Kochani ,mam taka nietypowa prośbe ,może ktos mi doradzi, chce zakupic szwagierce łóżeczko turystyczne z bajerami i nie mam pojecia na co zwracac najwieksza uwage czy naprzewijak czy wykonanie itp.Może ktos ma takie łóżeczko i może sie ze mna podzielic opinia ? Bardzo na was licze .Pozdrawiam
Ja już drugie dziecko chowam zamiast w zwykłym łóżeczku to w taki turystycznym.Ważne żeby było ze stabilnym spodem,dwupoziomowe i dobrze by było gdyby miało odpinany jeden bok bo jak dziecko samo już wchodzi do łóżeczka to nie ma wtedy kłopotu.Koszt jest około 300zł a cała reszta typu światło czy pozytywka wbudowana to rzecz gustu.Ja jestem zadowolona ze swojego-BABY MIX Ja musiałam dokupić materac .Mam nadzieję że uda ci się zrobić odpowiedni zakup.Pozdrawiam-Marta
Bardzo istotne jest by mialo dwa poziomy regulacji materaca to jest bardzo przydatne, pomocny jest rowniez przewijak i taka dodatkowa kieszonka montowana na krotszym boku na pieluch i inne przybory. A na wyposazeniu mialam jeszcze moskitiere (duzy plus szegolnie jesli lozeczko jest uzywane w trakcie wyjazdow ;ub stoi w ogrodzie) i jakies zabawki zawieszna na takiej niby karuzeni (bajer zbedny). Wazne aby bylo solidne i latwo sie skladalo. http://www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=1028 to moge polecic
Aby nie zakładać nowego wątku zapytam się w tym o krzesełko do karmienia małych dzieci. Moja siostra zażyczyła sobie dla dzidzi w prezencie. Za moich czasów (tzn moich dzieci) miałam drewniane - rozkładane na dwa (tzn robiło się stolik i malutkie krzesełko). Jak przestało być potrzebne oddałam w dobre ręce.
Teraz są plastikowe - teoretycznie wiem co ma być. Tylko pytanie o jakość - czy to się za szybko nie rozpadnie, nie pęknie. I co ewentualnie możecie polecić z własnego doświadczenia?
Ekko, drewniane albo metal , plastik i materiał. Zobacz sama http://www.swiatdziecka.pl/search.html . O jakości, utrzymaniu w czystości (bo to też jest wazne) niech się wypowiedzą rodzice maluszków korzystajacych z tych urządzeń.
Praktyczne krzesełko do karmienia dzieci to takie, które później można rozdzielić na oddzielne krzesełko i stolik. Posłuży wtedy dłużej. Nie ma niestety szelek do zapięcia. Ja kupiłam oddzielnie szelki do zapięcia. Stosuje sie te szelki również do wózków które ich nie posiadają, a w zimie do sanek:). Mam takie krzesełko. Dzieci już są dłuże i mają swó stoliczek do jedzenia czy malowania.
Ja tez polecam krzeselka dwuczesciowe, ktore mozna pozniej rozdzielic na stolik i krzeslo. Jestem posiadaczka i jednoczesciowego plastikowego i dwuczesciowego drewnianego i zdecydowanie wybieram drewniane. Dodam, ze moja corcia ma 17 miesiecy.
Z własnego doświadczenia... kupiłam synkowi komplet plastikowy krzesełko i stolik jesteśmy bardzo zadowoleni oboje. Zwykły komplet z marketu mamy go już prawie 4 lata, i wciąż jest cały, a biorąc pod uwagę ułańską fantazję mojego Młodego to ogromny sukces. Jest praktyczny bo służy i w domu i na zewnątrz, łatwy do utrzymania w czystości (zmieści się do kabiny i wanny na gruntowne szorowanie po napadach weny twórczej), zawsze można z niego zrobić namiot. No i cena jakieś 30 zł stół i stołeczek. Ogólnie polecam ;)
ja wiem jakie chcę, tzn moja siostra chce (bo dzidzia jest na razie w wieku nie potrzebującym jeszcze ustrojstwa) - rozdzielane na krzesełko i stolik. Sama miałam drewniane - było super. Przetrwało moje dzieci i potem poszło w świat. Teraz przeglądałam allegro - i są przede wszystkim plastikowe. I moje obawy dotyczą awaryjności, o której pisze Till
No to Ci właśnie piszę że nasz zestaw ma prawie 4,5 roku zaliczył różne loty.... Stół nawet pode mną się nie złamał ..;) To nie jest awaryjny mebel, (chyba że trafisz na jakiś cienki plastik) ale radziłabym kupic w tradycyjnym sklepie (zawsze możesz usiąść na stole i zobaczyć czy wytrzyma ;)))) ) Jedyny minus to, to że porysował się blat jak Młody wycinał ciasteczka foremkami ale to prawie niewidoczne.
