Forum

Kuchenne porady

dlaczego usunieto propozycje sosu?

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-22 21:54:37

podalam dzisiaj w przepisach zdjecie i nazwe sosu do potraw , krotkim objasnieniem do czego jest ten sos.Dlaczego usunieto ?

• Autor: Wkn Data: 2009-01-22 22:46:07

Zastanów się, co wstawiłaś do przepisów i czy to, co wstawiłaś to był przepis. A może jednak coś, co powinno znaleźć się na forum.
    Trochę więcej wyobraźni. Nawet komentarze, jakie otrzymałaś powinny pomóc Ci w zrozumieniu działania moderatorów.

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-22 23:27:29

wiesz co,komentarz widzialam tylko jeden,reszty nie zdazylam bo przepis usunieto.Zobaczylam dopiero w skrzynce.Wyobraznie chyba posiadam,tak mi sie wydaje a od moderatorow wymaga sie troche kultury,czego Tobie chyba zabraklo w tej odpowiedzi...
    Jestem tu nowa i wypadalo by wyjasnic w kulturalny sposob a nie taki ...bez wyobrazni.

• Autor: Wkn Data: 2009-01-22 23:48:05

Przepis to receptura jak wykonać daną potrawę, a nie wklejenie zdjęcia gotowego słoiczkowego sosu i napisanie, że jeśli ktoś nie zna, to go polecasz - miejscem na wymianę takich doświadczeń jest forum. W przypadku przeważającej większości stron zostałby usunięty równiez Twój wpis na forum, tu toleruje się również odżegnywanie moderatorów od czci i wiary. Przykro mi, że poczułaś się dotknięta i równie przykro mi, że jako niewątpliwie nieliczna (biały kruk niemal) potraktowałaś pole do wstawienia przepisu jako pole do wstawienia czegokolwiek bądź.
    Decyzje moderatorów są nieodwołalne i korygowane wyłącznie (co ma miejsce niezwykle rzadko) przed administratorów strony. Na to, czy użytkownik zrozumie czy nie, dlaczego jego postępowanie uznano za niewłaściwe, niestety nie mamy wpływu. Możemy jedynie z całego serca przeprosić, że uraziliśmy jego osobę, dobra wolę i intencje.

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-22 23:56:13

"W przypadku przeważającej większości stron zostałby usunięty równiez Twój wpis na forum, tu toleruje się również odżegnywanie moderatorów od czci i wiary".-mimo,ze posiadam wyobraznie,nie mam pojecia co to znaczy...

"Przykro mi, że poczułaś się dotknięta i równie przykro mi, że jako niewątpliwie nieliczna (biały kruk niemal) potraktowałaś pole do wstawienia przepisu jako pole do wstawienia czegokolwiek bądź". -czy sos uzywany w przyzadzaniu potraw kulinarnych to jest cos niezwiazanego z tematem?

To chyba ta pozna pora sprawila,ze tak jakos dziwnie piszesz.Nie musisz przepraszac,wystarczy,ze nie bedziesz,mimo swojej posady na tym forum,traktowac ludzi jak byle co.

• Autor: alfa_beta Data: 2009-01-23 08:23:51

Anetko, z całym szacunkiem dla Twojej osoby, Wkn jest ostatnią osobą na tym forum, która traktuje "ludzi jak byle co". Pobędziesz na tym forum dłużej, przekonasz sie sama:)

• Autor: Kluko Data: 2009-01-23 08:59:03

Jestem już troszkę zalogowany na tej stronie i wiem, że moderatorzy nie są niemili, tylko wykonują swoją prace (o czym sam się przekonałem, czego teraz w sumie żałuje.....). W zrozumieniu odpowiedzi Wkn nie jest potrzebna Ci wyobraźnia, tylko trochę inteligencji. Gdybyś wstawiła przepis na ten sos, to nie byłoby problemu....

