Z rozmowy ze mną na GG, cyt.,, Ci co nie umieją rymować, czują się wystawieni za obręb wątku i ich też powinniśmy zrozumieć,, Nikogo więc za obręb wątku wystawiać nie będę.
Użytkownik lajan napisał w wiadomości: > Z rozmowy ze mną na GG, cyt.,, Ci co nie umieją rymować, czują się wystawieni > za obręb wątku i ich też powinniśmy zrozumieć,,Nikogo więc za obręb wątku > wystawiać nie będę.
moim zdaniem głupota!!!!! wątek z rymami jest dla wszystkich , ja też nie umiem rymować , i co z tego !Wchodząć na stronę , pierwsze co robiłam to czytałam wątek z rymami , poprawiał mi humor. Nie chce mi sie już wchodzić na wż, zaczyna być nudno, a jak sie pojawia wesoła osoba , to niedługa zabawia( zaraz sie ktoś zazdrosny? zjawi) smutna makusia
Nie potrafię rymować i nie czuję się wystawiona,wręcz przeciwnie.Wasze rymowanki sa jednym z tych wątkow od ktorych zaczynam czytanie forum.Usmieje sie,popodziwiam i od razu dzien weselej zaczynam
Lajanie, jestem trochę nieprzygotowana, bo nie wiem, kto i kiedy napisał Ci takie słowa. Nie wiedziałam nawet, że rymy mogą komuś przeszkadzać W związku z tym jednak, że Wasze (Twoje, Nostry, Zbyha i innych - przepraszam, że nie wymieniam), rymowanki czytałam, postanowiłam słów parę rzucić. Czy, jeśli oglądasz telewizję, jest w niej coś, co Ci przeszkadza, czego nie rozumiesz, albo co Cię nie interesuje, oglądasz ją dalej czy przełączasz kanał? Bo ja przełączam! Jeśli komuś nie odpowiada rymowanie, może go po prostu nie czytać. Poza tym, czy wszystkie wątki były rymowane? Przecież wiemy wszyscy, że nie. Można więc było je ominąć, jeśli raziły. Ja jestem pod wielkim wrażeniem osób, które potrafią na każdy, nawet najbardziej prozaiczny temat, ułożyć wierszyk. I nie czuję się odsunięta na margines, bo nie umiem na poczekaniu układać takich rymów. Nawet się nie biorę, bo mimo, że sama coś tam sobie pisałam "do szuflady", z wielką przyjemnością czytam innych. Lajanie, bardzo Cię proszę, nie łam się pod jakąś bezsensowną presją i pisz dalej! To jest naprawdę takie miłe i radosne. Łagodzi obyczaje, a przecież często tutaj atmosfera bywała niezbyt pokojowa. Komu to przeszkadza? Czy jestem sama ze swoimi opiniami? Proszę Was, Żarłoczki, o zdanie
Rymujcie moi drodzy!!! Uwielbiam podziwiać twórczość wszystkich rymujących. Czy czuję się wystawiona poza obręb wątku? Nie!!! A nie odzywam się, bo rymować nie potrafię, tak samo jak nie odzywam się w wątkach, które mnie nie interesują, lub w których nie mam nic mądrego do powiedzenia. Czy one także powinny przestać istnieć? Pytanie to pozostawiam bez odpowiedzi, bo wydaje mi się ona oczywista.
Lajan nie wyglupiaj sie prosze. Co za czasy zeby czyjes kompleksy mialy cie wypedzic z wz tylko dlatego, ze ty umiesz a on/ona nie?! No to niech sie ten ktos nauczy albo takie watki omija a nie plecie farmazony. Przykro mi ale inaczej nie potrafie tego nazwac jak pomieszaniem glupoty z zakompleksieniem. Piszcie kochani, rymujcie bo to swietna sprawa!
A biorac jeszcze pod uwage, ze Lajan nie zazartowal i borac pod uwage to, iz latac nie umie zabraniam od natychmiast latac...ptakom. No cobym nie dostala kompleksow...