Szkoda ze siostra chce dwuczesciowe krzeselko.Ja rok temu kupowalam w prezencie dziecku szwagierki na roczek krzeselko Tripp Trapp ,jest drewniane i rosnie z dzieckiem ze tak powiem.Przystosowane jest od niemowlaka ktory potrafi siedziec do 10letniego dziecka,(no ale nie jest dwuczesciowe,a takiego szkasz)Nie jest niestety tez zbyt tanie,ale jak przewidujemy uzywac go okolo 10lat to tez nie az tak drogie.Krzeselko sie reguluje,gdy dziecko mniejsze inaczej sie je dostosowuje,a gdy podrosnie tez inaczej sie je ustawia,jest naprawde stabilne i wygodne choc moze na takie nie wyglada.Mam troje znajomych,ktorzy uzywaja te krzeselka,w obydwu rodzinach jest po 2 dzieci w tej trzecuiej jest trojka,wiekowo tez roznie od 1,5roku do 9lat i krzeselka sa dalej uzytkowane,a wieksze dzieci maja je dosuniete do biurka nawet.Ekko tutaj masz stronke moze cie zainteresuje,nie jest niesety po polsku ,ale wiem ze jezykiem niemieckim sie poslugujesz http://www.bauladen-kirchheim.de/shop/start.php?stokke_tripp_trapp.php a tutaj link z dostosowanym tym samym krzeselkiem dla malych dzieci http://www.bauladen-kirchheim.de/shop/start.php?stokke_tripp_trapp.php Nie wiem czy w Polsce mozna dostac te krzeselka,ale mysle ,ze w tych wiekszych sklepach bedzie bez problemu. Dodam rowniez ze szwagierka wczesniej uzywala krzeselka takiego dwuczesciowego,ktory teraz poszedl w odstawke.
Też polecam drewniane rozkładane.Na allegro można dostać drewniane ale i w każdym sklepie z dziecięcymi akcesoriami powinny być.Moje dzieci takie miały i ok.Tapicerka z ceraty łatwa do mycia jak i drewno.Powodzenia w zakupach-Marta
Kochani ,mam taka nietypowa prośbe ,może ktos mi doradzi, chce zakupic szwagierce łóżeczko turystyczne z bajerami i nie mam pojecia na co zwracac najwieksza uwage czy naprzewijak czy wykonanie itp.Może ktos ma takie łóżeczko i może sie ze mna podzielic opinia ?
Bardzo na was licze .Pozdrawiam
Ja już drugie dziecko chowam zamiast w zwykłym łóżeczku to w taki turystycznym.Ważne żeby było ze stabilnym spodem,dwupoziomowe i dobrze by było gdyby miało odpinany jeden bok bo jak dziecko samo już wchodzi do łóżeczka to nie ma wtedy kłopotu.Koszt jest około 300zł a cała reszta typu światło czy pozytywka wbudowana to rzecz gustu.Ja jestem zadowolona ze swojego-BABY MIX Ja musiałam dokupić materac .Mam nadzieję że uda ci się zrobić odpowiedni zakup.Pozdrawiam-Marta
Aby nie zakładać nowego wątku zapytam się w tym o krzesełko do karmienia małych dzieci. Moja siostra zażyczyła sobie dla dzidzi w prezencie. Za moich czasów (tzn moich dzieci) miałam drewniane - rozkładane na dwa (tzn robiło się stolik i malutkie krzesełko). Jak przestało być potrzebne oddałam w dobre ręce.
Teraz są plastikowe - teoretycznie wiem co ma być. Tylko pytanie o jakość - czy to się za szybko nie rozpadnie, nie pęknie. I co ewentualnie możecie polecić z własnego doświadczenia?
Ekko, drewniane albo metal , plastik i materiał. Zobacz sama http://www.swiatdziecka.pl/search.html .
O jakości, utrzymaniu w czystości (bo to też jest wazne) niech się wypowiedzą rodzice maluszków korzystajacych z tych urządzeń.
Praktyczne krzesełko do karmienia dzieci to takie, które później można rozdzielić na oddzielne krzesełko i stolik. Posłuży wtedy dłużej. Nie ma niestety szelek do zapięcia. Ja kupiłam oddzielnie szelki do zapięcia. Stosuje sie te szelki również do wózków które ich nie posiadają, a w zimie do sanek:). Mam takie krzesełko. Dzieci już są dłuże i mają swó stoliczek do jedzenia czy malowania.
