To będzie osobny wątek - w którym niech będą wszystkie konta do wpłaty na fundacje, z których pomocy korzystacie. I nie wiem czy to dobry pomysł - ale taki przyszedł mi do głowy: rozdzielmy środki między potrzebujących i już po złożeniu Pit-u napiszmy dla kogo poszło (jako odpowiedź do konkretnego numeru konta). Jest nas dużo - może jakoś uda nam się rozdzielić pomoc dla wszystkich potrzebujących - w sumie lepiej dawać "swoim" niż bezimiennym
W rubryce "Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz OPP" wpisujemy; -Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"-Pisz Jakub -oraz numer KRS 0000037904 2. W rubryce "Informacja o załącznikach" w pozycji "inne informacje, w tym ułatwiajace kontakt z podatnikiem; -Pisz Jakub 41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
Nazwa OPP: Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „Słoneczko", Stawnica 33, 77-400 Złotów - Nr KRS 0000186434 - W części "Informacje uzupełniające" PIT-28 poz.133 PIT-36 poz.309 PIT-36L poz.109 PIT-37 poz.128 PIT-38 poz.62 PIT- 39 poz.55 należy wpisać: 1% podatku dla opp dla Jakuba Synowca ,94/s
Jakiś czas temu poszedł na to konto nasz 1% (mój i małża), a jutro lub pojutrze pójdzie 1% kolegi z pracy (pit juz wypisany jeszcze tylko do US trzeba dostarczyć :)).
A teraz techniczne sprawy - proszę nie wpisujcie się tutaj z dyskusją - niech to będzie wątek tylko z numerami kont. No i wszelkie numery wpisujcie jako odpowiedź do wątku głównego - bo wszystko się przesunie w bok i będzie ciężko czytać.
A moderatorów proszę o usunięcie mojego postu oraz Tineczki. One są tu nie potrzebne.
Nazwa OPP: Stowarzyszenie Pomocy Na Rzecz Osób Niepełnosprawnych, - Nr KRS 0000044739 - W części "Informacje uzupełniające" PIT-28 poz.133 PIT-36 poz.309 PIT-36L poz.109 PIT-37 poz.128 PIT-38 poz.62 PIT- 39 poz.55 należy wpisać: Przemek Zych
Nazwa OPP: Fundacja Dzieciom ‚ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ’ ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa Numer KRS: 0000037904 Informacje uzupełniajace: Martyna Kruk - 1% podatku
W rubryce "Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz OPP" wpisujemy; -Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" w rubyce NUMER KRS wpisujemy: 0000037904 W części "Informacje uzupełniające" Monika Urawska – 1% podatku
Jakis czas temu czytałam - nie pamiętam gdzie- że obdarowany imiennie z podatku 1% podlega obowiązkowi opłaty podatku od darowizny, gdy przekroczy próg dla osób trzecich (to jest coś poniżej 5000) w ciągu 5 lat.
Jak to się ma do rzeczywistości - nie wiem. Jakoś nie mieści mi sie w głowie, aby płacić podatek od podatku. I do tego jak policzyć niepoliczalne -wydawało mi się, że darowizna jest anonimowa - tzn obdarowany nie wie od kogo poza tym, że od US (ale to chyba nie on robi darowiznę)
Przypominamy konta naszych podopiecznych. Pamietajcie, to Was nic nie kosztuje, najwyżej w Kancelarii Prezydenta zabraknie troche galaretek w czekoladzie :D My już wypełniliśmy wniosek !
To będzie osobny wątek - w którym niech będą wszystkie konta do wpłaty na fundacje, z których pomocy korzystacie.
