Ja bardzo chętnie będę te wiersze dzieciom czytał. Niestety już nie moim, bo wyrośli i nie wnukom bo ich nie mam. Może zostanę jakmś przyszywanym dziadkiem i się wykażę. Pozdrawiam.
Może i cała Polska zaczyna pisać dzieciom, szkoda tylko, że nie wszyscy czytają regulamin udziału w konkursie. Ludzie, tematem ma być ZIMA i mówi o tym wyraźnie regulamin akcji. Wierszyki o innej tematyce nie będą brane pod uwagę! Patrząc na to, jak wybiórczo w dzisiejszych czasach się dziś czyta, muszę omówić z Pampasem konieczność wcześniejszej akceptacji przez moderatorów nadsyłanych utworów.
Ja mam jeszcze jedną prośbę. :) Zwróćcie uwagę na długość utworów. W założeniach konkursu mówi się o 3-5 zwrotkach (powiedzmy takich 4-5 wersowych). Powód jest banalny. Chodzi o to, by po wybraniu utworu mozna było je zilustrować na tym samym formacie i by mieściły się na 1 stronie, wraz z obrazkiem :) Nie chodzi mi o to, by lansować ilustracje, broń Boże - ale o to, by określenie "zilustrowanie" nie straciło sensu przy braku miejsca na jakiekolwiek malunki. Więc podsumowując - uwzględniamy zimę w poezji oraz dbamy o gabaryty wiersza.
Albo otworzyć dodatkową szufladę konkursową opatrzoną karteczką "Inne"... ;))))) Poza tym można zawsze też ogłosić niezależny konkurs na poszukanie aspektu zimowego... na wszelki wypadek dla wprawy zaczynam szukać zimowych treści w Hymnie naszej Najjaśniejszej. Jak tak się zastanowić, to normalnie utwór śniegiem skrzący i ścinający krew mrozem w żyłach... ;)
hihi, dobre, ale żadnych szufladek nie będzie Jak zostało wyraźnie zaznaczone w regulaminie Wkn będzie ciałem konkursowym wrednym i tępiącym wszelkie odstępstwa od założonej tematyki, długości, stylu i wieku adresata ;P Zresztą, gdybym Cię nie przekonała: "Czy są na sali ilustratorzy, którzy wspomogą naszą akcję i stawią się, aby pomóc nam w opracowywaniu projektów dla milusińskich?" Jeśli są tacy i chcą dołączyć do naszego ciężko harującego grona redagującego Wielkie Żarcie - będę wniebowzięta :D
Chciałabym oficjalnie w moim własnym imieniu ucieszyć się na głos na odzew jakim cieszy się akcja i zachęcić pozostałych do przyłączenia się! To nie jest takie trudne :) A jakie wdzięczne!! Dawajcie... zimowa akcja trwa!
Można wysłać więcej niż tylko jeden, mam nadzieję, że to oczywiste :)
;) to do dzieła, dziewczyny i chłopaki!
Pomysł świetny. Ja będę tylko kibicował, aby nie nadwyrężać Waszego poczucia estetyki. Pozdrawiam
Do dzieła Fachowcy
Czos, daj sobie szansę. Przeczytaj regulamin i wio.
Ja bardzo chętnie będę te wiersze dzieciom czytał. Niestety już nie moim, bo wyrośli i nie wnukom bo ich nie mam. Może zostanę jakmś przyszywanym dziadkiem i się wykażę. Pozdrawiam.
Może i cała Polska zaczyna pisać dzieciom, szkoda tylko, że nie wszyscy czytają regulamin udziału w konkursie.
Ludzie, tematem ma być ZIMA i mówi o tym wyraźnie regulamin akcji. Wierszyki o innej tematyce nie będą brane pod uwagę!
Patrząc na to, jak wybiórczo w dzisiejszych czasach się dziś czyta, muszę omówić z Pampasem konieczność wcześniejszej akceptacji przez moderatorów nadsyłanych utworów.
Ja mam jeszcze jedną prośbę. :) Zwróćcie uwagę na długość utworów. W założeniach konkursu mówi się o 3-5 zwrotkach (powiedzmy takich 4-5 wersowych). Powód jest banalny. Chodzi o to, by po wybraniu utworu mozna było je zilustrować na tym samym formacie i by mieściły się na 1 stronie, wraz z obrazkiem :) Nie chodzi mi o to, by lansować ilustracje, broń Boże - ale o to, by określenie "zilustrowanie" nie straciło sensu przy braku miejsca na jakiekolwiek malunki.
Więc podsumowując - uwzględniamy zimę w poezji oraz dbamy o gabaryty wiersza.
:
Albo otworzyć dodatkową szufladę konkursową opatrzoną karteczką "Inne"... ;)))))
Poza tym można zawsze też ogłosić niezależny konkurs na poszukanie aspektu zimowego... na wszelki wypadek dla wprawy zaczynam szukać zimowych treści w Hymnie naszej Najjaśniejszej. Jak tak się zastanowić, to normalnie utwór śniegiem skrzący i ścinający krew mrozem w żyłach... ;)
hihi, dobre, ale żadnych szufladek nie będzie
Jak zostało wyraźnie zaznaczone w regulaminie Wkn będzie ciałem konkursowym wrednym i tępiącym wszelkie odstępstwa od założonej tematyki, długości, stylu i wieku adresata ;P
Zresztą, gdybym Cię nie przekonała: "Czy są na sali ilustratorzy, którzy wspomogą naszą akcję i stawią się, aby pomóc nam w opracowywaniu projektów dla milusińskich?" Jeśli są tacy i chcą dołączyć do naszego ciężko harującego grona redagującego Wielkie Żarcie - będę wniebowzięta :D
póki co, ilustrator daje sobie radę :) i nie zamierza nie dawać.
spoko logo.
Chciałabym oficjalnie w moim własnym imieniu ucieszyć się na głos na odzew jakim cieszy się akcja i zachęcić pozostałych do przyłączenia się!
To nie jest takie trudne :) A jakie wdzięczne!! Dawajcie... zimowa akcja trwa!
Można wysłać więcej niż tylko jeden, mam nadzieję, że to oczywiste :)