Napisałabym, że jestem zaszokowana, ale to za mało powiedziane. Dla wszystkich Żarłoków układałam wierszyk z okazji zbliżającego się Dnia Babci i Dziadka. Ma już nawet ilustrację. Czy mam wobec powyższej informacji zarzucić pomysł opublikowania go? Nie będę prowadzić dochodzenia, od kogo usłyszałeś tak dziwną opinię, ale dziwię się, że ją zaakceptowałeś. Cenię ludzi rozsądnych, na siebie patrzących z przymrużeniem oka, zdających sobie sprawę ze swoich słabości i braków, ale na Boga, pielęgnujących swoje talenty, nawet jeśli niewielu je docenia. Przecież Kogoś one jednak czynią szczęśliwszym. Nie rozumiem, dlaczego mamy WŻ uczynić wylęgarnią Żarłoków wycofujących się z życia towarzyskiego, artystycznego (niezależnie od tego, jakich rozmiarów "A" będziemy mieć na myśli). A tak w ogóle, to co to za jakaś epidemia fochów? Odnoszę wrażenie, że coraz większa ilość ludzi wariuje na punkcie własnej osoby. Nie jesteśmy ani stroną hiper duper siuper awangardową, ani do skostniałości stradycjonalizowaną ani skierowaną wyłącznie do tych z wysublimowanym dowcipem i rymami_tylko_broń_Boże_częstochowskimi. Jesteśmy stroną dla wszystkich. Popukałabym się w głowę, ale już i tak mnie rozbolała... :/
Proponuję , żeby cytowana osoba jak najszybciej sięgnęła po Persen ;)) Może też kandydować w następnych wyborach parlamentarnych albo i prezydenckich . Wtedy może nie poczuje się wystawiona za obręb . SZOK !! Uwielbiam Wasze rymy !
Zaczynam sie zastanawiac co sie dzieje z ludzmi.Ja nie raz cos napisalam co nie mialo odzewu,napisalam jakies tam wierszyki jedne lepsze drugie mniej i nic sie nie stalo ze ktos przemilczl czy tez skrytykowal Myslalm ze ludzie sa jacys spragnieni czegos innego niz na codzien,ze mozna sobie popisac czy poczytac na poprawe nastroju czy sie wyzalic a tu zaczyna sie dziecinne obrazanie i fochy....no to ja sie obraze na DODE bo ma figure kase i glos a ja ...nic z tych rzeczy!!!Ale mam meza i 3 dzieci i moge powiedziec ze jestem szczesliwa a ona..?Lajan nie mielismy zbyt dużej okazji pogadac itd ale moim zdaniem jak czlowiek ma radoche z tego co robi a przy okazji i inni(widac co ludzie ci pisza)to do dzieła kochany!!!! Nie ma co się przejmować cudzymi fochami gdy można dać radochę innym swoimi wierszami Poza tym gdy ludziska na WŻ-cie wiersze czytają nagle i w sobie talenty wierszoklety odkrywają!!!!! No to ja na tyle-może się naraziłam komuś ale mam to gdzieś.I tak jestem lepsza od tych co po murach wypisują" piękną polszczyzną"
Drogi Lajanie , skąd te wygłupy Chcesz by nakopał Ci Zbyh do ....? Olej to wszystko ! Włącz olewator ! Jeśli nie działa Ci kalkulator I nie potrafisz obliczyć , zsumować Czy dla czyich fochów warto nie rymować? Ripostę od Ciebie bardzo chętnie przyjmę Ale koniecznie wraz z Twym ciętym rymem
Lajan włącz olewator jak Cię proszę i wracaj na forum.Pisz nam swoje wierszyki ,rymuj z Nostrą,Zbyhem i Jankiem i Alfą,Kamą.Makusią co nie umie rymować tak jak i ja i nie przejmuje się tym.Tak miło się Was czyta.A tym co się to nie podoba niech nas mijają wielkim łukiem.Pozdrawiam Cię milutko i cmoka zasyłam.
Szkoda,że Lajan nie przedstawił całej rozmowy.Rozmawialiśmy o tym,że nie powinien przestawać rymować,że powinien ochłonąć i znów wstawiać swoje wierszyki. Ze 5 lat na WZ to wcale nie za dużo. Oburzał się na kilka osób, a ja mu tłumaczyłam,że też powiniśmy je zrozumieć . Szkoda,że przeinaczył naszą rozmowę i przedstawił mnie w takim świetle.
Lajanie nawet o tym nie myśl! Rzadko się wypowiadam ale Czytam wszystkie wiersze jakie ukazują się na WŻ i bardzo je cenię, Twoje również. Czy dlatego, że nie jestem młoda mamą mam nie wpadać na Zaciszną3. Nie wypowiadam sie w tamtym wątku, ale wpadam tam poczytać.Cieszę się że dziewczyny mogą się wyżalić,pogadać sobie i tak pięknie się wspierają. Czy zatem wszyscy którzy mają duże dzieci czują sie za obrębem Zacisznej? Bo ja nie. Dlatego nie rozumiem takiego podejścia. Nikt nie każe w tamtym wątku rymować. Pobiegł wątek takim torem dzieki Nostrze i Zbyhowi, ale jak ktoś napisze "normalnie" to też będzie fajnie.
Ja nie umie rymowac , ale cos tam sklece od czasu do czasu :)) nie znaczy to ze bede tutaj rymowac ! ale rymowanki innych , chetnie bede czytac .Lajanie ukladasz piekne wiersze , mam nadzieje ze podejmiesz wlasciwa decyzje . pozdrawiam
Mówiąc, szczerze nie tylko między nami, ciężko jest rozmawiać z histerykami, i nic tego nie zmienia, że miast bawić się słowami, stosuje się niedomówienia, a najbardziej niektórych boli, gdy się im powie: ...nie bądź "advocatus diaboli" Tu znów przyjmę (przyklejoną mi już dawno) rolę "cynika" Pisz Lajanie jaśniej , bo z postu Twego ... nic nie wynika. Piszesz o wystawionych poza obręb wątku, W wypowiedzi tej nie ma zakończenia, ani też początku.
P.S. Kiedyś pewna Pani chcąc mnie opluć napisała bzdurĘ o mnie na forum, mam nadzieje, że to nie powtórka w Jej stylu, bo sugestia dla WuŻetowiczów jest tutaj zbyt wieloznaczna , a w świetle dotychczasowej "dyskusji' na temat mojej osoby STAJE SIĘ JEDNOZNACZNA!
"Oj Joncyk, Joncyk Ty chyba chcesz w morde dostac?" - to puenta kawalu o Joncyku i bacy, mam nadzieje, ze znasz :))) Lajanie, Bea juz wyjasnila na czym polegalo drobne w/g mnie nieporozumienie, wiec przestan sie krygowac, ile mozemy Cie prosic. Zostales juz dawno "Rymowanym kronikarzem WZtu" i nikt nie ma zamiaru odwolac Cie z tego stanowiska. Ja nie rozumiem jak mozna sie czuc wystawionym za obreb??? Przez kogo?/ chyba przez samego siebie, bo to tylko ja kontroluje monitor mojego kompa. Nikt nie moze mi nakazac co czytac a czego nie. Sa watki, w ktorych biore udzial, za takie ktore tylko czytam, a sa tez takie, ktore omijam, bo mnie akurat nie interesuja, ale w zyciu nie przyszloby mi do glowy apelowac, zeby te nieinteresujace mnie watki zostaly zlikwidowane.
Nie kombinuj ;)) tylko bierz sie do pisania. Buziaki przesylam na oslode rymowania.
Ja piorkuje, z tego wszystkiego i mnie sie rymnelo!!!!!!!!!!!
Ja rozumie Lajana, też sama coraz rzadziej się udzielam...wolę nie psuć sobie humoru, zaraz komuś coś nie pasuje- bo nie po jego myśli napisane; zaraz się znajdą strażnicy, którzy wiedzą co i jak trzeba pisać...ech, dobrze że mamuśki mają swój wątek i super się tam czują...u nas nie ma żadnych "kwasów" i z pewnością nie będzie. Pozdrawiam.
Miejmy nadzieję, że dwójka najbardziej zainteresowanych (bo korespondujących wcześniej na gg) dojdzie do porozumienia, tym bardziej, że my (czyli cała biedna reszta, zagrożona postawą antyrymującą i Żarłoków potrzeby bojkotującą) znamy tylko prawdę wybiórczą, niecałą i bezkontekstową. Wybaczcie moderatorskie brednie, ale: Lajanie, czy Ty aby nie pisałeś w swym pierwszym poście o ze strony poetów danym nam bezlitośnie banie?
Mnie również podoba się to Wasze rymowanie.Najbardziej to mnie Nostra zadziwia swoim talentem,super naprawdę tylko pozazdrościć,choć ja nie umiem rymować bardzo chętnie Was czytam.Tak więc do dzieła ,głowa do góry nie walą się mury oooooo same nie czuje kiedy mi się rymuje!
Ej no lajan, sam nie rymuje, ale ciekaw jestem jaki kompleks sie kryje za autorem powyzszej cytowanki, albo w czyim imieniu on sie wypowiada? Olac !!!!!!!
O co Ci chodzi człowieku(marinik)napisałam grzecznie i wyraznie ,że podobają mi się rymowanki i chętnie je czytam a Tobie coś nie pasuje ale widocznie po to tu jesteś żeby zgnoić,zdeptać człowieka.Ale widać taka Twoja natura.
AGACIA! przeciez wpis Marinika jest nie do Ciebie. On pisze do mnie abym olał tego komu nie podobają się rymowanki i wracał do rymowania. Agacia! cmok, spokojnie, lubię Cię. Inni tez Cię lubią.
Agacia, Marinik nie pisał tych słów do Ciebie. Kierował je do Lajana odnośnie Jego pierwszego postu. Szkoda, że nie miałaś okazji poznać Marinika. To wyjątkowy facet. "Gnojenie" , "deptanie"...to zupełnie nie w Jego stylu. Mi możesz nie ufać, ale potwierdzi to wieeeele osób. Mam nadzieję, że doczytasz się, iż słowa Marinika nie były pod Twoim adresem. Ja też nie zwracam się do Ciebie w jakimś złośliwym celu, tylko przykro mi, że tak błędnie odebrałaś ten Jego komentarz i skrytykowałaś kogoś, kogo bardzo szanuję. Pozdrawiam bez urazy.
