Forum

Zdrowie i uroda

Nadmierne pocenie stóp

• Autor: saba48@vp.pl Data: 2009-01-17 18:10:19

Mam zimne stopy a mimo wszystko są mokre i skarpety też. Dermatolog nic mi nie doradził-może ktoś wie jak zaradzić tej przykrej dolegliwości.Wstyd mi wejść w towarzystwo z tym mankamentem.Proszę o poradę.

• Autor: gruba Data: 2009-01-17 19:26:12

a ja proponuję,ANTIDRAL,bardzo skuteczne.

• Autor: peggy83 Data: 2009-01-17 19:32:27

Znalazłam takie coś (sama nie próbowałam, więc nie wiem jak działa):
    Odwar z kory dębu. Zalewamy 1 litrem letniej wody 3 łyżki kory dębowej, gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut, ocedzamy i tym przemywamy stopy.
    Można też przemywać naparem z fiołka wonnego i przytuli wonnej (cokolwiek to jest) - po 1/2 łyżeczki na 1 szklankę wody.
    Podobno pomaga takze przesypywanie talkiem z dodatkiem mielonego widłaka i nagietka.

Niemiły zapach stóp usuwa kąpiel w mocnym wywarze z szałwii lub lubczyka ogrodowego.

Jeśli uda ci sie znaleźć takie ziółka to próbuj, z pewnością nie zaszkodzi.

• Autor: Daneczka69 Data: 2009-01-17 19:49:26

Tu jest też ciekawie napisane:
    http://www.nadpotliwosc.pl/index.php?section=6

• Autor: mariaand Data: 2009-01-17 21:33:22

Ja proponuję KWAS BOROWY. Kupuje się w saszetkach. Dla mnie tylko ten kwas dał efekt pozytywny.Pozdrawiam.

• Autor: saba48@vp.pl Data: 2009-01-18 20:06:43

Bardzo dziękuję za rady .Pozdrawiam.

• Autor: Olcia839 Data: 2009-01-19 17:11:33

Polecam kwas borny. Dostaniesz go w aptece. Brzmi powarznie ale w rzeczywistosci to tylko talk z kwasem bornym idealny preparat grzybiczo bojczy i anty potny!!! Sproboj powinien ci pomoc. a jesli nie! To potrzebujesz preparatu z gornej polki bardziej leczniczego, Etiaxil, tez dostepny w aptece, probuj tez pijac szalwie.

• Autor: anna702 Data: 2009-02-12 18:52:21

Ja mam takie dni czasami ze mam lodowate i mokre stopy, ze zostawiam po sobie mokre slady na podlodze :)))))
    Czy moze masz tez niskie cisnienie? Ja wtedy wkladam nogi do cieplej wody i pomaga, oczywiscie wszystkie te sposoby powyzej sa warte zastosowania.....Nie wspomnialas nic o obuwiu....Jest bardzo wazne. nos tylko te ze skory i staraj sie uzywac wkladki tak zebys mogla czesto je wymieniac, bawelniane lub welniane skarpetki czy rajstopy. Uprawiaj jakis sport zeby poprawic krazenie nog, rower, biegi, spacery, basen.

• Autor: as Data: 2009-02-13 15:50:20

Zwracaj uwagę na skład materiałowy skarpetek. Te z dużą ilością sztucznych dodatków powodują pocenie się nóg. Ja kiedys nie zwracałam na to uwagi i miałam ten sam problem. Teraz zwracam i jest olbrzymia różnica. Ostatnio czytałam, że dobrze jest moczyc nogi w szałwi. Zapobiega to poceniu ale tego nie prubowałam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu