Mam do Was ogromna prosbe , chodzi mi o to zeby ulozyc wiersz na urodziny mojej mamy . A konkretnie chodzi mi o to żeby podziekowac za trud wychowania mnie ( ojciec odszedl od mamy ) i podziekowanie że babcia ( sama bez dziadkow ze strony meza ) opiekuje sie wnukami ( sztuk 3 ) gdy my z mezem pracujemy na zmiany . Ja sama jakos nie umie nic ciekawego wymyslic ( antytalent jestem ) . Dodam tylko ze chcialabym aby mama " poplakala " sie ze szczescia czytajac te zyczenia . Wiem ze na forum jest duzo pomocnych ludzi i moze ktos cos takiego wymysli ? Mama bedzie miala 68 lat 30 stycznia .
Nie jestem dobra w poezji ale znalazłam w necie takie wierszyki (może się przydadzą):
Dziękuje Ci, że dałaś mi życie,
za to, że mogę istnieć.
Za to, że zawsze w potrzebie
jesteś blisko i wspierasz mnie.
Te chwile razem spędzone,
radosne i smutne,
nigdy nie będą stracone.
Wzloty i upadki? To nieistotne.
Dla mnie liczysz się tylko TY,
Twe serce - Serce Matki!
Dziękuję Ci Kochana Mamo za to,
że mnie bardzo kochasz.
Twój uśmiech otworzyłaś dla mnie,
zamknęłaś w sercu każdy smutek.
Dziś moje serce mówi:
dziękuję Mamo za Twą miłość.
Ona pozostanie jak światło,
na całe moje życie.
Z okazji Twojego dnia Mamo.
Za wczoraj i dziś... zawsze tak samo,
każdym czułym serca uderzeniem
i każdym z niego płynącym życzeniem zdrowia,
sił i codziennej radości
wraz ze słowami największej wdzięczności.
Za wszystkie dla mnie trudy i starania,
składam Ci dzisiaj podziękowania.
Kiedy wszyscy dziś winszują, Każdy co innego, Cóż ja mam Ci, droga Mamo, powiedzieć nowego. Jeden wszelkich pomyślności, Inny szczęścia życzy. Ten znów złota i dostatków, Których nikt nie zliczy. Ja wartości nie znam złota, Bo nie uczysz przecie, Że nie wszystko kupić można Za pieniądz na świecie. A więc jedno mam życzenie Dla Ciebie od rana, Byś nam żyła długie lata - mamusiu kochana! By Twe dla nas trudy, znoje próżnymi nie były. I aby Ci dzieci twoje Szczęścia przysporzyły.
Użytkownik Lucynka napisał w wiadomości: > A mogę poprosić o imiona - Twoje, męża i dzieciaczków? (dla rymu) Bardzo prosze ja Lucyna , mąż Zbigniew , syn Damian córka Ola , druga córka Iza a przyszla solenizantka Anna .
30-ego stycznia, choć to dzień zimowy, W sercach naszych kwitnie piękny kwiat majowy, Bo to taka ważna data z wszystkich dat Moja droga Mama ma 68 lat!
Trudno naszą wdzięczność ubrać w jakieś słowa, By za wszystko Tobie z serca podziękować! Gdy pamięcią wracam do szczenięcych lat Zawsze widzę Ciebie, z Tobą cały świat!
Twego poświęcenia nigdy nie zapomnę Byłaś dla mnie Matką, ale także ojcem. I dziś, chociaż jestem babą całkiem dużą, Twoje dobre dłonie wciąż pomocą służą.
Wszyscy Cię kochamy, Lucyna ze Zbyszkiem , Chcemy Ci powiedzieć: Jesteś dla nas wszystkim! A nasze dzieciaki - Damian z Izą, Olą Wciąż się na kolana Babuni gramolą. I czule się tulą, ściskają za szyję, Niech nam Babcia Ania długie lata żyje!
No, cóż, szczyt artyzmu to to nie jest, ale może się na coś nada?
Brawo ! Brawo ! I kto może napisać, ż na WŻ -cie nie ma Artystów ! Zapraszamy do wątku " całodobowo....", takie świetne pióro będzie prawdziwą podporą dla reszty ....Pozdrawiam gorąco !
