Forum

Rozmowy wolne i frywolne

książka na prezent

• Autor: Mońcia Data: 2009-01-14 23:28:54

Chciałabym kupić bliskiej mi osobie książke z przepisami na pyszne ciasta.Wybór w księgarniach internetowych jest ogromny dlatego proszę was o rade.Książka musi być w twardej oprawie-nie wyobrażam sobie aby książka na prezent była w miękkiej.Powinna być estetycznie wydana ,być przejrzysta,czytelna,wydana na ładnym papierze.No i powinna zawierać piękne zdjęcia.Przepisy na ciasta tam zawarte nie powinny być jednak wydumane-ot,chodzi mi o takie ciacha jak te nasze pyszności na WŻ.znane,sprawdzone i na każdą okazje.Wpadła mi w oko ksiązka Barbary Jakimowicz-Klein "Ciasta,desery,hity'' .Może ktoś ma tą książke i napisze czy warto ją kupić.Może macie takie warte polecenia książki w domu??Piszcie!!Proszę o rady te osoby,które daną książke miały w ręku i znają jej zawartość a nie tylko okładke .Z góry dziękuję!!!

• Autor: alfa_beta Data: 2009-01-15 09:05:08

Monia, książki siostry Anastazji są fajnie wydane. Twarda oprawa, czytelne przepisy ze zdjęciami i ciasta,które zawsze sie udają.

• Autor: as Data: 2009-01-15 09:13:58

Też uważam że książki  siostry Anastazji są fajnie wydane. To dobry pomysł na prezent. Chciała bym taka mieć ale szkoda mi pieniędzy.

• Autor: katarzyna24 Data: 2009-01-15 11:32:23

Ja dostałam od chrzestnej jako jeden z przezentów książkę Ciasta i torty, duża , dosć gruba i droga książka. Nie skorzystałam do dzis z żadnego z przepisów. Jak dla mnie za trudne i niektóre zbyt "wykwintne". Mam książkę Siostry Anastazji,  tylko nie ciasta i korzystam z przepisów, które są przystępne i proste. Przymierzam sie do kupna następnej jej książki, dlatego polecam bardziej tą :)

• Autor: ulla* Data: 2009-01-15 11:37:59

"100 nowych ciast"przepisy siostry Anastazji, proste,przystępne przepisy, okładka twarda, zdjęcia na każdej stronie. Dla mnie świetna! Kupiłam sobie w Merlin dużo taniej.Polecam i pozdrawiam!

• Autor: ekkore Data: 2009-01-15 11:56:16

A może Słodka Pokusa - naszego Lubczyka

• Autor: bea39 Data: 2009-01-15 13:24:19

Też polecam. Fajnie napisana. Wykonanie tez jest proste.Kilka przepisów wypróbowałam :)

• Autor: mary Data: 2009-01-15 13:23:15

Witam.
    Ja dużo fajnych i tanich książek kulinarnych kupiłam w księgarni internetowej www.czytajtanio.pl
    Naprawdę warto tam zajrzeć.

Pozdrawiam

• Autor: Tolla Data: 2009-01-15 16:02:45

Serdeczne dzięki za namiary na tą stronę Mary. Już dawno nie widziałam książek w tak niskich cenach

• Autor: Mońcia Data: 2009-01-15 20:01:28

Słuchajcie a czy w książce ''103 ciasta siostry Anastazji'' i ''100 nowych ciast siostry Anastazji'' przepisy się nie powtarzają??I czy są zdjęcia?I jeszcze czy książka jest wydana na ładnym papierze?

• Autor: Dorotaxx Data: 2009-01-15 20:14:22

Użytkownik Mońcia napisał w wiadomości:
    > Słuchajcie a czy w książce ''103 ciasta siostry Anastazji'' i ''100 nowych
    > ciast siostry Anastazji'' przepisy się nie powtarzają??

Mam obie ksiażki.Przepisy sie nie powtarzają.

>I czy są zdjęcia?I

W ,,100 nowych ciastach ,, pod każdym przepisem jest zdjęcie ciasta natomiast w ,, 103 ciasta ,, jest tylko kilka zdjeć.

> jeszcze czy książka jest wydana na ładnym papierze?

wg. mnie na ładnym .

• Autor: Mońcia Data: 2009-01-16 12:40:10

Dorotko,dziękuję.Chyba kupię tą książkę z przepisami siostry Anastazji.Za wszelkie sugestie i porady wszystkim bardzo dziękuję!!!!

• Autor: Iloria Data: 2009-01-16 21:07:36

Zastanawiałam się nad prezentem dla siostry i dzięki Wam kupiłam jej książkę siostry Anastazji i jestem bardzo zadowolona z zakupu. :D Dziękuję!

• Autor: Agussia834 Data: 2009-01-18 20:28:07

Ja dostałam w tamtym roku i w tym roku na gwiazdkę książki s. Anastazji i jestem bardzo zadowolona z nich, jak bym dostała jeszcze brakujące dwie, wcale bym się nie obraziła ;) Moim zdaniem świetna ksiazka na prezent, bardzo dobre wydanie, a co ważniejsze przepisy są podane w sposób prosty i przejrzysty, a składniki można spokojnie nabyć w każdym sklepie. Polecam i pozdrawiam :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu