyłam ,że duzo ma też z liryzmu, nie uważacie?
O tak widzialam o czym spiewaja, w dalszym ciagu jestem ciekawa dlaczego? Powiem Ci, ze te "mocne uderzenia" mnie nie przeszkadzaja, jestem wyuczona przez syna:))) Liryzm jest wazniejszy.
Mój uczeń był na koncercie Sabatonu i od jakiegoś czasu namawiał na wysłuchanie, stąd jestem na bieżąco. Dodatkowym atutem dla polskich fanów jest właśnie fakt wykorzystania przez zespół fragmentu polskiej historii.
Szwedzki zespół "Sabaton" nagrał piosenkę "40 do/na 1" o polskich żołnierzach broniących się bohatersko pod Wizną. Być może nie lubicie takiej muzyki, ale posłuchajcie, bo warto / są też polskie napisy/:link aktywny: http://pl.youtube.com/watch?v=KBwwFsKTJGs
Warto, warto, ja już słyszałam!!!
Ogromnie dziękuję, świetna piosenka. Osobiście nie gustuję w takich klimatach muzycznych. Ale trzeba przyznać, że chwyta za serce. Chyba się najbliższa niedzielę wybiorę do Wizny.
mieszkasz gdzieś blisko?
Użytkownik Nostra2004 napisał w wiadomości:
> mieszkasz gdzieś blisko?
Może nie blisko - do Wizny jakieś 70 km. Ale nigdy nie byłam w Wiźnie, ale piosenka mnie natchnęła i myslę że warto odwiedzać takie miejsca. Jeszcze raz dziękuję.
A ja się poryczałam :)) Miło kiedy inne nacje doceniaja bohaterstwo naszych żołnierzy, a porównanie do Spartan rozłożyło mnie kompletnie.
Użytkownik alfa_beta napisał w wiadomości:
> A ja się poryczałam :)) Miło kiedy inne nacje doceniaja bohaterstwo naszych
> żołnierzy, a porównanie do Spartan rozłożyło mnie kompletnie.
..prawda? Dokładnie to samo czuję za kazdym razem, kiedy ich słucham !
A ja mieszkajaca w Szwecji nic o tej grupie nie slyszalam, pytalam sie syna i tez nic o nich nie wie.
Jednak poplakalam sie po sluchaniu, i to dokladnie tak , jak moj ojciec opowiadal, nie bylo zadnej szansy na bronienie granic , ale kazdy polak walczyl za siedmiu albo dziesieciu,,,,och,,,serce mnie boli,,,,,
Nostra serdecznie Ci dziękuję za link do tego utworu. Jestem bardzo miło zaskoczona, że również mieszkańcy innych krajów doceniają naszych bohaterów. Pozdrawiam!
Iloria, to jest bardzo ciekawa grupa, sprawdzilam na internecie, ze rzeczywiscie szwed rodowity jest zalozycielem,,,37 lat ma on,,,nie wiem skad ma tyle wiadomosci o naszych bohaterach, napisze i sie zapytam,,,bo jestem bardzo ciekawa:)
Ta grupa nie interesuje się specjalnie naszym krajem, "wyłowiła"z mroków dziejów różne bohaterskie czyny - spiewa także np. o obrońcach Stalingradu. I choć wydaje się, że to takie "mocne uderzenie", zauważyłam ,że duzo ma też z liryzmu, nie uważacie?
O tak widzialam o czym spiewaja, w dalszym ciagu jestem ciekawa dlaczego? Powiem Ci, ze te "mocne uderzenia" mnie nie przeszkadzaja, jestem wyuczona przez syna:)))
Liryzm jest wazniejszy.
To bardzo wzruszające, prawda?
Wiadomości w TV-Sabaton w Polsce- link aktywny :http://pl.youtube.com/watch?v=v2QTMPk9V-I
Mój uczeń był na koncercie Sabatonu i od jakiegoś czasu namawiał na wysłuchanie, stąd jestem na bieżąco.
Dodatkowym atutem dla polskich fanów jest właśnie fakt wykorzystania przez zespół fragmentu polskiej historii.
myślę, że Twoim uczniom to nie zaszkodzi.Przy okazji jeszcze mogą się czegoś ciekawego dowiedzieć !