Kochani ! Znęceni piekną pogodą, no bo to słoneczko,dodatnia temperaturka bez wiatru, wybraliśmy się odwiedzic nasza działke i zobaczyć co tam pod sniegiem słychac? Temat pewnie zainteresuje wyłącznie ogrodników, ale chciałabym pokazać Wam kilka zdjęć...
* to opuncja figowa na moim skalniaku/w tym roku niestety nie przykryłam jej daszkiem, więc zobaczymy.../.We Włoszech można spotkać ją na kazdym kroku i jako dzieciaki nosiliśmy "na padołku" jej słodkie owoce,cierpiąc potem katusze od tysięcy drobnych włosków, które wbijały nam się w brzuchy... * irga pomarszczona - gotowy karmnik dla ptasiów, bez żadnych kosztów
* na wrzosowisku cisza i spokój...
* no i trzeba było wybić przeręble...
* żwirowisko: juka variegata i zasypane trytomy..
* owoce jabłoni ozdobnej- gotowy produkt na wigilijny kompocik...
*..a bzy mają już taaakie pąki, więc nie martwcie się, niedługo wiosna !
Już więcej Was nie nudzę, dodam tylko, że dzisiejszym słoneczkiem dobrze podładowaliśmy akumulatory czego i Wam życzymy !
U nas dzisiaj bylo tez tak ladnie slonecznie i zimowo - bialo choc na innym kontynencie. Popoludnie spedzilismy aktywnie na sankach z coreczka. Pozdrawiam
faktycznie wiosennie sie robi , ale u Ciebie;)) u nas temperatura poniżej zera , nawet w ciagu dnia , w nocy -14 , wszystko zasypane śniegniem , nic jeszcze się nie przedziera;) ale wiosna nadejdzie , napewno;))
Kochani ! Znęceni piekną pogodą, no bo to słoneczko,dodatnia temperaturka bez wiatru, wybraliśmy się odwiedzic nasza działke i zobaczyć co tam pod sniegiem słychac? Temat pewnie zainteresuje wyłącznie ogrodników, ale chciałabym pokazać Wam kilka zdjęć...
* to opuncja figowa na moim skalniaku/w tym roku niestety nie przykryłam jej daszkiem, więc zobaczymy.../.We Włoszech można spotkać ją na kazdym kroku i jako dzieciaki nosiliśmy "na padołku" jej słodkie owoce,cierpiąc potem katusze od tysięcy drobnych włosków, które wbijały nam się w brzuchy...
* irga pomarszczona - gotowy karmnik dla ptasiów, bez żadnych kosztów
* na wrzosowisku cisza i spokój...
* no i trzeba było wybić przeręble...
* żwirowisko: juka variegata i zasypane trytomy..
* owoce jabłoni ozdobnej- gotowy produkt na wigilijny kompocik...
*..a bzy mają już taaakie pąki, więc nie martwcie się, niedługo wiosna !
Już więcej Was nie nudzę, dodam tylko, że dzisiejszym słoneczkiem dobrze podładowaliśmy akumulatory
czego i Wam życzymy !
U nas dzisiaj bylo tez tak ladnie slonecznie i zimowo - bialo choc na innym kontynencie. Popoludnie spedzilismy aktywnie na sankach z coreczka. Pozdrawiam
tylko pozazdrościć ,ja będę musiała poczekać na oznaki wiosny jakieś 3 miesiące .
faktycznie wiosennie sie robi , ale u Ciebie;)) u nas temperatura poniżej zera , nawet w ciagu dnia , w nocy -14 , wszystko zasypane śniegniem , nic jeszcze się nie przedziera;) ale wiosna nadejdzie , napewno;))
pięknie :) juz się nie moge wiosny doczekac :)
..już niedługo ! Bliżej, niż dalej !
Nostra mam taką nadzieję :)