A dlaczego my co lubimy rymowanki i je czytamy mamy być poszkodowani. Jak się komuś nie podoba to niech nie czyta .Przecież nikt ich nie zmusza do czytania. To w takim razie my mamy być pozbawieni czegoś co lubimy. A kto nas zrozumie??????????????
Moi drodzy, myslę że chyba najbardziej zainteresowani czyli Bea i Lajan muszą dojść między sobą do porozumienia ,co i w jakim sensie zostało powiedziane. Nie ma sensu roztrząsać co i kto powiedział skoro Bea przyznała że rozmowa taka miała miejsce, ale jej słowa byly opacznie zrozumiane. Zostawmy ich samych, nie krytykujmy.
Popołudnie dziś ciężkie, dzień osowiały, Iść coś poczytać, czy wstawić kawały? Pogoda takim smutkiem nastrojona, Przed nosem zeszyt i kawa zrobiona. Ekran komputera zalotnie błyska, Przygarniam myszkę, zobaczę z bliska. Jeszcze się waham, jeszcze mam doła, Klikam, jest WŻ i wiara taka wesoła.
Cholercia (zaraz się strzelę moderatorską łapą za przekleństwo), Lajan, weź na wstrzymanie z tymi rymami - niech jedzie (oby nas tylko po tej wizycie w Krzyżu nie łamało ;P - w końcu ściągnąć ją do tej kartoflanej krainy to nie lada sztuka ;P
I się smieję:))) Z radości że wiersz czytam, co "jak słońce,uśmiech wnosi":)) W pierwszej chwili sie wystraszyłam bo podpiąłeś się do mojej wypowiedzi, otwieram, a tu pusto. (pewnie przez problemy z netem nie poszła wiadomość) Pomyślałam sobie "no ,teraz to mi się chyba dostanie:(( ...a tu taka niespodzianka:)))
Tineczka, Ty już wiesz jak się słodzi, ja Cię chyba lubię, nikt Ci nie zaszkodzi. O zdrowie moje tak się dopytujesz, piszesz nie tylko prozą ale i rymujesz. Miejsce na piedestale dla Ciebie mamy, witamy w gronie, oczywiście z rymami.
Z rozmowy ze mną na GG, cyt.,, Ci co nie umieją rymować, czują się wystawieni za obręb wątku i ich też powinniśmy zrozumieć,,
Nikogo więc za obręb wątku wystawiać nie będę.
Użytkownik lajan napisał w wiadomości:
> Z rozmowy ze mną na GG, cyt.,, Ci co nie umieją rymować, czują się wystawieni
> za obręb wątku i ich też powinniśmy zrozumieć,,Nikogo więc za obręb wątku
> wystawiać nie będę.
moim zdaniem głupota!!!!! wątek z rymami jest dla wszystkich , ja też nie umiem rymować , i co z tego !Wchodząć na stronę , pierwsze co robiłam to czytałam wątek z rymami , poprawiał mi humor. Nie chce mi sie już wchodzić na wż, zaczyna być nudno, a jak sie pojawia wesoła osoba , to niedługa zabawia( zaraz sie ktoś zazdrosny? zjawi) smutna makusia
Nie potrafię rymować i nie czuję się wystawiona,wręcz przeciwnie.Wasze rymowanki sa jednym z tych wątkow od ktorych zaczynam czytanie forum.Usmieje sie,popodziwiam i od razu dzien weselej zaczynam
ja uwielbiam czytac rymowanki na wz i nie moze ich tutaj zabraknac:))
Lajanie, jestem trochę nieprzygotowana, bo nie wiem, kto i kiedy napisał Ci takie słowa. Nie wiedziałam nawet, że rymy mogą komuś przeszkadzać
W związku z tym jednak, że Wasze (Twoje, Nostry, Zbyha i innych - przepraszam, że nie wymieniam), rymowanki czytałam, postanowiłam słów parę rzucić.
Czy, jeśli oglądasz telewizję, jest w niej coś, co Ci przeszkadza, czego nie rozumiesz, albo co Cię nie interesuje, oglądasz ją dalej czy przełączasz kanał? Bo ja przełączam!
Jeśli komuś nie odpowiada rymowanie, może go po prostu nie czytać.
Poza tym, czy wszystkie wątki były rymowane? Przecież wiemy wszyscy, że nie. Można więc było je ominąć, jeśli raziły.
Ja jestem pod wielkim wrażeniem osób, które potrafią na każdy, nawet najbardziej prozaiczny temat, ułożyć wierszyk.
I nie czuję się odsunięta na margines, bo nie umiem na poczekaniu układać takich rymów.
