No kurcze ! Jak chodzą za Tobą to się odwróć i zapytaj ich grzecznie " pierożki z czym jesteście?"Jak odpowiedzą to problem masz z głowy a jak nie no to google Twym przyjacielem Pozdrawiam i to był żart oczywiście. Mam nadzieję, że nie wkurzyłem Cię nim :)))
Nie, mięta się nie gryzie z cebulą a pierogi są bardzo smaczne, delikatnie miętowo - pikantne i najlepiej smakują z kwaśną śmietaną. Dzisiaj śmietanę można sobie darować z co najmniej kilku powodów...:) Może warto przy okazji klejenia ruskich odłożyć trochę farszu , dodać miętę i spróbować jak smakują pierogi w tej wersji. Zachęcam, bo moim zdaniem warto...:)
Ruskie, z mięsem, z płuckami, z kapustą i grzybami, z fasolą czerwoną , bobem, szpinakiem, kaszą, owocami, serem i z czym sobie jeszcze wymyślisz. Generalnie możesz w ciasto włożyc co ylko zechcesz a efekt i tak będzie dobry. Ja bardzo lubię z fasol, bardziej mi smakuja niż mięsne np.
kasza gryczana, inna mi nie przechodzi jakos przez gardło;) cebula zeszklona i pieczarki tez , ale robilam je dobiero raz- wiec nie pamietam czy dodawalam jajlko
http://wielkiezarcie.com/recipe9527.html to jeden z moich ukochanych smaków dzieciństwa... mam nadzieję, że nie pójdzie w zapomnienie i ktoś skusi się na przepis zamieszczony przez Uretana.
Ja się skuszę jak zwykle zresztą...:) To także smak mojego dzieciństwa. W tym roku mam zamiar zrobić także pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem , z dodatkiem piprzu ziołowego. Ja znam doskonale farsz z kaszy gryczanej i ziemniaków ale kasza i ser - to będą "nowe pierogi" na wigilijnym stole...:)
http://wielkiezarcie.com/recipe9527.html to jeden z moich ukochanych smaków dzieciństwa...mam nadzieję, że nie pójdzie w zapomnienie i ktoś skusi się na przepis zamieszczony przez Uretana.
Uretan pewnie się cieszy w niebie, że ktoś robi jego potrawy.
kochani!! chodza za mna pierogi ..z czym mam zrobic??? jakie znacie dobre farsze??? polećcie mi prosze :)
Zależy kto co lubi, ja lubię na słodko, ale możesz zrobić z grzybami, kapustą, mięsem itp.
Wpisz slowo pierogi w wyszukiwarke i na pewno cos znajdziesz
No kurcze ! Jak chodzą za Tobą to się odwróć i zapytaj ich grzecznie " pierożki z czym jesteście?"Jak odpowiedzą to problem masz z głowy a jak nie no to google Twym przyjacielem Pozdrawiam i to był żart oczywiście. Mam nadzieję, że nie wkurzyłem Cię nim :)))
zapraszam do moich przepisow.Jest tam kilka (chyba z piec) gatunkow pierogow.
Ja glosuje z ruskimi .
Ja też, ale takimi, w których jest kartofli i twarogu w stosunku 1:1 i dużo podsmażonej cebuli :)
A to nadajemy na tej samej fali ... :-))
A do tego sporo pokruszonej, suszonej mięty...mmmm...:)
A ona nie gryzie się z tą cebulą w smaku?
Nie, mięta się nie gryzie z cebulą a pierogi są bardzo smaczne, delikatnie miętowo - pikantne i najlepiej smakują z kwaśną śmietaną. Dzisiaj śmietanę można sobie darować z co najmniej kilku powodów...:)
Może warto przy okazji klejenia ruskich odłożyć trochę farszu , dodać miętę i spróbować jak smakują pierogi w tej wersji. Zachęcam, bo moim zdaniem warto...:)
"z" czy "za" ruskimi? To juz robi róznicę
Ruskie, z mięsem, z płuckami, z kapustą i grzybami, z fasolą czerwoną , bobem, szpinakiem, kaszą, owocami, serem i z czym sobie jeszcze wymyślisz.
Generalnie możesz w ciasto włożyc co ylko zechcesz a efekt i tak będzie dobry.
Ja bardzo lubię z fasol, bardziej mi smakuja niż mięsne np.
rukola plus ser feta.
http://wielkiezarcie.com/recipe63702.html
Bardzo dobre sa z grochem
Nie znałam takiego wykorzystania rukoli - bardzo dobry pomysł! Koniecznie muszę spróbować.
A ten farsz z grochu, jak się przygotowuje?
takie z kasza i pieczarkami sa super:)
pozdrawiam
Z gryczaną czy jaglaną? I czy dodajesz do farszu cebulę zeszkolną oraz surowe jajko, żeby wszystko lepiej się skleiło?
kasza gryczana, inna mi nie przechodzi jakos przez gardło;) cebula zeszklona i pieczarki tez , ale robilam je dobiero raz- wiec nie pamietam czy dodawalam jajlko
pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/recipe9527.html to jeden z moich ukochanych smaków dzieciństwa...
mam nadzieję, że nie pójdzie w zapomnienie i ktoś skusi się na przepis zamieszczony przez Uretana.
Ja się skuszę jak zwykle zresztą...:) To także smak mojego dzieciństwa.
W tym roku mam zamiar zrobić także pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem , z dodatkiem piprzu ziołowego.
Ja znam doskonale farsz z kaszy gryczanej i ziemniaków ale kasza i ser - to będą "nowe pierogi" na wigilijnym stole...:)
http://wielkiezarcie.com/recipe9527.html to jeden z moich ukochanych
Uretan pewnie się cieszy w niebie, że ktoś robi jego potrawy.smaków dzieciństwa...mam nadzieję, że nie pójdzie w
zapomnienie i ktoś skusi się na przepis zamieszczony przez Uretana.
Wiesz jak to mówią? "tak długo żyjemy, jak długo się o nas pamięta" :)