W moim rodzinnym domu robi się pierogi z kaszą gryczanną i serem, w sumie farsz jest taki jak na pierogi ruskie, tylko że ziemniaki zastępuje sie kaszą gryczanną, ale z wątróbką i pieczarkami niestety nie słyszałam.Te z serem są pycha! Pozdrawiam:)
Nigdy takich nie jadłam, ale spróbowałabym je przygotować z prażonej ugotowanej na sypko kaszy, usmażonej i badzo drobno posiekanej wątróbki, usmażonej na złoto cebuli i uduszonych pieczarek - wymieszałabym farsz z surowym jajkiem, przyprawiła solą, ostrymi przyprawami i ziołami i... miała nadzieję, że będą smaczne :) Po prostu.
Nigdy takich nie jadłam, ale spróbowałabym je przygotować z prażonej ugotowanej na sypko kaszy, usmażonej i badzo drobno posiekanej wątróbki, usmażonej na złoto cebuli i uduszonych pieczarek - wymieszałabym farsz z surowym jajkiem, przyprawiła solą, ostrymi przyprawami i ziołami i... miała nadzieję, że będą smaczne :) Po prostu.