Forum

Kuchenne porady

ser biały

  • Autor: aleczka Data: 2009-01-10 15:28:36

    witajcie:-)Czy można w/g Was zamrozić ser biały taki w kostakch zafoliowanych???Chciałabym kupić na zapas...hm....

  • Autor: babsy Data: 2009-01-10 16:18:10

    Ja mroziłam biały ser (twaróg). Generalnie nic mu nie było, może miał tylko nieco "luźniejszą" strukturę po rozmrożeniu.

  • Autor: gitan Data: 2009-01-10 16:18:57

    Możesz spokojnie mrozic  ser biały.Przed użyciem należy wyciągnąc wczesniej ,najlepiej na noc,żeby się pomału rozmroził.

  • Autor: aleczka Data: 2009-01-10 16:37:04

    kurcze,bo w biedronce był taki dobry w kostkach "zielona łąka"super na sernik-ideał.A teraz nie ma:-((Przynajmniej u nas...a jak capnę w Krosnie to kupię na zapas:-))

  • Autor: ekkore Data: 2009-01-10 16:44:59

    zielona łąka jest stałym produktem biedronkowym.
    Jeżeli idzie o sernik - rzeczywiście rewelacyjny wychodzi na tym twarogu. Wypróbowałam wiele rodzajów - ale najczęściej wracam do tego.

  • Autor: pszczólka Data: 2009-01-10 17:48:59

    Moja mama robi mi swojski biały ser ,tak ok 3kg na raz. Zawsze zamrażam i mam co naj mniej na miesiąc.Rozmrazam powoli w lodówce.

  • Autor: aleczka Data: 2009-01-10 20:09:39

    może będą zmieniać opakowanie,albo co???w naszej biedronce nie ma ..jest tylko "zł",ale w wiadereczku-nie to samo już nie to samo:-(((

  • Autor: dj Data: 2009-01-10 18:04:31

    Jak już wszyscy przede mną napisali, ser można mrozić, a ja pisze ponieważ mam dobry sposób żeby później zamrożony ser rozmrozić: do garnk wlewam gorącą wodę (ok. 1/4 wysokości garnka) zamrożony ser wkładam do miski i wstawiam w garnek (trzeba uważać żeby się do miski nie nalało wody), przykrywam pokrywką. Ser rozmraża się szybko i nie robi się "wodnisty". Przynajmniej u mnie to zawsze działa :-) PS: a ten ser z biedronki to serio rewelka do sernika.

  • Autor: aleczka Data: 2009-01-10 20:10:07

    prawda??super...trzeba zdrobić zapasy:-)))

  • Autor: nina Data: 2009-01-10 20:11:21

    Wczoraj kupiłam w Biedronce po 1,99 zł 250 g, dzisiaj zrobiłam ruskie pierogi i wyszły smaczne

Przejdź do pełnej wersji serwisu