Z ryżem..ryż z masełkiem, z oliwą, z dodatkiem curry (nie za dużo bo będzie gorzki) i oliwą. a może masz gdzieś w zamrażarce zachomikowane frytki, albo mrożoną mieszankę warzyw...Można też zjeść go z chlebem, często tak robię z resztą kurczaka z poprzedniego dnia.
Rewelacyjnie smakuje też z kaszą gryczaną.Do kurczaka wystarczy tylko dorobić sosik i obiad gotowy.Jeśli piekę kurczaka na patelce dodaję warzywa - marchewkę ,pietruszkę ,cebulę i pokrojone jabłko.Podlewam wodą,doprawiam i tak duszę aż warzywa będą miękkie.Wychodzi wtedy pyyyyyszny sos .
Czeeść ja kiedy nawet mam ziemniaki a zawsze je mam bo sama uprawiam swoje to jak zostanie mi kurczak usmazony to obieram go na patelni rozgrzewam tłuszcz daje troche cebulki jak mam paski marchewki(zresztą jaka tam masz włoszczyznę) jak to zmięknie dodaję ppokrojone mięsko trochę ogórków korniszonych papryki marynowanej (jak jest) i czosnek wycisniety przez praske dolewam troche wody i chwile gotuje potem przecier pomidorowy do smaku cukier czerwona papryka pieprz warzywko jakies zioła (oregano bazylia co sie znajdzie) Tylko wody nie za duzo takzeby sos powstał bez zaklepywania mąka do smaku czasem dolewam soku zogórków i papryki pól napół z woda Dużo tu troche napisałam ale pracy naprawde mało
iDo tego gotuje makaron lub ryż i dla mojej rodzinki to pychota. A robie to danie gdy nie mam czasu Pozdrawiam i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia
Kochana z czymkolwiek, a najlepiej z warzywami, salata. Ja jem ziemniaki tylko raz, czasem dwa razy w roku, a poza tym czasem jemy ryz brazowy. Ale najczesciej to mieso bez wzgledu na to jakie jest z salata lub z warzywami z grilla, albo surowymi. Mozna zyc bez ziemniakow;)) Zycze zdrowia.
Z czym zjeść kurczaka na obiad ( upieczony wczoraj ) ? Nie mam w domu ziemniaków!
Mam grypę i nie mam siły pójść do sklepu Podpowiedzcie proszę.
Z ryżem..ryż z masełkiem, z oliwą, z dodatkiem curry (nie za dużo bo będzie gorzki) i oliwą. a może masz gdzieś w zamrażarce zachomikowane frytki, albo mrożoną mieszankę warzyw...Można też zjeść go z chlebem, często tak robię z resztą kurczaka z poprzedniego dnia.
Rewelacyjnie smakuje też z kaszą gryczaną.Do kurczaka wystarczy tylko dorobić sosik i obiad gotowy.Jeśli piekę kurczaka na patelce dodaję warzywa - marchewkę ,pietruszkę ,cebulę i pokrojone jabłko.Podlewam wodą,doprawiam i tak duszę aż warzywa będą miękkie.Wychodzi wtedy pyyyyyszny sos
.
Czeeść ja kiedy nawet mam ziemniaki a zawsze je mam bo sama uprawiam swoje to jak zostanie mi kurczak usmazony to obieram go na patelni rozgrzewam tłuszcz daje troche cebulki jak mam paski marchewki(zresztą jaka tam masz włoszczyznę) jak to zmięknie dodaję ppokrojone mięsko trochę ogórków korniszonych papryki marynowanej (jak jest) i czosnek wycisniety przez praske dolewam troche wody i chwile gotuje potem przecier pomidorowy do smaku cukier czerwona papryka pieprz warzywko jakies zioła (oregano bazylia co sie znajdzie)
Tylko wody nie za duzo takzeby sos powstał bez zaklepywania mąka do smaku czasem dolewam soku zogórków i papryki pól napół z woda
Dużo tu troche napisałam ale pracy naprawde mało
iDo tego gotuje makaron lub ryż i dla mojej rodzinki to pychota. A robie to danie gdy nie mam czasu
Pozdrawiam i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia
serdeczne dzięki za podpowiedzi i za życzenia powrotu do zdrowia . Pozdrawiam
Dużo zdróka Ci życzę, Ja już skończyłam grypę! Pozdrawiam.
Kochana z czymkolwiek, a najlepiej z warzywami, salata. Ja jem ziemniaki tylko raz, czasem dwa razy w roku, a poza tym czasem jemy ryz brazowy. Ale najczesciej to mieso bez wzgledu na to jakie jest z salata lub z warzywami z grilla, albo surowymi. Mozna zyc bez ziemniakow;)) Zycze zdrowia.