żarłoczki powiedzcie mi ,prosze, jakie ser do sernika jest najlepszy , czy taki mielony czy lepiej samemu zmielić i jak się to ma do puszystości serniczka???
Jakos przed świętami był podobny wątek, ale jakoś nie moge go znaleźć ;-) Ja używam do sernika "Turka do wypieków"-pakowany jest po dwa pół-kilowe pojemniczki - mam go przetestowanego-serniczek wychodzi palce lizać. No i nie trzeba mielic :-)
ja muszę mielić. Raz kupiłam w pojemniczku i wyczuwałam w serniku grudki. Wolę sama zmielić przynajmniej wiem, że dobrze zmielony jest i nie będzie niespodzianek:)
Ma być idealnie gładki. W żadnym wypadku > przeterminowany!
Na wypadek jeżeli jest zbyt gęsty, należy domieszać nieco śmietanki kremówki. Zawartość tłuszczu ma wpływ na końcowy smak, bo tłuszcz jest jego nośnikiem!
Uważam, że najlepiej jest zmielić samemu, wtedy nie masz tam nie wiadomo ile śmietany i mączki ziemniaczanej, więc wiesz, że dajesz twaróg, a nie "niewiadomoco". Natomiast w ostatni weekend na domową imprezkę zrobiłam ten sernik [url]http://wielkiezarcie.com/przepis38888.html[/url] i jest absolutnie rewelacyjny, ale jak widać już z założenia przepis był na serki z wiaderka.
to nie jest strara czasu. Lepiej zmielić i mieć pewność że sernik jest z sera aniżeli kupować gotowce z bóg jeden raczy wiedzieć jakimi sztucznymi wzbogaczami.
żarłoczki powiedzcie mi ,prosze, jakie ser do sernika jest najlepszy , czy taki mielony czy lepiej samemu zmielić i jak się to ma do puszystości serniczka???
Jakos przed świętami był podobny wątek, ale jakoś nie moge go znaleźć ;-)
Ja używam do sernika "Turka do wypieków"-pakowany jest po dwa pół-kilowe pojemniczki - mam go przetestowanego-serniczek wychodzi palce lizać. No i nie trzeba mielic :-)
ja muszę mielić. Raz kupiłam w pojemniczku i wyczuwałam w serniku grudki. Wolę sama zmielić przynajmniej wiem, że dobrze zmielony jest i nie będzie niespodzianek:)
Ma być idealnie gładki. W żadnym wypadku > przeterminowany! Na wypadek jeżeli jest zbyt gęsty, należy domieszać nieco śmietanki kremówki. Zawartość tłuszczu ma wpływ na końcowy smak, bo tłuszcz jest jego nośnikiem!
Witam! A ja używam serków homogenizowanych,serniczek wychodzi mięciutki i puszysty, naprawdę polecam.
Uważam, że najlepiej jest zmielić samemu, wtedy nie masz tam nie wiadomo ile śmietany i mączki ziemniaczanej, więc wiesz, że dajesz twaróg, a nie "niewiadomoco".
Natomiast w ostatni weekend na domową imprezkę zrobiłam ten sernik [url]http://wielkiezarcie.com/przepis38888.html[/url] i jest absolutnie rewelacyjny, ale jak widać już z założenia przepis był na serki z wiaderka.
http://wielkiezarcie.com/przepis38888.html[/url] Link aktywny
w sumie to jestem zakręcona bo sam nie wiem - mielony czy samemu mielic??? :/
mielony! po co się z tym babrać. Strata czasu :)
to nie jest strara czasu. Lepiej zmielić i mieć pewność że sernik jest z sera aniżeli kupować gotowce z bóg jeden raczy wiedzieć jakimi sztucznymi wzbogaczami.
Może w tym wątku znajdziesz odpowiedź dla siebie: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=213708&post=213722
...i jeszcze tu: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=159285&post=159359
A tutaj dziewczyny chwalą ser "zielona łąka" (w kostce) z Biedronki: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=218714&post=218730