Forum

Rozmowy wolne i frywolne

NOSTRA ETAT dla Ciebie

• Autor: kokliko Data: 2009-01-16 03:07:44

powinnismy dac, pierwszy raz mam takie wraznie, ze jakas rekonstrukcja leci. A nawet, kurcze, zastanawialam sie czy naprawde istniejesz, a juz szczegolnie z Twoja Mama( i dokladnie z tymi samymi bledami i rymami, ale znowu taka analistka nie jestem, wiec rymujcie, rymujcie, byleby bez tych glupawkowych konfliktow na tym portalu - ma byc przyjazny-  i niby dla wszystkich.
    Nostra, jak tak zaczniesz rymowac, to juz wszyscy se pojda ze wstydu, ze nie potrafia,no to co czwarty rym do rymu czasem sie przypadkowo zdarzy,ale glownie sie nie zdarzy, wiec czasem sprobuj ze Zbyhem tak bez rymu.

• Autor: peggy83 Data: 2009-01-16 07:44:53

Eeee tam, fajnie jak Nostra rymuje, jak ktoś nie potrafi to przecież nie musi...nikt tu nikogo nie zmusza do rymowania!
    A jak się pojawia Nostra, zaraz jest weselej...i daję słowo - robi się tak nostrojowo :) Ha! widzicie - wystarczy tylko pisać o Nostrze i człowiek nawet nie czuje jak mu się rymuje!
    Pozdrawiam wszystkich wielbicieli rymów i rymowanek! Zwłaszcza w wykonaniu naszych WŻetowych etatowych wierszokletów!

• Autor: Nostra2004 Data: 2009-01-16 09:49:48

Kokliko  naprawde jestem , istnieję w tym samym realu i wirtualu co Ty, moja mama i reszta WuZetowców.Mama głownie korzysta z przepisów ja, choć pracuję, więcej udzielam się na forum, bo mnie to bawi ! Korzystamy często z jednego komputera, stąd kiedyś pomyłka i wpis mojej mamy z mojego konta /przyznała się, że nastąpiła pomyłka/.Jestem normalną pracująca matką dwójki dzieciaków z tym jednym plusikiem, ze moim szefem jest mój ...tata./ juz widze tu złośliwe komentarz o rodzinnej mafii/ W naszym domu rymowanki to nic dziwnego, zawsze się rymowało podpisując nawet prezenty pod choinkę, czy składając zyczenia imieninowe.Bez wierszy nie było prezentów i okolicznościowych jubli .Kazdy toast,życzenia zawsze muszą być wierszowane ! A co do ewentualnych błędów...ja, jak mam wątpliwość co do jakiegoś słowa, wpisuję do wyszukiwarki i sprawdzam jego poprawność. Może w ferworze " tworzenia" palce są czasem szybsze niż oczy i mózg...przykro mi ! Za mamę nie piszę, bo może podpatruje i ..małpuje ode mnie :D/hahahaha !/. Rymować potrafi każdy, nie ma się co wstydzić ciężkich początków, bo jak ktoś od dziecka nie jest do rymowania przyuczany, to może być dla niego trudne...Polecam moją ulubiona lekturę : Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" i inne jego poezje.Lubię też Lesmiana, niemodnego niestety Boya -Żeleńskiego i zwyczajne proste, babskie rymy Jasnorzewskiej.Pozdrawiam i zapraszam do rymownia !
    P.S. Etatu żadnego nie przyjmuję.Jestem wolnym strzelcem , niespokojną duszą i jakikolwiek etat szybko by mi się znudził.:D

• Autor: Janek Data: 2009-01-16 10:08:28

Tytuł NOSTRA ETAT ... myślałem, że to jakaś nowa potrawa w tym dziale , a to zwykłe marudzenie niewyspanej/znudzonej malkontentki.

• Autor: JolaFi Data: 2009-01-16 13:07:25

mnie się bardzo podobają rymy umieszczane przez Nostrę czy Zbyha, tak często ostatnio umieszczane . Odnoszę wrażenie, że właśnie przez tę formę wypowiedzi, głupkowate konflity ( jak to określiła złożycielka tego postu) traktuję z przymrużeniem oka, tym bardziej ,że są zawsze na temat:). Chyba trochę Wam zazdroszczę umiejętności takiego rymowania:)

• Autor: kokliko Data: 2009-01-17 22:24:49

Nostra, przepraszam, ja z powodu kompleksow, ze tak mi sie nie rymnie (jak Tobie), ale zeby tak od razu niewyspana,czy malkontentka?
    Chcialam tylko troche pogawedowac, a skoro nie ma gawed o rymowaniu, no to niebacznie przypielam sie w te jedzeniowe.
    Cale szczescie, ze zaloga czuwa i wie kto kiedy....sie nie wyspal .
    A Ty rymuj i nie przejmuj sie tymi co niesmialo prosza o "sposob uzycia na inspiracje".

Przejdź do pełnej wersji serwisu