Forum

Kuchenne porady

ser do sernika

  • Autor: mags Data: 2009-01-26 14:50:07

    żarłoczki powiedzcie mi ,prosze, jakie ser do sernika jest najlepszy , czy taki mielony czy lepiej samemu zmielić i jak się to ma do puszystości serniczka???

  • Autor: lizbetka Data: 2009-01-26 16:27:24

    Jakos przed świętami był podobny wątek, ale jakoś nie moge go znaleźć ;-)
    Ja używam do sernika "Turka do wypieków"-pakowany jest po dwa pół-kilowe pojemniczki - mam go przetestowanego-serniczek wychodzi palce lizać. No i nie trzeba mielic :-)

  • Autor: Wróbelek Data: 2009-01-26 17:12:08

    ja muszę mielić. Raz kupiłam w pojemniczku i wyczuwałam w serniku grudki. Wolę sama zmielić przynajmniej wiem, że dobrze zmielony jest i nie będzie niespodzianek:)

  • Autor: lubczyk69 Data: 2009-01-26 17:24:26

    Ma być idealnie gładki. W żadnym wypadku > przeterminowany! Na wypadek jeżeli jest zbyt gęsty, należy domieszać nieco śmietanki kremówki. Zawartość tłuszczu ma wpływ na końcowy smak, bo tłuszcz jest jego nośnikiem!

  • Autor: ssasanka Data: 2009-01-26 20:07:03

    Witam! A ja używam serków homogenizowanych,serniczek wychodzi mięciutki i puszysty, naprawdę polecam.

  • Autor: matani Data: 2009-01-27 08:58:04

    Uważam, że najlepiej jest zmielić samemu, wtedy nie masz tam nie wiadomo ile śmietany i mączki ziemniaczanej, więc wiesz, że dajesz twaróg, a nie "niewiadomoco".
    Natomiast w ostatni weekend na domową imprezkę zrobiłam ten sernik [url]http://wielkiezarcie.com/przepis38888.html[/url] i jest absolutnie rewelacyjny, ale jak widać już z założenia przepis był na serki z wiaderka.

  • Autor: smakosia Data: 2009-01-27 09:48:28

    http://wielkiezarcie.com/przepis38888.html[/url] Link aktywny

  • Autor: mags Data: 2009-01-27 13:03:03

    w sumie to jestem zakręcona bo sam nie wiem - mielony czy samemu mielic??? :/

  • Autor: anneau Data: 2009-01-27 15:08:58

    mielony! po co się z tym babrać. Strata czasu :)

  • Autor: Wróbelek Data: 2009-01-27 17:41:17

    to nie jest strara czasu. Lepiej zmielić i mieć pewność że sernik jest z sera aniżeli kupować gotowce z bóg jeden raczy wiedzieć jakimi sztucznymi wzbogaczami.

  • Autor: smakosia Data: 2009-01-27 18:56:50


    Może w tym wątku znajdziesz odpowiedź dla siebie: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=213708&post=213722

  • Autor: smakosia Data: 2009-01-27 18:59:45

    ...i jeszcze tu: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=159285&post=159359

  • Autor: smakosia Data: 2009-01-27 19:03:23

    A tutaj dziewczyny chwalą ser "zielona łąka" (w kostce) z Biedronki: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=218714&post=218730

Przejdź do pełnej wersji serwisu