Ja tez polecam krzeselka dwuczesciowe, ktore mozna pozniej rozdzielic na stolik i krzeslo. Jestem posiadaczka i jednoczesciowego plastikowego i dwuczesciowego drewnianego i zdecydowanie wybieram drewniane. Dodam, ze moja corcia ma 17 miesiecy.
Drewniane, Ekko. Platikowe wcześniej lub później okazują się często mocno awaryjne.
Z własnego doświadczenia... kupiłam synkowi komplet plastikowy krzesełko i stolik jesteśmy bardzo zadowoleni oboje.
Zwykły komplet z marketu mamy go już prawie 4 lata, i wciąż jest cały, a biorąc pod uwagę ułańską fantazję mojego Młodego to ogromny sukces. Jest praktyczny bo służy i w domu i na zewnątrz, łatwy do utrzymania w czystości (zmieści się do kabiny i wanny na gruntowne szorowanie po napadach weny twórczej), zawsze można z niego zrobić namiot. No i cena jakieś 30 zł stół i stołeczek. Ogólnie polecam ;)
ja wiem jakie chcę, tzn moja siostra chce (bo dzidzia jest na razie w wieku nie potrzebującym jeszcze ustrojstwa) - rozdzielane na krzesełko i stolik. Sama miałam drewniane - było super. Przetrwało moje dzieci i potem poszło w świat.
Teraz przeglądałam allegro - i są przede wszystkim plastikowe. I moje obawy dotyczą awaryjności, o której pisze Till
Stół nawet pode mną się nie złamał ..;) To nie jest awaryjny mebel, (chyba że trafisz na jakiś cienki plastik) ale radziłabym kupic w tradycyjnym sklepie (zawsze możesz usiąść na stole i zobaczyć czy wytrzyma ;)))) )
Jedyny minus to, to że porysował się blat jak Młody wycinał ciasteczka foremkami ale to prawie niewidoczne.
Szkoda ze siostra chce dwuczesciowe krzeselko.Ja rok temu kupowalam w prezencie dziecku szwagierki na roczek krzeselko Tripp Trapp ,jest drewniane i rosnie z dzieckiem ze tak powiem.Przystosowane jest od niemowlaka ktory potrafi siedziec do 10letniego dziecka,(no ale nie jest dwuczesciowe,a takiego szkasz)Nie jest niestety tez zbyt tanie,ale jak przewidujemy uzywac go okolo 10lat to tez nie az tak drogie.Krzeselko sie reguluje,gdy dziecko mniejsze inaczej sie je dostosowuje,a gdy podrosnie tez inaczej sie je ustawia,jest naprawde stabilne i wygodne choc moze na takie nie wyglada.Mam troje znajomych,ktorzy uzywaja te krzeselka,w obydwu rodzinach jest po 2 dzieci w tej trzecuiej jest trojka,wiekowo tez roznie od 1,5roku do 9lat i krzeselka sa dalej uzytkowane,a wieksze dzieci maja je dosuniete do biurka nawet.Ekko tutaj masz stronke moze cie zainteresuje,nie jest niesety po polsku ,ale wiem ze jezykiem niemieckim sie poslugujesz
http://www.bauladen-kirchheim.de/shop/start.php?stokke_tripp_trapp.php
a tutaj link z dostosowanym tym samym krzeselkiem dla malych dzieci http://www.bauladen-kirchheim.de/shop/start.php?stokke_tripp_trapp.php
Nie wiem czy w Polsce mozna dostac te krzeselka,ale mysle ,ze w tych wiekszych sklepach bedzie bez problemu.
Dodam rowniez ze szwagierka wczesniej uzywala krzeselka takiego dwuczesciowego,ktory teraz poszedl w odstawke.
Idź do sklepun z akcesoriami dla dzieci i drewniane kupisz bez problemu.
Też polecam drewniane rozkładane.Na allegro można dostać drewniane ale i w każdym sklepie z dziecięcymi akcesoriami powinny być.Moje dzieci takie miały i ok.Tapicerka z ceraty łatwa do mycia jak i drewno.Powodzenia w zakupach-Marta
Siostra podarła tapicerke ale wymienić na nową nie jest trudno jak znajdzie się materiał. Ma już 14lat i jest w dobrym stanie.
dziekuje za pomoc ,juz zakupiłam łóżeczko firmy Baby Dreams ma świetny przewijak ,jest bardzo ładnie wykonane,szwagierka zadowolona.Pozdrawiam
Ja też dziękuje za informacje - zawsze będzie się łatwiej kierować przy zakupie.