Nawet się nie biorę, bo mimo, że sama coś tam sobie pisałam "do szuflady", z wielką przyjemnością czytam innych.
Lajanie, bardzo Cię proszę, nie łam się pod jakąś bezsensowną presją i pisz dalej!
To jest naprawdę takie miłe i radosne.
Łagodzi obyczaje, a przecież często tutaj atmosfera bywała niezbyt pokojowa.
Komu to przeszkadza?
Czy jestem sama ze swoimi opiniami?
Proszę Was, Żarłoczki, o zdanie
Moim zdaniem, każdy z nas powinien robić to co lubi i umie najbardziej :-))
jeśli zaraz nie przestaniesz
będzie" lanie", nie "lajanie"!
Uściślę : za gadanie swoje możesz dostać batem,
bo Świat bez poezji byłby tylko światem....
Rymujcie moi drodzy!!! Uwielbiam podziwiać twórczość wszystkich rymujących. Czy czuję się wystawiona poza obręb wątku? Nie!!! A nie odzywam się, bo rymować nie potrafię, tak samo jak nie odzywam się w wątkach, które mnie nie interesują, lub w których nie mam nic mądrego do powiedzenia. Czy one także powinny przestać istnieć? Pytanie to pozostawiam bez odpowiedzi, bo wydaje mi się ona oczywista.
"Rymujcie, rymujcie i dobrze się tu czujcie!!!"
No tak, Tolli już podziękujemy...
Lajan nie wyglupiaj sie prosze. Co za czasy zeby czyjes kompleksy mialy cie wypedzic z wz tylko dlatego, ze ty umiesz a on/ona nie?! No to niech sie ten ktos nauczy albo takie watki omija a nie plecie farmazony. Przykro mi ale inaczej nie potrafie tego nazwac jak pomieszaniem glupoty z zakompleksieniem. Piszcie kochani, rymujcie bo to swietna sprawa!
A biorac jeszcze pod uwage, ze Lajan nie zazartowal i borac pod uwage to, iz latac nie umie zabraniam od natychmiast latac...ptakom. No cobym nie dostala kompleksow...
Napisałabym, że jestem zaszokowana, ale to za mało powiedziane.
Dla wszystkich Żarłoków układałam wierszyk z okazji zbliżającego się Dnia Babci i Dziadka. Ma już nawet ilustrację. Czy mam wobec powyższej informacji zarzucić pomysł opublikowania go?
Nie będę prowadzić dochodzenia, od kogo usłyszałeś tak dziwną opinię, ale dziwię się, że ją zaakceptowałeś. Cenię ludzi rozsądnych, na siebie patrzących z przymrużeniem oka, zdających sobie sprawę ze swoich słabości i braków, ale na Boga, pielęgnujących swoje talenty, nawet jeśli niewielu je docenia. Przecież Kogoś one jednak czynią szczęśliwszym.
Nie rozumiem, dlaczego mamy WŻ uczynić wylęgarnią Żarłoków wycofujących się z życia towarzyskiego, artystycznego (niezależnie od tego, jakich rozmiarów "A" będziemy mieć na myśli).
A tak w ogóle, to co to za jakaś epidemia fochów? Odnoszę wrażenie, że coraz większa ilość ludzi wariuje na punkcie własnej osoby. Nie jesteśmy ani stroną hiper duper siuper awangardową, ani do skostniałości stradycjonalizowaną ani skierowaną wyłącznie do tych z wysublimowanym dowcipem i rymami_tylko_broń_Boże_częstochowskimi. Jesteśmy stroną dla wszystkich.
Popukałabym się w głowę, ale już i tak mnie rozbolała... :/
Proponuję , żeby cytowana osoba jak najszybciej sięgnęła po Persen ;))
Może też kandydować w następnych wyborach parlamentarnych albo i prezydenckich .
Wtedy może nie poczuje się wystawiona za obręb .
SZOK !!
Uwielbiam Wasze rymy !
Zaczynam sie zastanawiac co sie dzieje z ludzmi.Ja nie raz cos napisalam co nie mialo odzewu,napisalam jakies tam wierszyki jedne lepsze drugie mniej i nic sie nie stalo ze ktos przemilczl czy tez skrytykowal Myslalm ze ludzie sa jacys spragnieni czegos innego niz na codzien,ze mozna sobie popisac czy poczytac na poprawe nastroju czy sie wyzalic a tu zaczyna sie dziecinne obrazanie i fochy....no to ja sie obraze na DODE bo ma figure kase i glos a ja ...nic z tych rzeczy!!!Ale mam meza i 3 dzieci i moge powiedziec ze jestem szczesliwa a ona..?Lajan nie mielismy zbyt dużej okazji pogadac itd ale moim zdaniem jak czlowiek ma radoche z tego co robi a przy okazji i inni(widac co ludzie ci pisza)to do dzieła kochany!!!!
