Chciałabym kupić bliskiej mi osobie książke z przepisami na pyszne ciasta.Wybór w księgarniach internetowych jest ogromny dlatego proszę was o rade.Książka musi być w twardej oprawie-nie wyobrażam sobie aby książka na prezent była w miękkiej.Powinna być estetycznie wydana ,być przejrzysta,czytelna,wydana na ładnym papierze.No i powinna zawierać piękne zdjęcia.Przepisy na ciasta tam zawarte nie powinny być jednak wydumane-ot,chodzi mi o takie ciacha jak te nasze pyszności na WŻ.znane,sprawdzone i na każdą okazje.Wpadła mi w oko ksiązka Barbary Jakimowicz-Klein "Ciasta,desery,hity'' .Może ktoś ma tą książke i napisze czy warto ją kupić.Może macie takie warte polecenia książki w domu??Piszcie!!Proszę o rady te osoby,które daną książke miały w ręku i znają jej zawartość a nie tylko okładke .Z góry dziękuję!!!
Ja dostałam od chrzestnej jako jeden z przezentów książkę Ciasta i torty, duża , dosć gruba i droga książka. Nie skorzystałam do dzis z żadnego z przepisów. Jak dla mnie za trudne i niektóre zbyt "wykwintne". Mam książkę Siostry Anastazji, tylko nie ciasta i korzystam z przepisów, które są przystępne i proste. Przymierzam sie do kupna następnej jej książki, dlatego polecam bardziej tą :)
"100 nowych ciast"przepisy siostry Anastazji, proste,przystępne przepisy, okładka twarda, zdjęcia na każdej stronie. Dla mnie świetna! Kupiłam sobie w Merlin dużo taniej.Polecam i pozdrawiam!
Słuchajcie a czy w książce ''103 ciasta siostry Anastazji'' i ''100 nowych ciast siostry Anastazji'' przepisy się nie powtarzają??I czy są zdjęcia?I jeszcze czy książka jest wydana na ładnym papierze?
Użytkownik Mońcia napisał w wiadomości: > Słuchajcie a czy w książce ''103 ciasta siostry Anastazji'' i ''100 nowych > ciast siostry Anastazji'' przepisy się nie powtarzają??
Mam obie ksiażki.Przepisy sie nie powtarzają.
>I czy są zdjęcia?I
W ,,100 nowych ciastach ,, pod każdym przepisem jest zdjęcie ciasta natomiast w ,, 103 ciasta ,, jest tylko kilka zdjeć.
> jeszcze czy książka jest wydana na ładnym papierze?
Ja dostałam w tamtym roku i w tym roku na gwiazdkę książki s. Anastazji i jestem bardzo zadowolona z nich, jak bym dostała jeszcze brakujące dwie, wcale bym się nie obraziła ;) Moim zdaniem świetna ksiazka na prezent, bardzo dobre wydanie, a co ważniejsze przepisy są podane w sposób prosty i przejrzysty, a składniki można spokojnie nabyć w każdym sklepie. Polecam i pozdrawiam :)
Monia, książki siostry Anastazji są fajnie wydane. Twarda oprawa, czytelne przepisy ze zdjęciami i ciasta,które zawsze sie udają.
Też uważam że książki siostry Anastazji są fajnie wydane. To dobry pomysł na prezent. Chciała bym taka mieć ale szkoda mi pieniędzy.
Ja dostałam od chrzestnej jako jeden z przezentów książkę Ciasta i torty, duża , dosć gruba i droga książka. Nie skorzystałam do dzis z żadnego z przepisów. Jak dla mnie za trudne i niektóre zbyt "wykwintne". Mam książkę Siostry Anastazji, tylko nie ciasta i korzystam z przepisów, które są przystępne i proste. Przymierzam sie do kupna następnej jej książki, dlatego polecam bardziej tą :)
"100 nowych ciast"przepisy siostry Anastazji, proste,przystępne przepisy, okładka twarda, zdjęcia na każdej stronie. Dla mnie świetna! Kupiłam sobie w Merlin dużo taniej.Polecam i pozdrawiam!
A może Słodka Pokusa - naszego Lubczyka
Też polecam. Fajnie napisana. Wykonanie tez jest proste.Kilka przepisów wypróbowałam :)
Witam.
Ja dużo fajnych i tanich książek kulinarnych kupiłam w księgarni internetowej www.czytajtanio.pl
Naprawdę warto tam zajrzeć.
Pozdrawiam
Serdeczne dzięki za namiary na tą stronę Mary. Już dawno nie widziałam książek w tak niskich cenach
Słuchajcie a czy w książce ''103 ciasta siostry Anastazji'' i ''100 nowych ciast siostry Anastazji'' przepisy się nie powtarzają??I czy są zdjęcia?I jeszcze czy książka jest wydana na ładnym papierze?
Użytkownik Mońcia napisał w wiadomości:
> Słuchajcie a czy w książce ''103 ciasta siostry Anastazji'' i ''100 nowych
> ciast siostry Anastazji'' przepisy się nie powtarzają??
Mam obie ksiażki.Przepisy sie nie powtarzają.
>I czy są zdjęcia?I
W ,,100 nowych ciastach ,, pod każdym przepisem jest zdjęcie ciasta natomiast w ,, 103 ciasta ,, jest tylko kilka zdjeć.
> jeszcze czy książka jest wydana na ładnym papierze?
wg. mnie na ładnym .
Dorotko,dziękuję
.Chyba kupię tą książkę z przepisami siostry Anastazji.Za wszelkie sugestie i porady wszystkim bardzo dziękuję!!!!
Zastanawiałam się nad prezentem dla siostry i dzięki Wam kupiłam jej książkę siostry Anastazji i jestem bardzo zadowolona z zakupu. :D Dziękuję!
Ja dostałam w tamtym roku i w tym roku na gwiazdkę książki s. Anastazji i jestem bardzo zadowolona z nich, jak bym dostała jeszcze brakujące dwie, wcale bym się nie obraziła ;) Moim zdaniem świetna ksiazka na prezent, bardzo dobre wydanie, a co ważniejsze przepisy są podane w sposób prosty i przejrzysty, a składniki można spokojnie nabyć w każdym sklepie. Polecam i pozdrawiam :)