• Autor: justine75 Data: 2009-01-23 09:02:23

Ja tez jestem tu nowa,ale nawet do glowy by mi nie przyszlo wkleic zdjecie,dajmy na to majonezu,i napisac,ze podaje sie do jajek gotowanych na twardo,a jak ktos nie wie do czego mozna dodac jeszcze majonez,to moge napisac....
    Nie chce Ciebie urazic,ani mi to w glowie,no ale czasem trzeba sie zastanowic...no bo przeciez to co wstawilas to NIE BYL przepis.
    Pozdrawiam serdecznie

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-23 09:22:36

...no widzisz a mi wlasnie przyszlo do glowy,zeby wstawic zdjecie tego sosu bo jest bardzo dobry,malo jeszcze znany i pewnie sporo osob mialo by z niego pozytek.I wystrczylo wyslac mi na skrzynke informacje z wyjasnieniem,jakie sa zasady strony a nie oskarzac o brak wyobrazni czy inteligencji.Tez jestem moderatorem jednej ze stron i nigdy jeszcze nie spotkalam sie z opinia,ze modreator musi byc niemily tylko dlatego,ze wykonuje swoja ciezka prace.Matko jedyna o co tutaj chodzi?Zostalam okrzyknieta bez wyobrazni i malo inteligentna tylko dlatego ,ze wstawilam(na dodatek w dobrej intencji)zdjecie sosu!!!
    Gratulacje.

• Autor: justine75 Data: 2009-01-23 09:37:03

Proste-przepis to przepis,a nie gotowy produkt dostepny w sklepie.
    A zdjecia produktow dziewczyny wstawiaja w komentarzach,jezeli ktos nie wie,np.o jaka galaretke chodzi.
    I nie denerwuj sie.Przeszlo,minelo,na przyszlosc bedziesz wiedziala.
    A swoja droga,tez uzywam tego sosu iuwazam ze jest pyszny!
    Pozdrawiam

• Autor: alicja37 Data: 2009-01-23 09:40:11

To dlaczego nie wkleiłaś tego sosu na forum skoro to "gotowiec"?Lub nie rozebrałaś na czynniki pierwsze i nie wkleiłaś jak się go robi od podstaw w "przepisach"?Nikt Ci tu nie ubliża.I dziękuję Ci,że gratulujesz nam tak fantastycznej strony jaką jest WŻ.

• Autor: Wkn Data: 2009-01-23 09:57:15

Netko, z całym szacunkiem i uwzględnieniem Twojej funkcji moderatora na innej stronie wraz z pełną otoczką wiedzy, doświadczenia i zasad kultury wypowiedzi, które z całą pewnością stosujesz, a mnie tak bardzo ich brakuje.
    Nie wiem, jak dużą stronę moderujesz, jak wiele zadań masz do wypełnienia i jaki sztab ludzi masz do pomocy, aby zdołać wysyłać indywidualne komunikaty do poszczególnych użytkowników.
    Nie wiem, czy zauważyłaś, ale ostatni komentarz, który został przekierowany na Twoją skrzynkę pocztową stanowił doskonałe uzasadnienie wykasowania "zdjęcia sosu i jakichś 15 wyrazów, które go polecały jako smaczny". Takie przesyłanie komentarzy na skrzynkę daje uzytkownikowi możliwość pełnej kontroli nad historią odbioru zamieszczonego przez niego materiału, i może być formą informowania o niespełnieniu warunków publikowania materiałów na stronie.
    Przeprosiny odrzuciłaś z łatwością, przy swoim obstajesz z jakimś maniackim uporem, nie umiejąc przyznać się do podstawowego błędu.
    Jeszcze raz powtarzam, że jest mi niewymownie przykro, że słuszny komentarz jednej z osób stronę redagujących uznałam za wystarczającą formę informacji o konieczności skasowania Twojego "przepisu na sos" i nie wysłałam, jak robię to codziennie mniej więcej kilkanaście razy, odpowiednio skonstruowanego pod względem stylistycznym listu od administratora.
    Jeszcze raz przepraszam, mając nadzieję, że w przyszłości będziesz czerpała radość z przebywania na tej stronie lub, jesli uznasz, że tworzą ją ludzie niekulturalni, niekomunikatywni i wrodzy, odejdziesz do społeczności bardziej Ci odpowiadających.
    pozdrawiam

• Autor: skopolendra Data: 2009-01-23 13:49:23

Netko-Anetko...jestem tu zalogowana od roku i nigdy jeszcze nie zauwazylam zeby moderatorzy traktowali nas z gory.Nie wiem dlaczego czepiasz sie Wkn ale jesli jestes tu po to zeby odreagowac swoje prywatne stresy i komus dowalic to chyba pomylilas adresy.Przeczytalam caly watek a szczegolnie wypowiedzi Wkn, ktore byly dla Ciebie niezrozumiale i wybacz dziewczyno ale moze i ,asz wyobraznie ale obnazasz sie z totalnym brakiem inteligencji

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-23 21:47:53

Zapewniam Cie,ze nie jest ze mna az tak zle.

