dostaliśmy z mężem zmywarkę bosch sportline wolnostojącą 60 cm czy ma ktoś może instrukcję do tego ustrojstwa?? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Ja mam zmywarke Bosch SILENCE. Jest wolnostojąca 60 cm na 13 kompletów i12 litrów wody. Inastukcję mam na zmywarke BOSCH ale nie jest tam podana nazwa SILENCE, więc podejrzewam, ze moze być do kazdej zmywarki bosch tej wielkości.
Kobieto masz zmywarkę i będziesz przepraszać się ze zlewem!!!!!!! Oszalałaś to sama oszczędność - przede wszystkim czasu!!!!. Pozatym meble się tak nie niszczą jak przy tradycyjnym zmywaniu bo woda tak nie chlapie i nie włazi w każde zakamarki. Ja mam Simensa (a to ponoć to samo co Bosch) jest parę przycisków na krzyż - nic skomplikowanego. Jeśli jest to nowa zmywarka pierwsze mycie musi być bez naczyń przy najwyższej temperaturze. Na dole - na dnie urządzenia (najprawdopodobniej po lewej stronie) wsypuje się specjalną sól - wykręca się korek i wrzuca granulki soli mimo tego, że jest tam woda). Jeśli świeci się kontrolka soli (znaczek podobny do litery S to znaczy, że trzeba uzupełnić - ale będzie to za jakiś miesiąc). Najprawdopodobniej na dzwiach jest klapka do włożenia tabletek. Jeśli wrzucisz tabletki (np Calgonit) nie ma potrzeby wlewać nabłyszczacza (u mnie jest oznaczone czymś co przypomina słoneczko). Piszę na czuja, nie wiem tak naprawdę jak jest w Boschu ale proponuję próbować. I nie traktować zmywarki jako zła koniecznego, i wyzbyć się złego nawyku podmywania w zlewie każdej szklaneczki. Pozdrawiam
Ja tez mam zmywarkę firmy Bosch. Na jej wyposażeniu jest taki "dzbanek z ryjkiem" w kolorze niebieskim do wsypywania soli. Należy do dzbanka wsypać sól do pełna i następnie wsypać ją do otworu na sól w zmywarce, zakręcić i gotowe. Póżniej sól się uzupełnia, bo o jej braku sygnalizuje zmywarka i wówczas sypie jej tyle ile się zmieści do otworu, bo jak wsypie za dużo, to wysypuje się na dno zmywarki.
Soli wsypuje się tyle ile przyjmie zmywarka. Po pierwszym użyciu woda zostaje tam na stałe i po prostu wsypuje się granulki, które opadają na dno. Jeśli zbiornik będzie full to po prostu więcej soli nie weźmie. U mnie jest to około 3/4 opakowania soli Calgonit (kupuję 1,5 kg). Sól wysypuje się wprost z opakowania, jeśli jakieś granulki wpadną poza zbiornik powinno się je usunąć. Zbiornik na sól odkręca się korkiem, który powinien być oznaczony znaczkiem podobnym do S. Na dnie zmywarki jest jeszcze wykręcany filtr z ażurowym pojemniczkiem na ewentualne odpadki, który należy od czasu do czasu sprawdzać. Życzę powodzenia. Dla mnie zmywarka to ulubiony urządzenie domowe, przewyższające pod względem funkcjonalności pralkę. Dobrze, że macie 60-tkę bo 45-tka jest zdecydowanie za mała i nie mieszczą się w niej gary. Pozdrawiam
dostaliśmy z mężem zmywarkę bosch sportline wolnostojącą 60 cm czy ma ktoś może instrukcję do tego ustrojstwa?? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Wpisz w google może tam coś znajdziesz.
wpisałam jednak nic nie znalazłam :( trzeba będzie spróbować metodą prób i błędów
jesli znasz model to moze uda ci sie znalesc tutaj http://szukaj.elektroda.pl/tag,instrukcja%20bosch.html albo musisz w google szukac
:)
Ja mam zmywarke Bosch SILENCE. Jest wolnostojąca 60 cm na 13 kompletów i12 litrów wody. Inastukcję mam na zmywarke BOSCH ale nie jest tam podana nazwa SILENCE, więc podejrzewam, ze moze być do kazdej zmywarki bosch tej wielkości.
Dziękuję, w tej sytuacji wydrukuję jakąś instrukcję boscha i zrobimy wieczorem wielką próbę, najwyżej przeproszę się ze zlewem :)
Kobieto masz zmywarkę i będziesz przepraszać się ze zlewem!!!!!!! Oszalałaś to sama oszczędność - przede wszystkim czasu!!!!. Pozatym meble się tak nie niszczą jak przy tradycyjnym zmywaniu bo woda tak nie chlapie i nie włazi w każde zakamarki.
Ja mam Simensa (a to ponoć to samo co Bosch) jest parę przycisków na krzyż - nic skomplikowanego.
Jeśli jest to nowa zmywarka pierwsze mycie musi być bez naczyń przy najwyższej temperaturze. Na dole - na dnie urządzenia (najprawdopodobniej po lewej stronie) wsypuje się specjalną sól - wykręca się korek i wrzuca granulki soli mimo tego, że jest tam woda). Jeśli świeci się kontrolka soli (znaczek podobny do litery S to znaczy, że trzeba uzupełnić - ale będzie to za jakiś miesiąc).
Najprawdopodobniej na dzwiach jest klapka do włożenia tabletek. Jeśli wrzucisz tabletki (np Calgonit) nie ma potrzeby wlewać nabłyszczacza (u mnie jest oznaczone czymś co przypomina słoneczko).
Piszę na czuja, nie wiem tak naprawdę jak jest w Boschu ale proponuję próbować. I nie traktować zmywarki jako zła koniecznego, i wyzbyć się złego nawyku podmywania w zlewie każdej szklaneczki.
Pozdrawiam
Ja tez mam zmywarkę firmy Bosch. Na jej wyposażeniu jest taki "dzbanek z ryjkiem" w kolorze niebieskim do wsypywania soli. Należy do dzbanka wsypać sól do pełna i następnie wsypać ją do otworu na sól w zmywarce, zakręcić i gotowe. Póżniej sól się uzupełnia, bo o jej braku sygnalizuje zmywarka i wówczas sypie jej tyle ile się zmieści do otworu, bo jak wsypie za dużo, to wysypuje się na dno zmywarki.
Na dnie zmywarki jest jeszcze wykręcany filtr z ażurowym pojemniczkiem na ewentualne odpadki, który należy od czasu do czasu sprawdzać.
Życzę powodzenia. Dla mnie zmywarka to ulubiony urządzenie domowe, przewyższające pod względem funkcjonalności pralkę.
Dobrze, że macie 60-tkę bo 45-tka jest zdecydowanie za mała i nie mieszczą się w niej gary.
Pozdrawiam
Jannaj mam takie pytanie czy jak mam tabletki 3w1 to sól też mam wsypac?
No to dobrze zrobiłam,że wsypałam. Dzięki za odpowiedz.