Kochani potrzebuję Waszej pomocy! Kupiłam siostrze na prezent urodzinowy książkę z przepisami na ciasta siostry Anastazji i bardzo bym chciała napisać jej dedykacje w formie niedługiego wierszyka o tematyce kuchennej. Niestety ja nie mam zdolności pisarskich Dlatego proszę Was o pomoc. Może ktoś z Was mógłby mi napisać ładną rymowankę? Będę bardzo wdzięczna!
Szkoda,ze nie podałaś swojego i siostry imienia oraz ile lat kończy jubilatka.To bardzo ułatwiłoby sprawę.Napisałam kilka "wierszyków", ale nie wiem, czy któryś z nich Ci się spodoba,jako że życzenia dla osoby, której nie znamy nie sa zbyt wdzięcznym tworzywem na nieoklepany wierszyk. Nie przejmuj się, jesli żaden Ci nie będzie " leżał", wpisz po prostu zwykłą, odręczną dedykację....Poniważ nie wiem , jak ma na imię Twoja siostra, miejscami wstawię imię Ania. Zaczynamy...................
Siostro moja droga Podporo Rodziny ! Dzień ten w koncu nadszedł : Twoje Urodziny
Goscie zaproszeni, zapalone swiece, torcik jest gotowy a boczek się piecze... Szynka pokrojona, ciasto na paterze, jaj kilka się chlupie w tłustym majonezie.
Siostro ! Tyś jest cudem jakimś kulinarnym ! Teraz zostaw kuchnię, trochę się ogarnij. 100 lat Tobie śpiewam z urodzin okazji I polecam przepisy Siostry Anastazji.
***************************************************************************************** Siostro moja Aniu chciałabym Ci życzyć zdrowia, pomyślności i wiele słodyczy. A słodycz zaczerpnij z tej właśnie książeczki- znajdziesz w niej przepisy: na torty, babeczki, mazurki, karpatki,delicje smaczniutkie, na pączki udane, biszkopty pulchniutkie. Czerp całymi garściami - nawet bez okazji z przepisów sprawdzonych Siostry Anastazji ! /może być też.."...ze skarbnicy wiedzy Siostry Anastazji"/
Aniu w dniu Twego święta - wiesz, czego Ci życzę: szczęścia, pomyślności .../zaraz się poryczę / 100 lat gromko wołam z Urodzin Okazji I wręczam "Przepisy" Siostry Anastazji. Nie dlatego wcale,ze Ty piec nie umiesz, jak zajrzysz do środka, to sama zrozumiesz... Dobrze, gdybyś kunsztem mistrzynię przerosła czego Tobie życzy kochająca siostra
...i ostatni, trochę bardziej frywolny wierszyk. Jeśli siostra jest osobą " na serio", lepiej nawet go nie czytaj !
Tę słodką książeczkę Siostry Anastazji chcę Ci podarować z urodzin okazji. Sięgaj do niej często, piecz z wielką powagą, nie przejmuj się wcale rosnącą nadwagą ! Za rok, gdy prezentu będę znów szukała, zadanie łatwiejsze będę tylko miała ! Chcesz mieć piękną figurę, jak każda kobieta- za rok podaruję Ci książkę ...o dietach. ************************************************************************
I to wszystkie na dzisiaj wierszyki o siostrze, nie chce się już pisać tej leniwej Nostrze! Dobranoc !
Słodka Mamo Różyczki, czy Ty prawdę głosisz. że dzieciątko maleńkie pod serduszkiem nosisz ? Bo tu huczy na necie, że nasza Różyczka... ... będzie mieć siostrzyczkę , albo też braciszka.
Gratuluję ! Lecz koszty poniesiesz kochana- musisz zlecić budowę gniazda dla bociana !
Nostra bardzo Ci dziękuję!!! Wierszyki są piękne! A moja siostra ma na imię ... właśnie Ania. :D Mam teraz kolejny problem, który wierszyk wybrać? Jeden lepszy od drugiego. Ale mnie załatwiłaś hehe Jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam!
Oj prawda , prawda ! mam pod sercem dziecie , przez ktorego zgaga bardzo czesto piecze . Lecz dla maluszka , ja wytrzymam wszystko bo pora narodzin jest juz bardzo blisko.
