Witam! Zastanawiam się wjaki sposób zamrozic kluski z mięsem? Czy należy zamrozic każdą z osobna (nieugotowaną) czy nalezy je troszke podgotowac? Nie chciałabym żeby podczas gotowania uległy rozpadowi :-) proszę o sugestie i pozdrawiam:-))
Wg mnie powinnaś ugotować. Ja ugotowane kluski czy pierogi smaruję po ugotowaniu olejem a potem mrożę, dzięki temu się nie sklejają a i z odgrzewaniem nie ma problemów :)
hmm..ja ostatnio..zamroziłam kluski śląskie..surowe...i podczas gotowania zrobiła się papka..rozpadły się.. wyrzuciłam..zrobiłam świeże i było ..ok.! pozdrawiam..!
Witam! Zastanawiam się wjaki sposób zamrozic kluski z mięsem? Czy należy zamrozic każdą z osobna (nieugotowaną) czy nalezy je troszke podgotowac? Nie chciałabym żeby podczas gotowania uległy rozpadowi :-) proszę o sugestie i pozdrawiam:-))
Wg mnie powinnaś ugotować. Ja ugotowane kluski czy pierogi smaruję po ugotowaniu olejem a potem mrożę, dzięki temu się nie sklejają a i z odgrzewaniem nie ma problemów :)
Ja też zamrazam ugotowanie kluski w wodzie z olejem.
Nigdy nie slyszalam o mrozeniu w wodzie z olejem ;))))
Myślę, że Uleczce chodziło o ugotowanie klusek w wodzie z olejem i późniejszym zamrożeniu :-))
ja mroze surowe, najpierw ukladam na desce, a jak sie zamroza to wkladam do woreczka. Nic sie nie klei, sa suche, gotuja sie bardzo dobrze.
Ja zawsze i kluski z mięsem i kluski śląskie i pierogi mroże surowe. Układam na tacke, a po zamrożeniu pakuje w woreczki.
Ja mrożę surowe na tackach a potem do woreczka jak moja poprzedniczka.
Również tak robie z kopytkami, śląskimi :)
hmm..ja ostatnio..zamroziłam kluski śląskie..surowe...i podczas gotowania zrobiła się papka..rozpadły się..
wyrzuciłam..zrobiłam świeże i było ..ok.! pozdrawiam..!