Umowa z adwokatem, zastepujacym syna w sporze przeciwko pracodawcy o odszkodowanie za wypadek przy pracy stanowi wynagrodzenie adwokata w % z "wysadzonej" sumy. Czy ktos wie jak to jest w przypadku, jesli ow adwokat sprawe sadowa przegra lub "wysadzi" minimalne odszkodowanie, ktore nie pokryje nawet kosztow bieglych sadowych?
napisz, zapytaj (w zakładce po lewej str. "prosze o pomoc prawną" www.prawo.lex.pl , a najlepiej zapytaj przed sprawą adwokata lub podpisz z nim umowę. Nie zapominaj , że zdwokaci to krwiopijcy
Wiem, że w Nowej Soli od iwlu lat istnieje firma prawnicza, która zajmuje się uzyskiwaniem odszkodowań w Czechach i Niemczech. Jak chcesz to poszukam ich kontakt. Pozdrawiam
Dziekuje ale dalam juz pelnomocnictwo czeskiemu adwokatowi, umowione jest wynagrodzenie tylko chcialabym wiedziec jak by to bylo z tym wynagrodzeniem gdyby moj prawnik nie wygral tej sprawy bo w umowie jest napisane ze wynagrodzenie wynosi x procent od wysadzonej sumy. Moze ktos wie jak to wyglada u polskich prawnikow.
ja bym uznała, że w wypadku, gdy twój prawnik przegra sprawę = sąd nie zasądzi żadnej kwoty, to prawnik nie powinien zgodnie z umową dostać żadnego wynagrodzenia, bo x% z 0 to 0 :) piszę to całkiem poważnie.
Umowa z adwokatem, zastepujacym syna w sporze przeciwko pracodawcy o odszkodowanie za wypadek przy pracy stanowi
wynagrodzenie adwokata w % z "wysadzonej" sumy. Czy ktos wie jak to jest w przypadku, jesli ow adwokat sprawe sadowa przegra
lub "wysadzi" minimalne odszkodowanie, ktore nie pokryje nawet kosztow bieglych sadowych?
napisz, zapytaj (w zakładce po lewej str. "prosze o pomoc prawną" www.prawo.lex.pl , a najlepiej zapytaj przed sprawą adwokata lub podpisz z nim umowę. Nie zapominaj , że zdwokaci to krwiopijcy
Mari, gdzie miał miejsce wypadek przy pracy ? Na terenie Polski ?
Nie, w Czechach i ma to w reku czeski prawnik ale przepisy i tu i tam sa b.podobne.
Wiem, że w Nowej Soli od iwlu lat istnieje firma prawnicza, która zajmuje się uzyskiwaniem odszkodowań w Czechach i Niemczech. Jak chcesz to poszukam ich kontakt. Pozdrawiam
Dziekuje ale dalam juz pelnomocnictwo czeskiemu adwokatowi, umowione jest wynagrodzenie tylko chcialabym wiedziec
jak by to bylo z tym wynagrodzeniem gdyby moj prawnik nie wygral tej sprawy bo w umowie jest napisane ze wynagrodzenie wynosi x procent od wysadzonej sumy. Moze ktos wie jak to wyglada u polskich prawnikow.
ja bym uznała, że w wypadku, gdy twój prawnik przegra sprawę = sąd nie zasądzi żadnej kwoty, to prawnik nie powinien zgodnie z umową dostać żadnego wynagrodzenia, bo x% z 0 to 0 :) piszę to całkiem poważnie.