Nostra ,dobra jestes w tych wierszykach. Czy moge miec do Ciebie prosbe ? W lutym mojego meza jest 61 rocznica urodzin Moze .... cos poradzisz. Jest wesolym grubaskiem ,na emeryturze i lubi...... jesc to co ugotuje, nie lubi jadac w restauracjach. Bede bardze wdzieczna za pomoc. Ja jestem kompletne beztalencie w tych sprawach. Pozdrawiam Maria
mary 50, coś tam uskrobałam...Nie wiem, czy będziesz zadowolona, ale jak nic nie wybierzesz, to też nic takiego się nie stanie - najwyżej mocniej Mężusia ucałujesz a On będzie i tak wszystko wiedział...Skoro mąż kończy 61 lat, to jest urodzony w 1948 roku, prawda? Na bazie tej daty opiera się pierwszy wierszyk :
Jest w sztuce winiarskiej rocznik wyjątkowy - każdy kiper z branży przyznać to gotowy. Wezbrały słodkim sokiem winnych szczepów grona, cud przemiany słońca w cukier się dokonał. Tym właśnie rocznikiem był - ni mniej ,ni więcej rok 48-my. Wina z tego roku są ponoć najlepsze. Dlaczego to mówię mój Mężu, mój Panie ? Jesteś dla mnie właśnie " strzelistym" szampanem, co w 48-mym ujrzał światło dzienne.
Życie przy twym boku jest bardzo przyjemne, więc w Dniu Twych Urodzin ślę prośbę, jak różę: leżakuj nam w zdrowiu ... ... 100 lat i dzień dłużej !
Kiedy wszyscy zasną, ja mam czas pomarzyć, jak wiele się w życiu mogło mym wydarzyć. Mogłam wyjść za szacha, lub z Sycylii Włocha, mogłam się w aktorze wspaniałym zakochać. Lecz Ciebie spotkałam. I Bogu dziękuję. Dla Ciebie dziś żyję, piekę i gotuję, bo wiem,że nie znosisz w restauracjach jadać... Proszę, nie przerywaj, daj mi się wygadać ! Dziś w Dniu Twych Urodzin chcę tyle powiedzieć: 100 lat w zdrowiu, szczęściu - i mówię to szczerze ! Niech nigdy nie braknie Ci szczypty humoru... Teraz dość tych życzeń - - podano do stołu ! ...może być : " lecz dość już tych życzeń- podano do stołu!"
Kochany Mężusiu i Głowo Rodziny ! Ślę życzenia najszczersze w Twoje Urodziny: Radości i szczęścia. I wygranej w totka, niech Cię tylko dobre w Twoim życiu spotka. Nie martw się też wiekiem - on jest bez znaczenia ! wszystko wszak zależy od...punktu patrzenia : lat 6I ? Odwróć więc karteczkę. I jest ... I9 ! Spójrz na swa żoneczkę ... Życzę Ci Kochany, wręczając ten kwiatek: czuj się i zachowuj, jak dziewiętnastolatek ! jeśli wierszyk ma być wręczony np na kartce, można od słów : " I jest...I9!.." napisać go odwrotnie na kartce / do "góry nogami"/
Zaraz się tu zacznie :harmider i krzyki, goście się pojawią, wręczą prezenciki. Coś zjedzą, wypiją - za Twe zdrowie przecież ! Lecz , nim się pojawią : pamiętaj - na świecie masz osobę bliską, która bardzo kocha. Gdy Ty jesteś chory - to nie zmruży oka. Gdy Ty jesteś głodny- obiadki gotuje. Gdy Ty mecz oglądasz - z Tobą kibicuje. Więc zanim się zejdzie do Ciebie tłum gości : 100 lat Tobie życzę - w szczęściu i radości, niech nigdy nie braknie na Twym niebie słonka, 100 całusów przesyłam - kochająca żonka ! ..może też być: " wraz z Rodziną żonka" ____________________________________________________________________________________
Oczywiście możesz też połączyć jakieś dwa wierszyki. Będzie mi miło, jeśli skorzystasz z której propozycji, ale jak pisałam - nic na siłę ! Pozdrawiam serdecznie Ciebie i męża !