• Autor: skopolendra Data: 2009-01-23 22:32:08

Ciesze sie jesli sie myle.Mam nadzieje ze poprostu mialas zly dzien.WZ to bardzo fajne grono.Zapewniam Cie ze przy zachowaniu kilku regul sie tu odnajdziesz.Pozdrawiam

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-24 15:42:33

Sama nie wiem,czy mialam zly dzien.Chyba nie.Po prostu wyczulam w odpowiedzi modratorki jakis taki dziwny ton,tak sie zastanawialam przez ostatnie dni,jak kazda z Was zareagowala by na taka odpowiedz...ale pewnie inaczej niz ja.

• Autor: Janek Data: 2009-01-26 01:46:05

A ja dziwię się, że nie pomyślał nikt, nawet Moderatorzy, by polecić Ci zapoznanie się z regulaminem WŻ, jak i rownież nikt nie powiedział Ci, że za darmo nie reklamuje się ani tutaj, ani chyba na stronie na której jesteś moderatorem(??!!) gotowców dostępnych w handlu.
    Reklamy sa płatne, nie pomyślałaś o tym?
    No, chyba, że na stronach gdzie jesteś moderatorem to darmowo jest, podaj gdzie tak jest, zareklamuj taką stronę, a znajdziesz multum "członkow klanu darmowej reklamy" .

• Autor: Wkn Data: 2009-01-26 08:42:52

Janek, złośliwcze jeden regulaminowy, daj już spokój, niech ten wątek sobie umrze śmiercią naturalną i spadnie w czeluść zapomnienia :)
    Sama się czasem zastanawiam, czy lepiej rozumieć czy jednak nie rozumieć Twoich wypowiedzi. Wybierają tę drugą opcję można nawet za darmo latać, a gdy się przez chwilę zapomni o napędzie, to od razu człowiek szczęśliwszy :D

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-26 20:44:34

Wkn,chcialam Cie przeprosic za to,ze niepotrzebnie az tak bardzo sie wkurzylam.Przyjmiesz przeprosiny?

• Autor: Wkn Data: 2009-01-27 08:35:37

Netko, moderator, który nie przyjmuje przeprosin powinien się poważnie zastanowić nad sensownością dalszego pełnienia swojej funkcji.
    pozdrawiam

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-27 19:11:56

Ciesze sie.Rowniez pozdrawiam.

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-26 20:43:16

Janku drogi,zlosliwcze jeden.Zaskocze Cie pewnie jak Ci napisze,ze juz w chwili kiedy zobaczylam,ze tego sosu(zeby nie uzyc bron Panie Boze slowa "przepisu" nie ma,wiedzialam,ze pewnie dlatego,ze to sos a nie pzrepis.Tak zapytalam,sama nie wiem po co...moze zeby zobaczyc jaka bedzie odpowiedz???I naprawde nie maialam w zamiarze zadnej REKLAMY w sensie zeby komus robic reklame(moze jakas zafascynowana tym sosem osoba mnie zrozumie-mam cicha nadzieje)Chcialam sie tylko podzielic swoim odkryciem.Wiem,ze za reklamy sie placi,jak juz kiedys napisalam nie jestem taka glupia jak to wyglada w tym watku.Cholera,nie wiem po co ja sie tlumacze...Nie napisze Ci jaka srtrone sobie moderujemy,bo jestes zlosliwy,a to sa nasze poczatki wiec bylbys zlosliwy jeszcze bardziej.Dziekuje za uwage.

...ale widzialam juz w przepisach na tej stronie kilka przykladow "nie przepisowych" Ty nie?