Nie ma co się przejmować cudzymi fochami
gdy można dać radochę innym swoimi wierszami
Poza tym gdy ludziska na WŻ-cie wiersze czytają
nagle i w sobie talenty wierszoklety odkrywają!!!!!
No to ja na tyle-może się naraziłam komuś ale mam to gdzieś.I tak jestem lepsza od tych co po murach wypisują" piękną polszczyzną"
Drogi Lajanie , skąd te wygłupy
Chcesz by nakopał Ci Zbyh do ....?
Olej to wszystko ! Włącz olewator !
Jeśli nie działa Ci kalkulator
I nie potrafisz obliczyć , zsumować
Czy dla czyich fochów warto nie rymować?
Ripostę od Ciebie bardzo chętnie przyjmę
Ale koniecznie wraz z Twym ciętym rymem
haha superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:))
Lajan włącz olewator jak Cię proszę i wracaj na forum.Pisz nam swoje wierszyki ,rymuj z Nostrą,Zbyhem i Jankiem i Alfą,Kamą.Makusią co nie umie rymować tak jak i ja i nie przejmuje się tym.Tak miło się Was czyta.A tym co się to nie podoba niech nas mijają wielkim łukiem.Pozdrawiam Cię milutko i cmoka zasyłam.
Lajanie nie przestawaj!!! Co ja będę czytać?? Nie przejmuj się tym co Ci napisałam ten ktoś, no co Ty?? Pisz, pisz i jeszcze raz pisz!!!!
Mało się udzielam na forum ale uwieeeelbiam czytać Wasze rymowanki!
Bardzo, bardzo proszę Lajanie i cała reszto WŻtowych poetów, nie przestawajcie!
Szkoda,że Lajan nie przedstawił całej rozmowy.Rozmawialiśmy o tym,że nie powinien przestawać rymować,że powinien ochłonąć i znów wstawiać swoje wierszyki. Ze 5 lat na WZ to wcale nie za dużo. Oburzał się na kilka osób, a ja mu tłumaczyłam,że też powiniśmy je zrozumieć
. Szkoda,że przeinaczył naszą rozmowę i przedstawił mnie w takim świetle.
Normalnie nie mam siły tego komentować. Powiem krótko: Wasze rymowanie jest SUPER! Liczę na więcej i pozdrawiam.
Mam taką nadzieję, bo nic nie winna zostałam odrzegnana od czci i wiary...
A! Jeszcze jedno! Bea, mój wpis powyżej nie odnosi się do Twojego komentarza. Jest ogólną refleksją na tę sytuację, która dzieje się na forum.
Smakosia jestem daleka od innego myślenia :).Zwłaszcza,że czytałam wszystkie wierszyki Lajana.
Lajanie nawet o tym nie myśl! Rzadko się wypowiadam ale Czytam wszystkie wiersze jakie ukazują się na WŻ i bardzo je cenię, Twoje również.
Czy dlatego, że nie jestem młoda mamą mam nie wpadać na Zaciszną3. Nie wypowiadam sie w tamtym wątku, ale wpadam tam poczytać.Cieszę się że dziewczyny mogą się wyżalić,pogadać sobie i tak pięknie się wspierają.
Czy zatem wszyscy którzy mają duże dzieci czują sie za obrębem Zacisznej? Bo ja nie.
Dlatego nie rozumiem takiego podejścia. Nikt nie każe w tamtym wątku rymować. Pobiegł wątek takim torem dzieki Nostrze i Zbyhowi, ale jak ktoś napisze "normalnie" to też będzie fajnie.
... i jest bardzo fajnie !
Ja nie umie rymowac , ale cos tam sklece od czasu do czasu :)) nie znaczy to ze bede tutaj rymowac ! ale rymowanki innych , chetnie bede czytac .Lajanie ukladasz piekne wiersze , mam nadzieje ze podejmiesz wlasciwa decyzje . pozdrawiam
to chyba problem tych co się czują, a nie tych co rymują. mysle ze twoja reakcja jest zbyt pochopna:) nie rób scen.
Mówiąc, szczerze nie tylko między nami,
ciężko jest rozmawiać z histerykami,
i nic tego nie zmienia,
że miast bawić się słowami,
stosuje się niedomówienia,
a najbardziej niektórych boli,
gdy się im powie:
...nie bądź "advocatus diaboli"
Tu znów przyjmę (przyklejoną mi już dawno) rolę "cynika"
Pisz Lajanie jaśniej , bo z postu Twego ... nic nie wynika.
Piszesz o wystawionych poza obręb wątku,
W wypowiedzi tej nie ma zakończenia, ani też początku.
P.S.
Kiedyś pewna Pani chcąc mnie opluć napisała bzdurĘ o mnie na forum, mam nadzieje, że to nie powtórka w Jej stylu, bo sugestia dla WuŻetowiczów jest tutaj zbyt wieloznaczna , a w świetle dotychczasowej "dyskusji' na temat mojej osoby STAJE SIĘ JEDNOZNACZNA!