Nostro, jesteś wielka. Zresztą Mama Różyczki i Różyczka dzielnie dotrzymały Ci kroku, co za wylęgarnia talentów! Jeśli nie masz nic przeciw temu, wykorzystam jeden z Twoich wierszyków jako dedykację dla córki jak tylko kupię jej następną ksążkę z przepisami. Co ja mówię, kupię książkę po to , żeby wpisac wierszyk- jeśli oczywiście mogę to zrobić.
Mozesz mi pokazac gdzie rozyczka dotrzymywala kroku nostrze ? bo ja tutaj widze tylko moj wierszyk ktory zrymowalam, a co do rozyczki ma ferie :) jest w Bieszczadach i od ostaniej napasci na nia , nie udziela sie na forum . Kup corce ksiazeczke i wpisz jej swoje zlosliwosci , tak jak tutaj to czynisz . Zauwazylam ze niektorzy uzytkownicy ,pozazdroscili talentu nostrze :) no coz jest dobra ,trzeba jej to przyznac . Bo ja to odebralam jako zlosliwosc ! jezeli sie myle to przepraszam .
Wiesz, co? Jak jeszcze raz napiszesz o napaści na Rózyczkę, to wkleję linka, żeby każdy mógł sobie przypomnieć na czym ta napaść miała niby polegać. I powiem Ci- Jak na swoje zachowanie to Różyczka została potraktowana bardzo łagodnie. Normalnie urzekła mnie ta historia- cóż za straszna krzywda spotkała biedne dziecko !!! Najeżdżała bez powodu na kilkoro uzytkowników, a potem zamiast przeprosić focha strzeliła i nie będzie się już tu bawić, bo napadają na biedną !!!! Daj spokój! A te złośliwości to nie wiem w czym zobaczyłaś, ja wyczytałam pochwałę- może pomyłkowo skierowana do niewłaściwej osoby, czyli Różyczki, bo faktycznie Rózyczka nic nie napisała. Ale cienia krytyki w tym nie wyczytałam.
Wklejaj ,na co czekasz :) w koncu od czego sie ma dobra ciocie , wszystkim radzisz :) jestes taka pomocna ,wiec poprosze o link . Czujesz sie widze zagrozona ,bo nostra zagiela cie pod kazdym wzgledem , a tak na marginesie ! na Ciebie nie najezdzala ,a Ty na nia tak,juz Ci kiedys pisalam , ze ja ma kto pouczac ! napisalam w watku jak to odebralam ,jezeli sie myle przeprosilam ,wiec nie rozumiem po co te aluzje ? i nie mam zamiaru sie tutaj wyklocac .
Droga agik , trzeba byc obiektywnym czytajac tamten watek , szkoda ze nie skopiowalam tamtych komentarzy ,zanim usuneli je moderatorzy , wtedy kazdy by przeczytal co tam bylo .Moim zdaniem nikogo tam nie napadla , zwrocila uwage ze przepis jest skopiowany ,za to w tym watku nawet nie dano jej sie wytlumaczyc ,wiec wcale sie nie dziwie ze sie bronila ! i ja rozumiem ,tez bylam nastolatka :) pozdrawiam .
Kochani potrzebuję Waszej pomocy! Kupiłam siostrze na prezent urodzinowy książkę z przepisami na ciasta siostry Anastazji i bardzo bym chciała napisać jej dedykacje w formie niedługiego wierszyka o tematyce kuchennej. Niestety ja nie mam zdolności pisarskich
Dlatego proszę Was o pomoc. Może ktoś z Was mógłby mi napisać ładną rymowankę? Będę bardzo wdzięczna!
Z góry dziękuję! Pozdrawiam.
Iloria
Szkoda,ze nie podałaś swojego i siostry imienia oraz ile lat kończy jubilatka.To bardzo ułatwiłoby sprawę.Napisałam kilka "wierszyków", ale nie wiem, czy któryś z nich Ci się spodoba,jako że życzenia dla osoby, której nie znamy nie sa zbyt wdzięcznym tworzywem na nieoklepany wierszyk. Nie przejmuj się, jesli żaden Ci nie będzie " leżał", wpisz po prostu zwykłą, odręczną dedykację....Poniważ nie wiem , jak ma na imię Twoja siostra, miejscami wstawię imię Ania. Zaczynamy...................

/może być też.."...ze skarbnicy wiedzy Siostry Anastazji"/

Siostro moja droga
Podporo Rodziny !