I nie wiem czy to dobry pomysł - ale taki przyszedł mi do głowy: rozdzielmy środki między potrzebujących i już po złożeniu Pit-u napiszmy dla kogo poszło (jako odpowiedź do konkretnego numeru konta). Jest nas dużo - może jakoś uda nam się rozdzielić pomoc dla wszystkich potrzebujących - w sumie lepiej dawać "swoim" niż bezimiennym
W rubryce "Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz OPP" wpisujemy;
-Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"-Pisz Jakub
-oraz numer KRS 0000037904
2. W rubryce "Informacja o załącznikach" w pozycji "inne informacje, w tym ułatwiajace kontakt z podatnikiem;
-Pisz Jakub
41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
To dla Tajger
Nazwa OPP: Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „Słoneczko",
Stawnica 33, 77-400 Złotów
- Nr KRS 0000186434
- W części "Informacje uzupełniające"
PIT-28 poz.133 PIT-36 poz.309 PIT-36L poz.109 PIT-37 poz.128 PIT-38 poz.62 PIT- 39 poz.55
należy wpisać:
1% podatku dla opp dla Jakuba Synowca ,94/s
Dzisiaj wysłany PIT - 1 % dla Kuby. Pozdrawiam !
Jakiś czas temu poszedł na to konto nasz 1% (mój i małża), a jutro lub pojutrze pójdzie 1% kolegi z pracy (pit juz wypisany jeszcze tylko do US trzeba dostarczyć :)).
A teraz techniczne sprawy - proszę nie wpisujcie się tutaj z dyskusją - niech to będzie wątek tylko z numerami kont.
No i wszelkie numery wpisujcie jako odpowiedź do wątku głównego - bo wszystko się przesunie w bok i będzie ciężko czytać.
A moderatorów proszę o usunięcie mojego postu oraz Tineczki. One są tu nie potrzebne.
Nazwa OPP: Stowarzyszenie Pomocy Na Rzecz Osób Niepełnosprawnych,
- Nr KRS 0000044739
- W części "Informacje uzupełniające"
PIT-28 poz.133 PIT-36 poz.309 PIT-36L poz.109 PIT-37 poz.128 PIT-38 poz.62 PIT- 39 poz.55
należy wpisać: Przemek Zych
Nazwa OPP: Fundacja Dzieciom ‚ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ’
ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
Numer KRS: 0000037904
Informacje uzupełniajace: Martyna Kruk - 1% podatku
Więcej info na stronie:
http://www.martynakruk.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=14Przy okazji podbijam wątek.
Dla przypomnienia - hop do góry!
na pierwszą stronę siup..dla przypomnienia:)
Dla przypomnienia, może ktoś zechce zasilić konto ...
czas PITowania trwa...
W rubryce "Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz OPP" wpisujemy;
-Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
w rubyce NUMER KRS wpisujemy: 0000037904
W części "Informacje uzupełniające"
Monika Urawska – 1% podatku
Wiecej informacji:
http://www.dzieciom.pl/7114
lub na maila
Jakis czas temu czytałam - nie pamiętam gdzie- że obdarowany imiennie z podatku 1% podlega obowiązkowi opłaty podatku od darowizny, gdy przekroczy próg dla osób trzecich (to jest coś poniżej 5000) w ciągu 5 lat.
Jak to się ma do rzeczywistości - nie wiem. Jakoś nie mieści mi sie w głowie, aby płacić podatek od podatku. I do tego jak policzyć niepoliczalne -wydawało mi się, że darowizna jest anonimowa - tzn obdarowany nie wie od kogo poza tym, że od US (ale to chyba nie on robi darowiznę)
masz racje tak jest jak przekroczysz to placisz
moim tez
mysmy podpisali umowe na 3 lata i pani ksiegowa powedziala ze jak przekroczymy pułap 5 tys to bedziemy musieli zaplacic podatek od tego :(
No to jak już zawalczyłam z PIT-em, to niech wątek wróci na pierwszą stronę...
Wątku, maszeruj na pierwszą stronę, bo czas umyka szybko a może ktoś nie wie gdzie przekazać swój 1%...?
Procencik mój i moich rodziców już pofrunął zgodnie z obietnicą
Przypominamy konta naszych podopiecznych. Pamietajcie, to Was nic nie kosztuje, najwyżej w Kancelarii Prezydenta zabraknie troche galaretek w czekoladzie :D
My już wypełniliśmy wniosek !
Niech wątek wraca na pierwszą stronę