LAJAN! Nie przejmuj się tym gadaniem ,rób swoje! RYMUJ DALEJ!
Lajanie, Bea juz wyjasnila na czym polegalo drobne w/g mnie nieporozumienie, wiec przestan sie krygowac, ile mozemy Cie prosic. Zostales juz dawno "Rymowanym kronikarzem WZtu" i nikt nie ma zamiaru odwolac Cie z tego stanowiska. Ja nie rozumiem jak mozna sie czuc wystawionym za obreb??? Przez kogo?/ chyba przez samego siebie, bo to tylko ja kontroluje monitor mojego kompa. Nikt nie moze mi nakazac co czytac a czego nie. Sa watki, w ktorych biore udzial, za takie ktore tylko czytam, a sa tez takie, ktore omijam, bo mnie akurat nie interesuja, ale w zyciu nie przyszloby mi do glowy apelowac, zeby te nieinteresujace mnie watki zostaly zlikwidowane.
Nie kombinuj ;)) tylko bierz sie do pisania.
Buziaki przesylam na oslode rymowania.
Ja piorkuje, z tego wszystkiego i mnie sie rymnelo!!!!!!!!!!!
Ja rozumie Lajana, też sama coraz rzadziej się udzielam...wolę nie psuć sobie humoru, zaraz komuś coś nie pasuje- bo nie po jego myśli napisane; zaraz się znajdą strażnicy, którzy wiedzą co i jak trzeba pisać...ech, dobrze że mamuśki mają swój wątek i super się tam czują...u nas nie ma żadnych "kwasów" i z pewnością nie będzie.
Pozdrawiam.
Miejmy nadzieję, że dwójka najbardziej zainteresowanych (bo korespondujących wcześniej na gg) dojdzie do porozumienia, tym bardziej, że my (czyli cała biedna reszta, zagrożona postawą antyrymującą i Żarłoków potrzeby bojkotującą) znamy tylko prawdę wybiórczą, niecałą i bezkontekstową.
Wybaczcie moderatorskie brednie, ale:
Lajanie,
czy Ty aby nie pisałeś w swym pierwszym poście
o ze strony poetów danym nam bezlitośnie
banie?
Dlugie lata tylko dwa rodzynki na WZ byly,
Wierszyki pisaly, nikomu innemu dojsc do slowa nie daly,
Nagle nowe rodzynki sie pojawily,
Pisza, rymuja, WZ-towcow raduja,
Chwala tym co konkurencje przyjmuja,
I smiechem reaguja,
Chwala nam ,,,, :)
Ave !
OOOO Nostra,
Ja taka zabiegana,
Tu zajrze, tam dojrze,
Ciagle nie zorientowana,,,:)
Z Koralikiem musze pobiegac,
Z przyjaciolkami troche pogadac,
Popyskowac na lewo i na prawo,
Wlozyc przepis, bo takie mam prawo,
Odpowiedziec grzecznie i cierpliwie ,
Nawet na pytania upierdliwe,,,,:)
Rozumiem, nie zatrzymuję,,,biegnij na kawę
Chciałam Ci tylko powiedzieć " Ave "...
Mnie również podoba się to Wasze rymowanie.Najbardziej to mnie Nostra zadziwia swoim talentem,super naprawdę tylko pozazdrościć,choć ja nie umiem rymować bardzo chętnie Was czytam.Tak więc do dzieła ,głowa do góry nie walą się mury oooooo same nie czuje kiedy mi się rymuje!
Ej no lajan, sam nie rymuje, ale ciekaw jestem jaki kompleks sie kryje za autorem powyzszej cytowanki, albo w czyim imieniu on sie wypowiada?
Olac !!!!!!!
O co Ci chodzi człowieku(marinik)napisałam grzecznie i wyraznie ,że podobają mi się rymowanki i chętnie je czytam a Tobie coś nie pasuje ale widocznie po to tu jesteś żeby zgnoić,zdeptać człowieka.Ale widać taka Twoja natura.
Kochani...to kolejne nieporozumienie . Przeczytajcie bez nerwów i spokojnie kolejne posty ...
Właśnie to jest Internet!
Często nasze pisanie bywa odczytywane nie tak jak chcemy, a czasem my czyjeś źle odczytujemy...
masz rację....
AGACIA! przeciez wpis Marinika jest nie do Ciebie. On pisze do mnie abym olał tego komu nie podobają się rymowanki i wracał do rymowania. Agacia! cmok, spokojnie, lubię Cię. Inni tez Cię lubią.
