Kochani!!!Czy ktos z was ma stepper,cwiczy na nim?Jakie rezultaty osiagneliscie i w jakim czasie? Ja wlasnie mam:)stepper skretny,od 2 dni i zastanawiam sie jak cwiczyc zeby zgubic boczki i ujedrnic pupe? Doradzcie
od zaraz i regularnie ;) używany daje świetne efekty.
a mówiąc całkiem poważnie. cwiczenia na stepperze to klasyczne ćwiczenia aerobowe. czyli załóż minimum 40-minutowe sesje. do godziny. zaczynaj od tempa delikatego, rozgrzewająco - przez ok15 minut, potem intensywnie, z dodaniem wymachów rąk, z obciążnikami, lub bez i na koniec 5 minut dla uspokojenia. a po stepperze koniecznie ćwiczenia rozciągające mięsnie ok 15 minut.
hmm,ciekawe kiedy dojde do 40 min...narazie 10 minut i uda mi wysiadke robia,ale staram sie.Mam nadzieje,ze wytrzymam i dam rade.Zalozylam sie,ze przez 4 tygodnie zrzuce na tym stepperze te moje ostatnie 4 kg,bo jakos waga ze 3 miesiace w miejscu stoi...No i mam nadzieje te nieszczesne boczki zgubic.P.S.mam nadzieje,ze nie bedzie skrzypiec bo cwicze jak corcia spi...
zastanawiam sie jak cwiczyc zeby zgubic boczki i ujedrnic pupe?Doradzcie
Stepper, jest bardzo fajny, ale niestety żeby zgubić boczki i ujędrnić pośladki trzeba jeszcze wprowadzić odpowiednie ćwiczenia.
Te będą pomocne:
Ćwiczenia na schudnięcie w biodrach Kładziemy się na lewym boku. Tułów i nogi w linii prostej - prawa noga spoczywa na lewej. Lewa ręka pod głową, prawa wyciągnięta przed siebie dotyka podłogi. Podnosimy prawą nogę do góry (nie przed siebie, tylko w górę, około 20 cm nad podłogę). Po kilku sekundach dołączamy do niej lewą. Wytrzymujemy w tej pozycji 15-20 sekund. Opuszczamy nogi i powtarzamy ćwiczenie. Po serii 15 unoszeń nóg, zmieniamy pozycję, układająć się analogicznie na prawym boku i podnosząc w górę najpierw lewą nogę, po czym dołączamy prawą. Również na prawym boku wykonujemy 15 powtórzeń. Ćwiczenia pozwalają na schudnięcie w biodrach i wzmocnienie - wyszczuplenie ud. Jędrne, kształtne pośladki Kładziemy się na brzuchu. Ręce wyciągnięte wzdłuż ciała. Nogi wyprostowane w kolanach unosimy jak najwyżej do góry, zaciskamy pośladki. Wytrzymujemy w tej pozycji około minuty. Co drugi dzień, zamiast statycznie utrzymywać nogi uniesione nad podłogą, robimy nimi pionowe "nożyce"; zaczynając od 5 nożyc, po pewnym czasie dochodzimy do dziesięciu. To bardzo korzystne ćwiczenie jest odmianą asany śalabhâsana (świerszcz) jogi. Pozwala na ujędrnienie pośladków, wzmacnia kręgosłup, pozwalając nam trzymać wyprostowaną postawę, odchudza uda. W celu ułatwienia jego wykonywania pod miednicę możemy podłożyć twardą poduszkę.
Nie martw się jak waga nie spadnie tyle, ile byś chciała. Kiedy się ćwiczy wzrasta waga masy mięśniowej. Sprawdzaj efekty centymetrem. Powodzenia.
Kochani!!!Czy ktos z was ma stepper,cwiczy na nim?Jakie rezultaty osiagneliscie i w jakim czasie?
Ja wlasnie mam:)stepper skretny,od 2 dni i zastanawiam sie jak cwiczyc zeby zgubic boczki i ujedrnic pupe?
Doradzcie
od zaraz i regularnie ;)
używany daje świetne efekty.
a mówiąc całkiem poważnie. cwiczenia na stepperze to klasyczne ćwiczenia aerobowe. czyli załóż minimum 40-minutowe sesje. do godziny. zaczynaj od tempa delikatego, rozgrzewająco - przez ok15 minut, potem intensywnie, z dodaniem wymachów rąk, z obciążnikami, lub bez i na koniec 5 minut dla uspokojenia. a po stepperze koniecznie ćwiczenia rozciągające mięsnie ok 15 minut.
hmm,ciekawe kiedy dojde do 40 min
...narazie 10 minut i uda mi wysiadke robia
,ale staram sie.Mam nadzieje,ze wytrzymam i dam rade.Zalozylam sie,ze przez 4 tygodnie zrzuce na tym stepperze te moje ostatnie 4 kg,bo jakos waga ze 3 miesiace w miejscu stoi...No i mam nadzieje te nieszczesne boczki zgubic.P.S.mam nadzieje,ze nie bedzie skrzypiec
bo cwicze jak corcia spi...
Ja ma i po dwóch tygodniach zaczął tak niemiłosiernie skrzypieć, że stoi teraz za kare w koncie. Niestety próby nasmarowania nic nie dały. A szkoda.
Użytkownik justine75 napisał w wiadomości:
zastanawiam sie jak cwiczyc zeby zgubic boczki i ujedrnic pupe?Doradzcie
Stepper, jest bardzo fajny, ale niestety żeby zgubić boczki i ujędrnić pośladki trzeba jeszcze wprowadzić odpowiednie ćwiczenia.
Te będą pomocne:
Ćwiczenia na schudnięcie w biodrach
Kładziemy się na lewym boku. Tułów i nogi w linii prostej - prawa noga spoczywa na lewej. Lewa ręka pod głową, prawa wyciągnięta przed siebie dotyka podłogi. Podnosimy prawą nogę do góry (nie przed siebie, tylko w górę, około 20 cm nad podłogę). Po kilku sekundach dołączamy do niej lewą. Wytrzymujemy w tej pozycji 15-20 sekund. Opuszczamy nogi i powtarzamy ćwiczenie. Po serii 15 unoszeń nóg, zmieniamy pozycję, układająć się analogicznie na prawym boku i podnosząc w górę najpierw lewą nogę, po czym dołączamy prawą. Również na prawym boku wykonujemy 15 powtórzeń. Ćwiczenia pozwalają na schudnięcie w biodrach i wzmocnienie - wyszczuplenie ud.
Jędrne, kształtne pośladki
Kładziemy się na brzuchu. Ręce wyciągnięte wzdłuż ciała. Nogi wyprostowane w kolanach unosimy jak najwyżej do góry, zaciskamy pośladki. Wytrzymujemy w tej pozycji około minuty. Co drugi dzień, zamiast statycznie utrzymywać nogi uniesione nad podłogą, robimy nimi pionowe "nożyce"; zaczynając od 5 nożyc, po pewnym czasie dochodzimy do dziesięciu. To bardzo korzystne ćwiczenie jest odmianą asany śalabhâsana (świerszcz) jogi. Pozwala na ujędrnienie pośladków, wzmacnia kręgosłup, pozwalając nam trzymać wyprostowaną postawę, odchudza uda. W celu ułatwienia jego wykonywania pod miednicę możemy podłożyć twardą poduszkę.
Nie martw się jak waga nie spadnie tyle, ile byś chciała. Kiedy się ćwiczy wzrasta waga masy mięśniowej. Sprawdzaj efekty centymetrem. Powodzenia.