Witam. Chciałabym jutro zrobić pyzy, pamiętam jak byłam trochę mniejsza, to moja babcia robiła je z mięsa mielonego, może ktoś ma przepis na takie pyzy?? Co jeszcze trzeba dodać do farszu???
Szukałam, ale nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś dobrego przepisy , większość jest z gotowaną wołowiną, czy zrobić tak samo jak w tamtym przepisie, tylko tą wołowinę zamienić na mięso mielone?
No to ja dopiero jestem kucharka!!!!Kupuję gotowe pyzy z mięsem firmy NORDIS i już ale ostatnio się "rozwijam"w kuchni to może i za pyzy się wezmę Polatam po przepisach to może coś znajdę na temat mielonego-wydaje mi się że może być tylko trzeba zesmażyć je.
Możesz jak najbardziej surowe mięso zmielić, przyprawić, dodać cebulę( czosnek, pieczarki) i podsmażyć na patelni. Potem tylko nadziewać pyzy i zajadać się ze smakiem.
Witam. Chciałabym jutro zrobić pyzy, pamiętam jak byłam trochę mniejsza, to moja babcia robiła je z mięsa mielonego,
może ktoś ma przepis na takie pyzy?? Co jeszcze trzeba dodać do farszu???
W górnym prawym rogu jest wyszukiwarka, wpisz "pyzy z mięsem", a pojawi się wiele przepisów i z pewnością coś wybierzesz.
Zerknij do tego przepisu i poczytaj komentarze http://wielkiezarcie.com/przepis.php?przepis=4672&offset=0, ja robię też pyzy z mięsem z przepisu Wkn są bardzo smaczne.
Szukałam, ale nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś dobrego przepisy , większość jest z gotowaną wołowiną,
czy zrobić tak samo jak w tamtym przepisie, tylko tą wołowinę zamienić na mięso mielone?
A... i czy trzeba te mięso na patelni podsmażyć?
No to ja dopiero jestem kucharka!!!!Kupuję gotowe pyzy z mięsem firmy NORDIS i już ale ostatnio się "rozwijam"w kuchni to może i za pyzy się wezmę Polatam po przepisach to może coś znajdę na temat mielonego-wydaje mi się że może być tylko trzeba zesmażyć je.
Możesz jak najbardziej surowe mięso zmielić, przyprawić, dodać cebulę( czosnek, pieczarki) i podsmażyć na patelni. Potem tylko nadziewać pyzy i zajadać się ze smakiem.
A jajko trzeba? Bułki tartej?
Jeżeli masa nie będzie się chciała kleić można dodać jajko, bułka tarta jest zbędna