Agacia, Marinik nie pisał tych słów do Ciebie. Kierował je do Lajana odnośnie Jego pierwszego postu. Szkoda, że nie miałaś okazji poznać Marinika. To wyjątkowy facet. "Gnojenie" , "deptanie"...to zupełnie nie w Jego stylu. Mi możesz nie ufać, ale potwierdzi to wieeeele osób. Mam nadzieję, że doczytasz się, iż słowa Marinika nie były pod Twoim adresem. Ja też nie zwracam się do Ciebie w jakimś złośliwym celu, tylko przykro mi, że tak błędnie odebrałaś ten Jego komentarz i skrytykowałaś kogoś, kogo bardzo szanuję. Pozdrawiam bez urazy.
A dlaczego my co lubimy rymowanki i je czytamy mamy być poszkodowani. Jak się komuś nie podoba to niech nie czyta .Przecież nikt ich nie zmusza do czytania. To w takim razie my mamy być pozbawieni czegoś co lubimy. A kto nas zrozumie??????????????
Moi drodzy, myslę że chyba najbardziej zainteresowani czyli Bea i Lajan muszą dojść między sobą do porozumienia ,co i w jakim sensie zostało powiedziane. Nie ma sensu roztrząsać co i kto powiedział skoro Bea przyznała że rozmowa taka miała miejsce, ale jej słowa byly opacznie zrozumiane.
Zostawmy ich samych, nie krytykujmy.
Popołudnie dziś ciężkie, dzień osowiały,
Iść coś poczytać, czy wstawić kawały?
Pogoda takim smutkiem nastrojona,
Przed nosem zeszyt i kawa zrobiona.
Ekran komputera zalotnie błyska,
Przygarniam myszkę, zobaczę z bliska.
Jeszcze się waham, jeszcze mam doła,
Klikam, jest WŻ i wiara taka wesoła.
Nie będę rymować, tak postanowiłem,
Postanowienie, więc czemu zmieniłem?
Są tacy, którzy rymujących stresują,
Lecz większości się podoba i to czytują.
Rymowanki to w sobie właśnie mają,
Są ciekawe i wesoło wszystko przedstawiają.
Łagodzą obyczaje, morał w sobie mają,
Tych zadziornych, wnet uspokajają.
Jedni się wstydzą, do szuflady wkładają,
Inni dla zabawy, tu na WŻ wstawiają.
Nie dla siebie, dla WŻ-wej rodziny,
Niech się bawią, chłopaki, dziewczyny.
Nie chodzi tutaj o zbiorowe achy i ochy,
Nie chodzi o gniewanie, o jakieś fochy.
Jak w tabletce, wszystko zagęszczamy,
Przeczyta się wierszyk, już wszystko znamy.
Wierszyk radość każdemu przynosi,
On tak jak słońce, uśmiech wnosi.
Faktycznie, dlaczego fanów karać mamy?
Stroić fochy? A może wierszyk damy?
Bana więc cofam, niech coś się dzieje,
Zaczynam rymować, kto chce ten się śmieje.
NO!!!! Rozsadek zwyciezyl!!!!! I dobrze, bo juz myslalam, ze bede musiala leciec do Polski zeby Ci osobiscie napykac:))))
Cholercia (zaraz się strzelę moderatorską łapą za przekleństwo), Lajan, weź na wstrzymanie z tymi rymami - niech jedzie (oby nas tylko po tej wizycie w Krzyżu nie łamało ;P - w końcu ściągnąć ją do tej kartoflanej krainy to nie lada sztuka ;P
I się smieję:))) Z radości że wiersz czytam, co "jak słońce,uśmiech wnosi":))
W pierwszej chwili sie wystraszyłam bo podpiąłeś się do mojej wypowiedzi, otwieram, a tu pusto. (pewnie przez problemy z netem nie poszła wiadomość) Pomyślałam sobie "no ,teraz to mi się chyba dostanie:(( ...a tu taka niespodzianka:)))
I całe szczęście !
wiedziałam
Ufff !!!
Bo jakoś straszno się zrobiło ...
Lajanku kochany,
wiersze pisz,
bo inaczej nie wytrzymamy!!!
Sloncem WZ-tu byles i bedziesz,
obojetnie co nie wymyslisz.
A ja ,tepa wierszoklepa,
ktora zawsze czeka:
na slowa Lajana
i jego wierszowanie:)
Tineczka, Ty już wiesz jak się słodzi,
ja Cię chyba lubię, nikt Ci nie zaszkodzi.
O zdrowie moje tak się dopytujesz,
piszesz nie tylko prozą ale i rymujesz.
Miejsce na piedestale dla Ciebie mamy,
witamy w gronie, oczywiście z rymami.
O Matko ty moja,
ja prawie zemdlalam,
jak to przeczytalam,,,
a z piedestalu, szybka sie spada,
to jest piedestalu,
najwieksza wada,,,
Kochany Lajanku,
rymowac sprobuje,