Kochani, nie wiem jak to się robi. Nigdy nie widziałam jak oczyszcza się jelita przed napełnieniem np. ciastem ziemniaczanym. Mam solone jelita, ale nie wiem, co dalej...
nic nie trzeba robić.. ja kupuje takie jelita w sklepie..do uboju..i tylko trzeba je dokładnie wypłukac w letniej wodzie bo mają grubą warstwę soli i są gotowe do użytku..pozdrawiam..
Kochani, nie wiem jak to się robi. Nigdy nie widziałam jak oczyszcza się jelita przed napełnieniem np. ciastem ziemniaczanym. Mam solone jelita, ale nie wiem, co dalej...
http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=613&page=1
może tu coś znajdziesz
Dziękuję gitan, może ktoś mi podpowie jak to zrobić prościej, w warunkach domowych.
Jeżeli to są jelita ze sklepu solone to wystarczy tylko wymoczyc kilka razy w letniej wodzie,
żeby spłukac dobrze sól.
I nie trzeba szlamować??? No to jestem uratowana!!!
Jednak wyglądają jakoś dziwnie. Mają w środku zgrubienia i kawałeczki tłuszczu i drobnych błon. Czy na pewno nie szlamować?
nic nie trzeba robić.. ja kupuje takie jelita w sklepie..do uboju..i tylko trzeba je dokładnie wypłukac w letniej wodzie bo mają grubą warstwę soli i są gotowe do użytku..pozdrawiam..
Dziękuję! Jestem już w trakcie roboty. Fajnie Dziewczyny, że zawsze można na Was liczyć.:)))
Daj znać, jaki efekt. Jak to robiłaś