Dzień ten w koncu nadszedł :
Twoje Urodziny
Goscie zaproszeni, zapalone swiece,
torcik jest gotowy a boczek się piecze...
Szynka pokrojona, ciasto na paterze,
jaj kilka się chlupie w tłustym majonezie.
Siostro !
Tyś jest cudem jakimś kulinarnym !
Teraz zostaw kuchnię, trochę się ogarnij.
100 lat Tobie śpiewam
z urodzin okazji
I polecam przepisy Siostry Anastazji.
*****************************************************************************************
Siostro moja Aniu
chciałabym Ci życzyć
zdrowia, pomyślności i wiele słodyczy.
A słodycz zaczerpnij z tej właśnie książeczki-
znajdziesz w niej przepisy: na torty, babeczki,
mazurki, karpatki,delicje smaczniutkie,
na pączki udane, biszkopty pulchniutkie.
Czerp całymi garściami - nawet bez okazji
z przepisów sprawdzonych Siostry Anastazji !
**************************************************************************************
Aniu
w dniu Twego święta - wiesz, czego Ci życzę:
szczęścia, pomyślności .../zaraz się poryczę /
100 lat gromko wołam
z Urodzin Okazji
I wręczam "Przepisy" Siostry Anastazji.
Nie dlatego wcale,ze Ty piec nie umiesz,
jak zajrzysz do środka, to sama zrozumiesz...
Dobrze, gdybyś kunsztem mistrzynię przerosła
czego Tobie życzy
kochająca siostra
...i ostatni, trochę bardziej frywolny wierszyk. Jeśli siostra jest osobą " na serio", lepiej nawet go nie czytaj !
Tę słodką książeczkę Siostry Anastazji
chcę Ci podarować z urodzin okazji.
Sięgaj do niej często, piecz z wielką powagą,
nie przejmuj się wcale rosnącą nadwagą !
Za rok, gdy prezentu będę znów szukała,
zadanie łatwiejsze będę tylko miała !
Chcesz mieć piękną figurę, jak każda kobieta-
za rok podaruję Ci książkę ...o dietach.
I to wszystkie na dzisiaj wierszyki o siostrze,
nie chce się już pisać tej leniwej Nostrze!
Dobranoc !
Przyjemnej zabawy.Napisz nam, jak się udała imprezka i co dobrego pojadaliście.Zdjęcia stołu miło widziane !
P.S.A może spróbujesz z nami porymować ?
Dziękuję !Byłam do tego przyuczana od dziecka , więc jeśli mogę słuzyć jakąkolwiek pomocą - służę...
Słodka Mamo Różyczki, czy Ty prawdę głosisz.
że dzieciątko maleńkie pod serduszkiem nosisz ?
Bo tu huczy na necie, że nasza Różyczka...
... będzie mieć siostrzyczkę , albo też braciszka.
Gratuluję ! Lecz koszty poniesiesz kochana-
musisz zlecić budowę gniazda dla bociana !
Nostra bardzo Ci dziękuję!!! Wierszyki są piękne! A moja siostra ma na imię ... właśnie Ania. :D
Mam teraz kolejny problem, który wierszyk wybrać? Jeden lepszy od drugiego. Ale mnie załatwiłaś hehe
Jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam!
Polecam sie !
I mam pomysła ! Dokup jeszcze 3 książki ....
hihi, świetny pomysł!!
Wierszyki są super!!!
Oj prawda , prawda ! mam pod sercem dziecie ,
przez ktorego zgaga bardzo czesto piecze .
Lecz dla maluszka , ja wytrzymam wszystko
bo pora narodzin jest juz bardzo blisko.
Ciesze się bardzo,
że z naszym udziałem
WuŻet się powiększy o dzieciątko małe !
Powiedz ale szczerze moja miła,
coś przy poczęciu dziecięcia robiła,
Czyżeś smoczek wprzódy ssała
Czy materac z ciała uczyniła?
Mówisz do mnie Janku ? Refleksem zachwycasz...
Ale to już jest moja słodka tajemnica !
Brawo!!!! Super!!!
rewelacja :))
Nostra ,dobra jestes w tych wierszykach.
Czy moge miec do Ciebie prosbe ?
W lutym mojego meza jest 61 rocznica urodzin
Moze .... cos poradzisz.