No to ogromnie się cieszę, że mogłam się przydać i dzięki za te miłe słowa. Jeśli masz ochotę i podasz jakieś szczegóły z Waszego życia (powiedzonka mamy, jakieś śmieszne zdarzenia lub coś innego), to mogę Wam jeszcze coś dorymować. Serdecznie pozdrawiam i życzę udanej imprezy!!!
Użytkownik Lucynka napisał w wiadomości: > No to ogromnie się cieszę, że mogłam się przydać i dzięki za te miłe słowa. > Jeśli masz ochotę i podasz jakieś szczegóły z Waszego życia (powiedzonka mamy, > jakieś śmieszne zdarzenia lub coś innego), to mogę Wam jeszcze coś dorymować. > Serdecznie pozdrawiam i życzę udanej imprezy!!
Bardzo sie ciesze ze Chcesz jeszcze cos napisac ale ja powiem nie trzeba . Bo ten wiersz ile razy czytam to mi samej wychodza łezki ( a dodam że mało co mnie wzrusza ) a znajac Mame to bedzie płakala jak nic ( oczywiscie ze szczescia ) A tak sobie pomyslalam zeby ten wiersz przepisac w formie papirusa , na kartce przypalonej zapalkami , jakies ladne pismo ( tylko jak to zrobie ? ) i zawinac w jakas ladna wstazke
Jaka to dla mnie radość, że mnie tak wychwaliłyście. Jak tylko byście chciały jakiś wierszyk na jakąś rodzinną okazję, to walcie jak w dym! Zachęcona Waszymi pochwałami, wkleję jeszcze wierszyk, jaki ofiarowałam Asi (córeczce mojej przyjaciółki) w pierwszym dniu szkoły.
Jaka to dla mnie radość, że mnie tak wychwaliłyście. Jak tylko byście chciały jakiś wierszyk na jakąś rodzinną okazję, to walcie jak w dym! Zachęcona Waszymi pochwałami, wkleję jeszcze wierszyk, jaki ofiarowałam Asi (córeczce mojej przyjaciółki) w pierwszym dniu szkoły.
Mam do Was ogromna prosbe , chodzi mi o to zeby ulozyc wiersz na urodziny mojej mamy .
A konkretnie chodzi mi o to żeby podziekowac za trud wychowania mnie ( ojciec odszedl od mamy ) i podziekowanie że babcia ( sama bez dziadkow ze strony meza ) opiekuje sie wnukami ( sztuk 3 ) gdy my z mezem pracujemy na zmiany .
Ja sama jakos nie umie nic ciekawego wymyslic ( antytalent jestem ) .
Dodam tylko ze chcialabym aby mama " poplakala " sie ze szczescia czytajac te zyczenia .
Wiem ze na forum jest duzo pomocnych ludzi i moze ktos cos takiego wymysli ?
Mama bedzie miala 68 lat 30 stycznia .
Nie jestem dobra w poezji ale znalazłam w necie takie wierszyki (może się przydadzą):
Dziękuje Ci, że dałaś mi życie,
za to, że mogę istnieć.
Za to, że zawsze w potrzebie
jesteś blisko i wspierasz mnie.
Te chwile razem spędzone,
radosne i smutne,
nigdy nie będą stracone.
Wzloty i upadki? To nieistotne.
Dla mnie liczysz się tylko TY,
Twe serce - Serce Matki!
Dziękuję Ci Kochana Mamo za to,
że mnie bardzo kochasz.
Twój uśmiech otworzyłaś dla mnie,
zamknęłaś w sercu każdy smutek.
Dziś moje serce mówi:
dziękuję Mamo za Twą miłość.
Ona pozostanie jak światło,
na całe moje życie.
Z okazji Twojego dnia Mamo.
Za wczoraj i dziś... zawsze tak samo,
każdym czułym serca uderzeniem
i każdym z niego płynącym życzeniem zdrowia,
sił i codziennej radości
wraz ze słowami największej wdzięczności.
Za wszystkie dla mnie trudy i starania,
składam Ci dzisiaj podziękowania.
