Bardzo lubię gofry. Jestem zainteresowana kupnem ale modeli jest bardzo dużo. Czytałam trochę opinii na ceneo i nie wiedziałam,że kupno dobrej jest tak trudne. Nie chcę wydać dużo pieniędzy a chce kupić gofrownice która dobrze piecze ale nie spala. Da się zrobić jakos gofry bez gofrownicy np w takich opiekaczach co opieka się złożone kanapki? Pomocy.
Próbowałam kiedyś upiec gofry w ten sposób,ale nie były udane>Wydaje mi się,że takie opiekacze mają za słabą moc żeby upiec,bądź co bądź, surowe ciasto.Jeżeli chodzi o gofrownicę to też by mi się przydała.Pozdrawiam!
Polecam dezala. Nie jest najtańsza - 150 zł. Ale w zasadzie to jedyna gofrownica, która robi prawdziwe gofry. Ma moc 1300 W, podczas gdy wszystkie inne mają 700. 1000 watowe są do pieczenia gofrów - kwiatków (serduszek). Ja swoją mam już 3 albo 4 lata i jestem bardzo zadowolona.
I akurat dzisiaj były gofry. Właśnie skończyłam. Z pół kilo mąki dla trójki dzieci - zostały same ostatki.
Ja posiadam i szczerze polecam PHILIPS CUCINA. Jest to urządzenie typu 3w1. Ma wymienne wkłady do gofrów, opiekania kanapek i grilla elektrycznego. Zajmuje mniej miejsca niż 3 odrębne urządzenia, moc grzania można dostosować odpowiednio d tego co przygotowujemy, teflonowa powłoka nie pozwolą niczemu przywrzeć i w dodatku łatwo i szybko się czyści. Gofry wychodzą złote i puszyste, a jeśli nie masz ulubionego przepisu to w instrukcj znajdziesz łatwe przepisy.
Zgadzam się, jest cudowne :) Mam gdzieś w zeszycie przepis na wyśmienite gofry, które wychodzą w niej doskonale, postaram się je wklepać.
Miałam tylko małą wpadkę ostatnio, po remoncie kuchni mam zmywarkę oczywiście wkłady wymyłam w zmywarce, bo można. Ku memu zdziwieniu pierwsze gofry tak przywarły, że się załamałam. Musiałam wyjąć wkłady, wymyć wszystko ręcznie i wtedy nasmarowałam wkłady olejem i już nic nie przywierało, więc wniosek taki, że przed pierwszym użyciem po myciu w zmywarce trzeba je przesmarować olejem. Z pozostałymi wkładami nie było tego problemu.
moja koleżanka kupiła sobie gofrowinicę (nie wiem jaka marka) - ale gofry nie wyszły :( Tzn- po otworzeniu jej - ciasto zostało na dwóch 'skrzydłach' - nie dało się oderwać. Wina ciasta czy może gofrownicy- tego, co jest jej "wyściółką"- teflon/blacha...?
Przed pierwszym pieczeniem warto przesmarować delikatnie olejem. Winą mogła być też temperatura oraz czas pieczenia, a także konsystencja ciasta. Niestety, trzeba by patrzeć na ręce osobie wykonującej gofry, aby z całą pewnością postawić diagnozę.
Bardzo lubię gofry. Jestem zainteresowana kupnem ale modeli jest bardzo dużo. Czytałam trochę opinii na ceneo i nie wiedziałam,że kupno dobrej jest tak trudne. Nie chcę wydać dużo pieniędzy a chce kupić gofrownice która dobrze piecze ale nie spala. Da się zrobić jakos gofry bez gofrownicy np w takich opiekaczach co opieka się złożone kanapki? Pomocy.
Próbowałam kiedyś upiec gofry w ten sposób,ale nie były udane>Wydaje mi się,że takie opiekacze mają za słabą moc żeby upiec,bądź co bądź, surowe ciasto.Jeżeli chodzi o gofrownicę to też by mi się przydała.Pozdrawiam!
Polecam dezala. Nie jest najtańsza - 150 zł. Ale w zasadzie to jedyna gofrownica, która robi prawdziwe gofry. Ma moc 1300 W, podczas gdy wszystkie inne mają 700. 1000 watowe są do pieczenia gofrów - kwiatków (serduszek).
Ja swoją mam już 3 albo 4 lata i jestem bardzo zadowolona.
I akurat dzisiaj były gofry. Właśnie skończyłam. Z pół kilo mąki dla trójki dzieci - zostały same ostatki.
Widzę podwyżkę - już nie 150 zł a 180 (zerknęłam na allegro - z ciekawości). ale naprawdę warto
Ja posiadam i szczerze polecam PHILIPS CUCINA. Jest to urządzenie typu 3w1. Ma wymienne wkłady do gofrów, opiekania kanapek i grilla elektrycznego. Zajmuje mniej miejsca niż 3 odrębne urządzenia, moc grzania można dostosować odpowiednio d tego co przygotowujemy, teflonowa powłoka nie pozwolą niczemu przywrzeć i w dodatku łatwo i szybko się czyści. Gofry wychodzą złote i puszyste, a jeśli nie masz ulubionego przepisu to w instrukcj znajdziesz łatwe przepisy.
Zgadzam się, jest cudowne :) Mam gdzieś w zeszycie przepis na wyśmienite gofry, które wychodzą w niej doskonale, postaram się je wklepać.
Miałam tylko małą wpadkę ostatnio, po remoncie kuchni mam zmywarkę oczywiście wkłady wymyłam w zmywarce, bo można. Ku memu zdziwieniu pierwsze gofry tak przywarły, że się załamałam. Musiałam wyjąć wkłady, wymyć wszystko ręcznie i wtedy nasmarowałam wkłady olejem i już nic nie przywierało, więc wniosek taki, że przed pierwszym użyciem po myciu w zmywarce trzeba je przesmarować olejem. Z pozostałymi wkładami nie było tego problemu.
Już dodałam przepis http://wielkiezarcie.com/przepis45817.html
MOULINEX z wymiennymi wkładami do tostów(kanapek).Od 3 lat działa bez zarzutu.dostałam w prezencie ale cena w granicach ok.200 zł.
moja koleżanka kupiła sobie gofrowinicę (nie wiem jaka marka) - ale gofry nie wyszły :( Tzn- po otworzeniu jej - ciasto zostało na dwóch 'skrzydłach' - nie dało się oderwać. Wina ciasta czy może gofrownicy- tego, co jest jej "wyściółką"- teflon/blacha...?
Przed pierwszym pieczeniem warto przesmarować delikatnie olejem.
Winą mogła być też temperatura oraz czas pieczenia, a także konsystencja ciasta. Niestety, trzeba by patrzeć na ręce osobie wykonującej gofry, aby z całą pewnością postawić diagnozę.