Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za Cash nie na raty Duże mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę Oglądać romansy, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mógł się nigdy upić Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart Bez liku, czeków, co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara !
Świetny tekst, poznałam go wcześniej i swego czasu namiętnie przesyłałam wszystkim swoim koleżankom na NK. Tekst nie jest wg mnie profanacją, różni ludzie modlą się różnymi słowami i o różne rzeczy, bo różne mają potrzeby...Jednego załuję, że to nie ja go napisałam :D
Ponieważ modlitwa, a w szczególności Ojcze nasz, jest dla mnie świętością, i myśle że zazwyczaj jest wypowiadana w ważnych intencjach. Gdyby nie pierwszy i ostatni wers byłby fajny wierszyk z którego pewnie bym się pośmiała, ale w tej formie mi się nie podoba i nie jest to kwestja poczucia chumoru bo myśle że mam go dużo. Pozdrawiam
Oj nie jedna w wieku ledwie letnim w duchu tak się modli... "blacharek" nie brakuje... Stare przysłowie mówi - może być brzydki, kulawy, garbaty byle był bogaty
Nie stawiaj Bogu tu ultimatum Bo taki facet to istne fatum Po co ferrari i inne bzdety To ci się szybko znudzi niestety Po co ci w domu taka figura? Po co ci fura , skóra , komóra? I tutaj morał jak zwykle czeka Nie szukaj MENA tylko człowieka !!!
Mamusiu kochana:) , ale przecież każda kobieta powinna mieć trzy zwierzątka: - jaguara w garażu, norki w szafie i osła, który na to wszystko zarobi:))) A modlitwa fajna, znak naszych czasów i panienek nastawionych konsumpcyjnie do życia, ma być szybko , łatwo i bogato:)))
Alfo :)) ale ja nie napisalam ze modlitwa nie jest fajna , podoba mi sie ,tylko do mnie nie pasuje ! Nie chodze w futrach i jestem przeciwniczka zabijania zwierzat , po to tylko zeby ladnie wygladac :(( nie musi byc jaguar , moze tez byc volvo czy jakas inna marka , a osiolka pracowitego szanuje :) bo jak sie przepracuje , kto nas bedzie utrzymywal ? :)) Pieniadze dla mnie sa na ostatnim miejscu , i zawsze byly.Mam normalny dom ,bez luksusow i to mi wystarczy , aby nie bylo gorzej .Pozdrawiam serdecznie.
Aaaa nie:) ,ten dopisek, że modlitwa fajna to ja tak ogólnie, nie do Ciebie:))) Volvo też mi się marzy, dobra marka:))) Trzymaj sie ciepło i dbaj o siebie i nie tylko siebie:))
Ojcze nasz, który jesteś w niebie
Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie
Daj mi faceta i ma być bogaty
Ma mieć Ferrari - za Cash nie na raty
Duże mieszkanie, a najlepiej willę
Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę
Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę
Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę
Oglądać romansy, biżuterię kupić
W życiu mym nie będzie mógł się nigdy upić
Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki
Ja wydaję kasę - on płaci podatki
On nie ma kolegów - ja mam koleżanki
Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki
Złotych kart Bez liku, czeków, co nie miara
Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara !
Ale sie usmialam:):):):).Od dzisiaj modle sie tym tekstem co wieczor:).Pozdrawiam
Zakrawa na lekką profanację, ale w sumie to niezłe!
Świetny tekst, poznałam go wcześniej i swego czasu namiętnie przesyłałam wszystkim swoim koleżankom na NK. Tekst nie jest wg mnie profanacją, różni ludzie modlą się różnymi słowami i o różne rzeczy, bo różne mają potrzeby...Jednego załuję, że to nie ja go napisałam :D
A mnie się nie podoba
Strasznie płytkie jak na "modlitwe" ale jako dowcipny wiersz to ok, w nawiasie taki facet to strasznie upierdliwy i nudny musiałby być.
Ewelinka....

wtaj tak bardzo się cieszę że jesteś, wiem że żyjesz
miło...że ujrzałam Twój nick brawo
pozdrawiiam kamaxyz
a jeszcze malutka prośba...przepisy no i ta szynka w piwie proszę
oj tak tak - prosimy - wszyscy co je widzieli !!!!!!!!
Ma prawo Ci się nie podobać, ale ciekawa jestem, dlaczego?
Ineczko - baaaardzo miło Ciebie widzieć / czyt . czytać / :)))))))
""modlitwa"" ........ fajna .......... :)))) ... przecież nie musi być wszystko na BARDZO poważnie :)))
Pozdrawiam bardzo serdecznie :))))
Oj nie jedna w wieku ledwie letnim w duchu tak się modli... "blacharek" nie brakuje...
Stare przysłowie mówi - może być brzydki, kulawy, garbaty byle był bogaty
Fajnie Inko, że się odezwałaś
Nie stawiaj Bogu tu ultimatum
Bo taki facet to istne fatum
Po co ferrari i inne bzdety
To ci się szybko znudzi niestety
Po co ci w domu taka figura?
Po co ci fura , skóra , komóra?
I tutaj morał jak zwykle czeka
Nie szukaj MENA tylko człowieka !!!
co prawda to prawda, zanudziłby taki men szybko
hahahhah swieta prawda , wyszlo na to ze kobiety to materialistki , dobrze ze nie wszystkie
Mamusiu kochana:) , ale przecież każda kobieta powinna mieć trzy zwierzątka: - jaguara w garażu, norki w szafie i osła, który na to wszystko zarobi:)))
A modlitwa fajna, znak naszych czasów i panienek nastawionych konsumpcyjnie do życia, ma być szybko , łatwo i bogato:)))
Alfo :)) ale ja nie napisalam ze modlitwa nie jest fajna , podoba mi sie ,tylko do mnie nie pasuje !
Nie chodze w futrach i jestem przeciwniczka zabijania zwierzat , po to tylko zeby ladnie wygladac :(( nie musi byc jaguar , moze tez byc volvo czy jakas inna marka , a osiolka pracowitego szanuje :) bo jak sie przepracuje , kto nas bedzie utrzymywal ? :)) Pieniadze dla mnie sa na ostatnim miejscu , i zawsze byly.Mam normalny dom ,bez luksusow i to mi wystarczy , aby nie bylo gorzej .Pozdrawiam serdecznie.
Aaaa nie:) ,ten dopisek, że modlitwa fajna to ja tak ogólnie, nie do Ciebie:)))
Volvo też mi się marzy, dobra marka:)))
Trzymaj sie ciepło i dbaj o siebie i nie tylko siebie:))
No proszę jaka fajna odpowiedż!
Witaj Ineczko, cieszę sie , że wróciłaś, wiersz super nawet jako modlitwa hehehhe
U mojego męża w pracy panowie żartuję, że po godzinach pracują na futro dla żony...Na wiosnę kupią jej chomika (lub inne równie małe zwierzątku)
Niezła modlitwa.
Tylko czy ja bym chciała takiego faceta,hmm, chyba jednak nie:)
Modlitwa super, ale jeszcze lepiej Ineczko, że pojawiłaś się znowu. Miło Cię znowu widzieć i czytać, no a przepisiki też byłyby mile widziane.
Inko, byłaś tu, ale odeszłaś. Skoro znowu jesteś - tu musi być ok.
Wierszyk fajny :)