Kiedy wszyscy dziś winszują,Każdy co innego,
Cóż ja mam Ci, droga
Mamo, powiedzieć nowego.
Jeden wszelkich pomyślności,
Inny szczęścia życzy.
Ten znów złota i dostatków,
Których nikt nie zliczy.
Ja wartości nie znam złota,
Bo nie uczysz przecie,
Że nie wszystko kupić można
Za pieniądz na świecie.
A więc jedno mam życzenie
Dla Ciebie od rana,
Byś nam żyła długie lata
- mamusiu kochana!
By Twe dla nas trudy, znoje
próżnymi nie były.
I aby Ci dzieci twoje
Szczęścia przysporzyły.
Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
> Zajrzałaś w " artukuły"?
No zajrzalam ale dopiero dzisiaj przeczytalam ten wiersz , piekny jest .
A mogę poprosić o imiona - Twoje, męża i dzieciaczków? (dla rymu)
Użytkownik Lucynka napisał w wiadomości:
> A mogę poprosić o imiona - Twoje, męża i dzieciaczków? (dla rymu)
Bardzo prosze
ja Lucyna , mąż Zbigniew , syn Damian córka Ola , druga córka Iza a przyszla solenizantka Anna .
A, może jeszcze imię mamy.
30-ego stycznia, choć to dzień zimowy,
W sercach naszych kwitnie piękny kwiat majowy,
Bo to taka ważna data z wszystkich dat
Moja droga Mama ma 68 lat!
Trudno naszą wdzięczność ubrać w jakieś słowa,
By za wszystko Tobie z serca podziękować!
Gdy pamięcią wracam do szczenięcych lat
Zawsze widzę Ciebie, z Tobą cały świat!
Twego poświęcenia nigdy nie zapomnę
Byłaś dla mnie Matką, ale także ojcem.
I dziś, chociaż jestem babą całkiem dużą,
Twoje dobre dłonie wciąż pomocą służą.
Wszyscy Cię kochamy, Lucyna ze Zbyszkiem ,
Chcemy Ci powiedzieć: Jesteś dla nas wszystkim!
A nasze dzieciaki - Damian z Izą, Olą
Wciąż się na kolana Babuni gramolą.
I czule się tulą, ściskają za szyję,
Niech nam Babcia Ania długie lata żyje!
No, cóż, szczyt artyzmu to to nie jest, ale może się na coś nada?
Brawo ! Brawo ! I kto może napisać, ż na WŻ -cie nie ma Artystów ! Zapraszamy do wątku " całodobowo....", takie świetne pióro będzie prawdziwą podporą dla reszty ....Pozdrawiam gorąco !
O Boże jakie miłe słowa, dzięki! :) A jak znaleźć "całodobowo..."?
ostatnio na forum
+ Zagadka..!!!jajkowa
+ prosty szpinak
+ Przestaję rymować na WŻ
+ Obiado-kolacja dla strudzonego podroznego
+ Gofrownica
+ urodziny
+ marynik i maniuś to dzisiejsi solenizanci.
+ biała czekolada
+ angela ma dzisiaj urodziny.
Lucynka to jest TO !!!
Super bardzo dziekuje , a swoja droga mowic ze nie masz artyzmu to nic innego jak Klamstwo .
No to ogromnie się cieszę, że mogłam się przydać i dzięki za te miłe słowa. Jeśli masz ochotę i podasz jakieś szczegóły z Waszego życia (powiedzonka mamy, jakieś śmieszne zdarzenia lub coś innego), to mogę Wam jeszcze coś dorymować. Serdecznie pozdrawiam i życzę udanej imprezy!!!
Użytkownik Lucynka napisał w wiadomości:
> No to ogromnie się cieszę, że mogłam się przydać i dzięki za te miłe słowa.
> Jeśli masz ochotę i podasz jakieś szczegóły z Waszego życia (powiedzonka mamy,
> jakieś śmieszne zdarzenia lub coś innego), to mogę Wam jeszcze coś dorymować.
> Serdecznie pozdrawiam i życzę udanej imprezy!!
