Forum

Kuchenne porady

mrozenie jablek

  • Autor: lucka33 Data: 2009-01-28 08:24:42

    Bardzo Was prosze o odpowiedz .
    Czy moge zamrozic jablka , mam ich ok 10 kg . robilam ciasta rozne juz i pelno zostalo , i dlatego jak beda wygladac po odmrozeniu ?
    Czy ktos ma takie doswiadczenie z jablkami

  • Autor: alfa_beta Data: 2009-01-28 08:45:18

    Jabłek nie mroziłam ale robię dużo przecierów na zimę. Jabłka ścieram lub kroję na cienkie plasterki ,jak są suche tzn. mają mało soku to podlewam trochę wodą i smażę. Jak jabłka się ładnie uprażą i odparuję wodę dosypuję cukier, chwile zagotuję i gorące do słoików.

  • Autor: justine75 Data: 2009-01-28 08:48:11

    Witam:)
    Wydaje mi sie,ze jablka nie nadaja sie do mrozenia.Przeciez jak zmarzna to nie sa dobre:)Nigdy nie probowalam mrozic,ale tak mi soe wydaje.Lepiej przerob w sloiki,albo ususz

  • Autor: koma305 Data: 2009-01-28 08:52:52

    A ja jabłka mrożę w kawałkach,bez *ogryzka*.Potem są super do kompotu lub do ciasta.Można też z nich zrobić po rozmrożeniu mus i będą świetne do kanapek lub naleśników .

  • Autor: Mari Data: 2009-01-28 15:24:38

    Ja tez mroze jablka ale po poprzednim ich uprazeniu. Upraze, wystudze, wloze do pudelek i do zamrazalnika. Swietne do szarlotki tylko trzeba wyjac wieczorem by przez noc rozmrozily sie. Zajmuja duzo mniej miejsca niz by byly w kawalkach.

Przejdź do pełnej wersji serwisu