Jest wesolym grubaskiem ,na emeryturze i lubi...... jesc to co ugotuje,
nie lubi jadac w restauracjach.
Bede bardze wdzieczna za pomoc.
Ja jestem kompletne beztalencie w tych sprawach.
Pozdrawiam Maria
Nostra wybrałam 2 wierszyki: drugi i czwarty. Podobały mi się oba więc je połączyłam :D Siostrze bardzo się spodobały. Dziękuję Ci serdecznie!
mary, jestes tam gdzieś? Będziesz jutro na WŻ?
mary50, jesteś tam ?
mary50 za ok 2 godzinki bedzie coś dla Ciebie...
mary 50, coś tam uskrobałam...Nie wiem, czy będziesz zadowolona, ale jak nic nie wybierzesz, to też nic takiego się nie stanie - najwyżej mocniej Mężusia ucałujesz a On będzie i tak wszystko wiedział...Skoro mąż kończy 61 lat, to jest urodzony w 1948 roku, prawda? Na bazie tej daty opiera się pierwszy wierszyk :

...może być :
jeśli wierszyk ma być wręczony
..może też być:

Jest w sztuce winiarskiej rocznik wyjątkowy -
każdy kiper z branży przyznać to gotowy.
Wezbrały słodkim sokiem winnych szczepów grona,
cud przemiany słońca w cukier się dokonał.
Tym właśnie rocznikiem był - ni mniej ,ni więcej
rok 48-my.
Wina z tego roku są ponoć najlepsze.
Dlaczego to mówię mój Mężu, mój Panie ?
Jesteś dla mnie właśnie " strzelistym" szampanem,
co w 48-mym ujrzał światło dzienne.
Życie przy twym boku jest bardzo przyjemne,
więc w Dniu Twych Urodzin ślę prośbę, jak różę:
leżakuj nam w zdrowiu ...
... 100 lat i dzień dłużej !
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Kiedy wszyscy zasną, ja mam czas pomarzyć,
jak wiele się w życiu mogło mym wydarzyć.
Mogłam wyjść za szacha, lub z Sycylii Włocha,
mogłam się w aktorze wspaniałym zakochać.
Lecz Ciebie spotkałam. I Bogu dziękuję.
Dla Ciebie dziś żyję, piekę i gotuję,
bo wiem,że nie znosisz w restauracjach jadać...
Proszę, nie przerywaj, daj mi się wygadać !
Dziś w Dniu Twych Urodzin chcę tyle powiedzieć:
100 lat w zdrowiu, szczęściu - i mówię to szczerze !
Niech nigdy nie braknie Ci szczypty humoru...
Teraz dość tych życzeń -
- podano do stołu !
" lecz dość już tych życzeń- podano do stołu!"
niech Cię tylko dobre w Twoim życiu spotka.
Nie martw się też wiekiem - on jest bez znaczenia !
wszystko wszak zależy od...punktu patrzenia :
lat 6I ?
Odwróć więc karteczkę.
I jest ... I9 !
Spójrz na swa żoneczkę ...
Życzę Ci Kochany, wręczając ten kwiatek:
czuj się i zachowuj, jak dziewiętnastolatek !
np na kartce, można od słów :
" I jest...I9!.." napisać go odwrotnie
na kartce / do "góry nogami"/
Lecz , nim się pojawią :
pamiętaj - na świecie
masz osobę bliską, która bardzo kocha.
Gdy Ty jesteś chory - to nie zmruży oka.
Gdy Ty jesteś głodny- obiadki gotuje.
Gdy Ty mecz oglądasz - z Tobą kibicuje.
Więc zanim się zejdzie do Ciebie tłum gości :
100 lat Tobie życzę - w szczęściu i radości,
niech nigdy nie braknie na Twym niebie słonka,
100 całusów przesyłam -
kochająca żonka !
" wraz z Rodziną żonka"
____________________________________________________________________________________
Oczywiście możesz też połączyć jakieś dwa wierszyki. Będzie mi miło, jeśli skorzystasz z której propozycji, ale jak pisałam - nic na siłę ! Pozdrawiam serdecznie Ciebie i męża !
NOSTRA 2004.