Bardzo sie ciesze ze Chcesz jeszcze cos napisac ale ja powiem nie trzeba . Bo ten wiersz ile razy czytam to mi samej wychodza łezki ( a dodam że mało co mnie wzrusza ) a znajac Mame to bedzie płakala jak nic ( oczywiscie ze szczescia )
A tak sobie pomyslalam zeby ten wiersz przepisac w formie papirusa , na kartce przypalonej zapalkami , jakies ladne pismo ( tylko jak to zrobie ? ) i zawinac w jakas ladna wstazke
Lucynka, to jest świetne:)
Dziewczynki, dzięki za uznanie!
Lucynko. ja sie poplakalam! Przepiekne slowa i talent niesamowity masz kochana!!!!
Usciski tineczka
Jaka to dla mnie radość, że mnie tak wychwaliłyście. Jak tylko byście chciały jakiś wierszyk na jakąś rodzinną okazję, to walcie jak w dym!
Zachęcona Waszymi pochwałami, wkleję jeszcze wierszyk, jaki ofiarowałam Asi (córeczce mojej przyjaciółki) w pierwszym dniu szkoły.
<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
Dziś wszyscy ludzie patrzą na Asię,
Bo Asia właśnie jest w pierwszej klasie!
W tornistrze książki poukładała,
Cieszy się z Asią rodzina cała.
A Asia dumnie do szkoły kroczy
I aż ze szczęścia przymyka oczy!
Tam w szkole piątki, szóstki czekają
I koleżanki zapraszają
Do wspólnych zabaw i igraszek,
Bo jest wesoło w pierwszej klasie!
Z boku spogląda Justynka z Jasiem
Ich starsza siostra jest w pierwszej klasie,
A Asia oczka ze szczęścia mruży:
Ja już w przedszkolu nie będę dłużej…
Mama i tata dumni bardzo
Asię do szkoły dziś prowadzą
I wspominają z łezką w oku
O swoim pierwszym w szkole roku.
A babcie Stefcie z dziadkiem Marianem
Są aż ze szczęścia zapłakane,
Łzy swe ukradkiem ocierają,
Pierwszoklasistkę mocno ściskają.
I wujek Kazik z ciocią Lucynką
Cieszą się Asią – dzielną dziewczynką,
A Wojtuś z Madzią całują Asię
W pierwszym dniu w szkole w pierwszej klasie!!!Jaka to dla mnie radość, że mnie tak wychwaliłyście. Jak tylko byście chciały jakiś wierszyk na jakąś rodzinną okazję, to walcie jak w dym!
Zachęcona Waszymi pochwałami, wkleję jeszcze wierszyk, jaki ofiarowałam Asi (córeczce mojej przyjaciółki) w pierwszym dniu szkoły.
<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
Dziś wszyscy ludzie patrzą na Asię,
Bo Asia właśnie jest w pierwszej klasie!
W tornistrze książki poukładała,
Cieszy się z Asią rodzina cała.
A Asia dumnie do szkoły kroczy
I aż ze szczęścia przymyka oczy!
Tam w szkole piątki, szóstki czekają
I koleżanki zapraszają
Do wspólnych zabaw i igraszek,
Bo jest wesoło w pierwszej klasie!
Z boku spogląda Justynka z Jasiem
Ich starsza siostra jest w pierwszej klasie,
A Asia oczka ze szczęścia mruży:
Ja już w przedszkolu nie będę dłużej…
Mama i tata dumni bardzo
Asię do szkoły dziś prowadzą
I wspominają z łezką w oku
O swoim pierwszym w szkole roku.
A babcie Stefcie z dziadkiem Marianem
Są aż ze szczęścia zapłakane,
Łzy swe ukradkiem ocierają,
Pierwszoklasistkę mocno ściskają.
I wujek Kazik z ciocią Lucynką
Cieszą się Asią – dzielną dziewczynką,
A Wojtuś z Madzią całują Asię
W pierwszym dniu w szkole w pierwszej klasie!!!No super wierszyk , a ja jezeli bedzie okazja chetnie skorzystam z Twojej pomocy , dzieki .
Zawsze chętnie służę. I odezwij się po urodzinach Mamy. Pozdrawiam!