• Autor: Janek Data: 2009-01-27 21:12:22

Widzisz, ja nie jestem złośliwy ale jeśli nawet Plimp zwie mnie złośliwym to co dziwiś sie podległemu narodowi/
     ja jestem tylko ironiczny, a gdy ktoś ciągnie dalej (jak Ty mimo delikatnych napomnień> popatrz na posty) temat i chce udowadniać swoje racje nie mając absolutnie (tu chyba się zgodzisz?!), to przykładam nieco mocniej.
     Pisząc, że jestem złośliwy po prostu stałaś się dla mnie jedna z tych "papug" powtarzających oklepaną opinię z pewnego stada.
     Tu wałśnie jestem żłośliwy ale zastanów sioę, czy nie prosiłaś sie o złośliwosc z mojej strony. Ja tylko wytknąłem CI Twoje nietaktowne zachowanie, i Moderatorów spytałem dlaczego nikt nie odesłał Cie do regulaminu, a na podstawie Twojego uporczywego nacierania na Moderatorów ze postąpili niewłaściwie(?)  z Twoim "przepisem" poddałem w wątpliwośc Twoje moderowanie na innych stronach. Jak myślisz: bezpodstawnie, analizując Twoje wypowiedzi.
     I dalej cytując twoje słowa:
    "
    Nie napisze Ci jaka srtrone sobie moderujemy,bo jestes zlosliwy,a to sa nasze poczatki wiec bylbys zlosliwy jeszcze bardziej.Dziekuje za uwage ..."
    ..zastanów sie czy to nie jest poniżenie mnie i potraktowanie jak przygłupa, który jako złośliwe bydle będzie ganiać po in-ecie
    by Ci robić na złość( jak robia to wobec mnie bardzo dobrze wychowani W-Zetowicze na GG.
     Zastanów się teraz: ...jestem złośliwy , czy tylko nie pozwalam by ktoś (tak jak teraz Ty) obsrywał mnie bezkarnie i doklejał epitet "złośliwca".
     Ja skończyłem i nie powiem, jest mi baaaaardzo przyjemnie dotać jeszcze raz w pysk.
     Widocznie słusznie. Prawda?

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-27 22:53:44

...tak,tak masz racje.Tobie mozna...,Ty tylko....Nadstawiam Ci drugi policzek.

Tak na marginesie,to nie moje slowa,to z encyklopedii:

Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów.

W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

• Autor: kokliko Data: 2009-01-26 03:36:30

Netka Anetka, jesli o mnie, to od poltora roku, myslac, ze idzie o bardzo dobra strone "zarciowa", pozwalam sobie na  walke z  mieszanka kukurydzy ze sloikiem bialej fasoli dodajac do tego puszke tunczyka , sloik majonezu,potem co chcesz(cebulka, koperek,
    i na przyklad porcja zupki chinskiej, dlaczego nie? wyjdzie pysznie???!!!!!!
    I jednakowo, jak wszystko co z majonezem, groszkiem i kukurydza. A czy tam wtrynimy zupki chinskie, czy  koreanskie, to juz bez znaczenia. Ale zeby jeszcze namawiac do producentow, to chyba juz za duzo. Sama przyznasz.

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-01-26 20:48:11

Pisze jeszcze raz:NIE CHCIALA NAMAWIAC DO PRODUCENTA TYLKO DO SOSU.

• Autor: skopolendra Data: 2009-01-27 08:12:42

Wiecie co?Ja prponiujedac juz temu spokoj.Masle ze wszystko juz zostalo powiedziane, Wkn zostala przeproszona, przeciez nie bedziemy sie nad dziewczyna pastwic.Kazdy z nas ma jakies tam wpadki na swoim sumieniu, a majac swiadomosc wlasnej niedoskonalosci nalezy tez miec wyrozumialosc dla niedoskonalosci innych.Netka-Anetka zajrzalam do Twoich przepisow, niektore sa bardzo interesujace.Pozdrawiam wszystkich uczestnikow dyskusji

• Autor: renataz36 Data: 2009-01-28 09:58:48

WIELKA PROŚBA DO MODERATOROW - ZAMKNIJCIE WRESZCIE TEN WĄTEK PÓKI NIE POSZŁO NA NOŻE. :)

• Autor: Janek Data: 2009-01-28 10:31:31

Bez przesady.

Przejdź do pełnej wersji serwisu