Forum

Kuchenne porady

Mrożenie klusek z mięsem

  • Autor: myszka82 Data: 2009-01-06 22:19:41

    Witam! Zastanawiam się wjaki sposób zamrozic kluski z mięsem? Czy należy zamrozic każdą z osobna (nieugotowaną) czy nalezy je troszke podgotowac? Nie chciałabym żeby podczas gotowania uległy rozpadowi :-) proszę o sugestie i pozdrawiam:-))

  • Autor: liyery486 Data: 2009-01-06 22:27:24

    Wg mnie powinnaś ugotować. Ja ugotowane kluski czy pierogi smaruję po ugotowaniu olejem a potem mrożę, dzięki temu się nie sklejają a i z odgrzewaniem nie ma problemów :)

  • Autor: w jesiennym stroju Data: 2009-01-06 22:38:38

    Lepiej najpierw ugotować a potem zamrozić. Surowe ciasto nie zawszec sie dobrze zamraża

  • Autor: uleczka58 Data: 2009-01-06 22:39:11

    Ja też zamrazam ugotowanie kluski w wodzie z olejem.

  • Autor: Glumanda Data: 2009-01-06 22:52:56

    Nigdy nie slyszalam o mrozeniu w wodzie z olejem ;))))

  • Autor: myszka82 Data: 2009-01-06 23:12:41

    Myślę, że Uleczce chodziło o ugotowanie klusek w wodzie z olejem i późniejszym zamrożeniu :-))

  • Autor: kola Data: 2009-01-06 23:53:03

    ja mroze surowe, najpierw ukladam na desce, a jak sie zamroza to wkladam do woreczka. Nic sie nie klei, sa suche, gotuja sie bardzo dobrze.

  • Autor: basia b Data: 2009-01-07 08:18:24

    Ja zawsze i kluski z mięsem i kluski śląskie i pierogi mroże surowe. Układam na tacke, a po zamrożeniu pakuje w woreczki.

  • Autor: marcia33 Data: 2009-01-07 09:19:18

     Ja mrożę surowe na tackach a potem do woreczka jak moja poprzedniczka.

  • Autor: piszczalka Data: 2009-01-07 09:52:46

    Również tak robie z kopytkami, śląskimi :)

  • Autor: ania205 Data: 2009-01-07 11:27:02

    hmm..ja ostatnio..zamroziłam kluski śląskie..surowe...i podczas gotowania zrobiła się papka..rozpadły się..
    wyrzuciłam..zrobiłam świeże i było ..ok.!  pozdrawiam..!

  • Autor: JolaFi Data: 2009-01-07 11:30:24

    a czy pozniej przed gotowaniem rozmrazasz kluski, czy gotujesz jeszcze zamrozone?

  • Autor: JolaFi Data: 2009-01-07 11:32:02

    poprzednie pytanie mialo byc do piszczalki, co do gotownia mrozonych klusek:)

  • Autor: piszczalka Data: 2009-01-07 16:16:17

    Kluski czy kopytka wrzucam mrożone na gotujaca sie juz wode.

Przejdź do pełnej wersji serwisu