Wielkie dzieki za wierszyki,sa swietne .Ja nie dostalam tego talentu jaki ty posiadasz.Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje.Mary
Nostro, jesteś wielka. Zresztą Mama Różyczki i Różyczka dzielnie dotrzymały Ci kroku, co za wylęgarnia talentów! Jeśli nie masz nic przeciw temu, wykorzystam jeden z Twoich wierszyków jako dedykację dla córki jak tylko kupię jej następną ksążkę z przepisami. Co ja mówię, kupię książkę po to , żeby wpisac wierszyk- jeśli oczywiście mogę to zrobić.
Mozesz mi pokazac gdzie rozyczka dotrzymywala kroku nostrze ? bo ja tutaj widze tylko moj wierszyk ktory zrymowalam, a co do rozyczki ma ferie :) jest w Bieszczadach i od ostaniej napasci na nia , nie udziela sie na forum . Kup corce ksiazeczke i wpisz jej swoje zlosliwosci , tak
jak tutaj to czynisz . Zauwazylam ze niektorzy uzytkownicy ,pozazdroscili talentu nostrze :) no coz jest dobra ,trzeba jej to przyznac .
Bo ja to odebralam jako zlosliwosc ! jezeli sie myle to przepraszam .
Użytkownik Mama Rozyczki napisał w wiadomości:
Kup corce ksiazeczke i wpisz jej swoje zlosliwosci ,
> takjak tutaj to czynisz .
Złośliwości??? Przepraszam, że się wtrąciłam, ale ja ich nie widzę. Co się ostatnio dzieje? Czemu tak wiele osób reaguje nerwowo...?
Wiesz, co? Jak jeszcze raz napiszesz o napaści na Rózyczkę, to wkleję linka, żeby każdy mógł sobie przypomnieć na czym ta napaść miała niby polegać. I powiem Ci- Jak na swoje zachowanie to Różyczka została potraktowana bardzo łagodnie.
Normalnie urzekła mnie ta historia- cóż za straszna krzywda spotkała biedne dziecko !!! Najeżdżała bez powodu na kilkoro uzytkowników, a potem zamiast przeprosić focha strzeliła i nie będzie się już tu bawić, bo napadają na biedną !!!!
Daj spokój!
A te złośliwości to nie wiem w czym zobaczyłaś, ja wyczytałam pochwałę- może pomyłkowo skierowana do niewłaściwej osoby, czyli Różyczki, bo faktycznie Rózyczka nic nie napisała. Ale cienia krytyki w tym nie wyczytałam.
Wklejaj ,na co czekasz :) w koncu od czego sie ma dobra ciocie , wszystkim radzisz :) jestes taka pomocna ,wiec poprosze o link .
Czujesz sie widze zagrozona ,bo nostra zagiela cie pod kazdym wzgledem , a tak na marginesie ! na Ciebie nie najezdzala ,a Ty na nia tak,juz Ci kiedys pisalam , ze ja ma kto pouczac ! napisalam w watku jak to odebralam ,jezeli sie myle przeprosilam ,wiec nie rozumiem po co te aluzje ? i nie mam zamiaru sie tutaj wyklocac .
A to ja stawałam z Nostrą do jakiegoś pojedynku?
A tutaj link, o który prosiłaś :
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=216325&post=216325&offset=80
Biedna, biedna napadnięta Różyczka !!!
Super, ze nie masz zamiaru się wykłócać- bo wątek jest zupełnie o czym innym i byłoby szkoda, zeby taki ładny temat zepsuć.
Pozdrawiam serdecznie
Droga agik , trzeba byc obiektywnym czytajac tamten watek , szkoda ze nie skopiowalam tamtych komentarzy ,zanim usuneli je moderatorzy , wtedy kazdy by przeczytal co tam bylo .Moim zdaniem nikogo tam nie napadla , zwrocila uwage ze przepis jest skopiowany ,za to w tym watku nawet nie dano jej sie wytlumaczyc ,wiec wcale sie nie dziwie ze sie bronila ! i ja rozumiem ,tez bylam nastolatka :) pozdrawiam .
super!!
Nostra to jest po prostu Genialne!! Gratuluje wielkiego talentu!
Pozdrawiam
Rumienię się i..dziękuję !
Podpięłam się pod głowną wiadomość, bo to, co chcę napisać dotyczy wielu osób w WŻ-towej społeczności :...błagam........