Przywiozlam z polski mleko w proszku/niebieskie/ z mysla o mojej wnuczce.Synowa karmi piersia i wyczytala takze ze takie mleko nie jest dobre dla niemowlatJak moge zuzyc takie mleko w wypiekach?slyszalam omasie do andruta ale nie moge znalezc przepisu.Zostalo mi takze ok 1l smietany kwasnej i ntez nie wiem jak to spozytkowac.Nie lubie wyzucac zywnosci.Czekam i bede wdzieczna za kazda sugestie.Pozdrawiam z bardzo zimnego Toronto.
Witam z równie zimnej Polski. A może z mleka zrobisz blok np z bakaliami dla łasuchów -link aktywny, wystarczy kliknąć http://wielkiezarcie.com/przepis29302.html . Jest naprawdę pyszny ! A litr śmietany, to nie tak dużo , można ją zużyć do surówek i sałatek...Pozdrawiam gorąco !
..to następnym razem tineczko, jak będziesz miała nadwyżką śmietany , prześlij ją - w ramach dbałości o zdrowie - tutaj, do Polski . Wszyscy słyszeliśmy, że szwedzka śmietana jest najlepsza na świecie i chcielibyśmy się osobiście o tym przekonać...Pozdrawiam z zimnej Trzebnicy (Polska)
Świetne pomysły ! Te kluseczki Różyczki robiłam i sa pyszne.Nie zawierają też chyba składników, których karmiąca mamusia nie mogłaby spożyć ! Chrusty tez maja sporo pochwalnych komentarzy !
hehe, nadwyzki smietany nigdy nie mam, bo kupuje zadko i tylko tyle ile potrzebuje:)
a ja zawsze myslalam , ze polska jest najlepsza:) , nie wiem czy dobrze pamietam, ale ta , ktora ubijalo sie do WZ-tek, miala lekko kwaskowaty posmak i taka uwielbialam.
Zeby sprobowac szwedzka smietane , proponuje wybrac sie tutaj na wycieczke, bo droga pocztowa dojdzie gwarantowanie w jednym kawalku:)))
Pozdrawiam z tak sobie zimnego, ale dzisiaj slonecznego Sztokholmu
Ja z mleka w proszku robię blok z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis366.html zamiast margaryny możesz dać masło i zamiast wody, mleko, albo pół na pół :-))
Alman .Przeoczylam Twoje propozycje ato jest to czego szukalam.Mam wafle w domu wiec nie bedzie problemu ze zrobieniem.Czeka mnie pracowita sobota.Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje.Maria
Ja mam przepis na masę do wafla z mleka w proszku taki: 1 margaryna, 1 szkl. cukru, 1/2 szkl. mleka, mleko w proszku. Pierwsze trzy składniki podgrzać,zdjąć z ognia, później wsypywać mleko do uzyskania odpowiedniej gęstości.
Przywiozlam z polski mleko w proszku/niebieskie/ z mysla o mojej wnuczce.Synowa karmi piersia i wyczytala takze ze takie mleko nie jest dobre dla niemowlatJak moge zuzyc takie mleko w wypiekach?slyszalam omasie do andruta ale nie moge znalezc przepisu.Zostalo mi takze ok 1l smietany kwasnej i ntez nie wiem jak to spozytkowac.Nie lubie wyzucac zywnosci.Czekam i bede wdzieczna za kazda sugestie.Pozdrawiam z bardzo zimnego Toronto.
Witam z równie zimnej Polski. A może z mleka zrobisz blok np z bakaliami dla łasuchów -link aktywny, wystarczy kliknąć http://wielkiezarcie.com/przepis29302.html . Jest naprawdę pyszny ! A litr śmietany, to nie tak dużo , można ją zużyć do surówek i sałatek...Pozdrawiam gorąco !
..albo taki deser : http://wielkiezarcie.com/przepis38471.html wygląda smakowicie...
Zuzyj to mleko do kapieli, od lat to robie:)
Wyrzucac zywnosci tez nie lubie, ale 1 l smietany wole wylac niz zuzyc z mysla o zdrowiu:)
Pozdrawiam z nie bardzo zimnego Sztokholmu (Szwecja)
..to następnym razem tineczko, jak będziesz miała nadwyżką śmietany , prześlij ją - w ramach dbałości o zdrowie - tutaj, do Polski . Wszyscy słyszeliśmy, że szwedzka śmietana jest najlepsza na świecie i chcielibyśmy się osobiście o tym przekonać...Pozdrawiam z zimnej Trzebnicy (Polska)
Moje propozycje na kwaśną śmietanę to:
http://wielkiezarcie.com/przepis31937.html
http://wielkiezarcie.com/przepis7263.html
A resztę można zamrozic :)
Świetne pomysły ! Te kluseczki Różyczki robiłam i sa pyszne.Nie zawierają też chyba składników, których karmiąca mamusia nie mogłaby spożyć ! Chrusty tez maja sporo pochwalnych komentarzy !
hehe, nadwyzki smietany nigdy nie mam, bo kupuje zadko i tylko tyle ile potrzebuje:)
a ja zawsze myslalam , ze polska jest najlepsza:) , nie wiem czy dobrze pamietam, ale ta , ktora ubijalo sie do WZ-tek, miala lekko kwaskowaty posmak i taka uwielbialam.
Zeby sprobowac szwedzka smietane , proponuje wybrac sie tutaj na wycieczke, bo droga pocztowa dojdzie gwarantowanie w jednym kawalku:)))
Pozdrawiam z tak sobie zimnego, ale dzisiaj slonecznego Sztokholmu
Ja z mleka w proszku robię blok z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis366.html zamiast margaryny możesz dać masło i zamiast wody, mleko, albo pół na pół :-))
może coś takiego?
http://wielkiezarcie.com/przepis9969.html
http://wielkiezarcie.com/przepis22321.html
http://wielkiezarcie.com/przepis10352.html
Bardzo dziekuje wszystkim za przepisy.Jutro na obiad kluseczki,a dzisiaj zabieram sie za robienie bloku.Pozdrawiam .Maria
Alman .Przeoczylam Twoje propozycje ato jest to czego szukalam.Mam wafle w domu wiec nie bedzie problemu ze zrobieniem.Czeka mnie pracowita sobota.Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje.Maria
Ja mam przepis na masę do wafla z mleka w proszku taki:
1 margaryna, 1 szkl. cukru, 1/2 szkl. mleka, mleko w proszku.
Pierwsze trzy składniki podgrzać,zdjąć z ognia, później wsypywać mleko do uzyskania odpowiedniej gęstości.
Zapomniałam dopisać 2 łyżki kakao.:))
Polecam: http://wielkiezarcie.com/przepis39371.html Pozdrowienia z mroznej i slonecznej Transylwani!