Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Cała Polska pisze dzieciom, a najbardziej WuŻetowicze...

• Autor: anay Data: 2009-01-25 16:40:20

;) to do dzieła, dziewczyny i chłopaki!

• Autor: CZOS Data: 2009-01-25 19:07:11

Pomysł świetny. Ja będę tylko kibicował, aby nie nadwyrężać Waszego poczucia estetyki. Pozdrawiam Do dzieła Fachowcy

• Autor: anay Data: 2009-01-25 19:37:56

Czos, daj sobie szansę. Przeczytaj regulamin i wio.

• Autor: CZOS Data: 2009-01-25 19:43:26

Ja bardzo chętnie będę te wiersze dzieciom czytał. Niestety już nie moim, bo wyrośli i nie wnukom bo ich nie mam. Może zostanę jakmś przyszywanym dziadkiem i się wykażę. Pozdrawiam.

• Autor: Wkn Data: 2009-01-26 11:10:28

Może i cała Polska zaczyna pisać dzieciom, szkoda tylko, że nie wszyscy czytają regulamin udziału w konkursie.
    Ludzie, tematem ma być ZIMA i mówi o tym wyraźnie regulamin akcji. Wierszyki o innej tematyce nie będą brane pod uwagę!
    Patrząc na to, jak wybiórczo w dzisiejszych czasach się dziś czyta, muszę omówić z Pampasem konieczność wcześniejszej akceptacji przez moderatorów nadsyłanych utworów.

• Autor: anay Data: 2009-01-26 11:27:43

Ja mam jeszcze jedną prośbę. :) Zwróćcie uwagę na długość utworów.  W założeniach konkursu mówi się o 3-5 zwrotkach (powiedzmy takich 4-5 wersowych).  Powód jest banalny.  Chodzi o to, by po wybraniu utworu mozna było je zilustrować na tym samym formacie i by mieściły się na 1 stronie, wraz z obrazkiem :)  Nie chodzi mi o to, by lansować ilustracje, broń Boże - ale o to, by określenie "zilustrowanie" nie straciło sensu przy braku miejsca na jakiekolwiek malunki.
    Więc podsumowując - uwzględniamy zimę w poezji oraz dbamy o gabaryty wiersza.

:

• Autor: till Data: 2009-01-26 11:37:29

Albo otworzyć dodatkową szufladę konkursową opatrzoną karteczką "Inne"... ;)))))
    Poza tym można zawsze też ogłosić niezależny konkurs na poszukanie aspektu zimowego... na wszelki wypadek dla wprawy zaczynam szukać zimowych treści w Hymnie naszej Najjaśniejszej. Jak tak się zastanowić, to normalnie utwór śniegiem skrzący i ścinający krew mrozem w żyłach... ;)

• Autor: Wkn Data: 2009-01-26 11:47:44

hihi, dobre, ale żadnych szufladek nie będzie
    Jak zostało wyraźnie zaznaczone w regulaminie Wkn będzie ciałem konkursowym wrednym i tępiącym wszelkie odstępstwa od założonej tematyki, długości, stylu i wieku adresata ;P
    Zresztą, gdybym Cię nie przekonała: "Czy są na sali ilustratorzy, którzy wspomogą naszą akcję i stawią się, aby pomóc nam w opracowywaniu projektów dla milusińskich?" Jeśli są tacy i chcą dołączyć do naszego ciężko harującego grona redagującego Wielkie Żarcie - będę wniebowzięta :D

• Autor: anay Data: 2009-01-27 12:55:44

póki co, ilustrator daje sobie radę :) i nie zamierza nie dawać.
    spoko logo.

• Autor: anay Data: 2009-01-27 15:12:25

Chciałabym oficjalnie w moim własnym imieniu ucieszyć się na głos na odzew jakim cieszy się akcja i zachęcić pozostałych do przyłączenia się!
    To nie jest takie trudne :)  A jakie wdzięczne!! Dawajcie... zimowa akcja trwa!

Można wysłać więcej niż tylko jeden, mam nadzieję, że to oczywiste :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu