Szklanka mąki, szklanka, grysiku, szklanka cukru pudru, kostka margaryny do pieczenia, jabłka ( albo prażucha jabłkowa) Wszystkie sypkie wymieszać razem- małą tortownicę wysmarować tłuszczem i bułka tartą. Sypkie podzielić na 3 cześci- jedną wyspac na spód, dać warstwę jabłek ( moga być jabłka starte tylko na duzych oczkach tarki, z cukrem i cynamonem), nasypać drugą warstwę sypkiego, znów warstwa jabłek i znów sypkie. Na sam wierzch margaryna starta na dużych oczkach. Piec w piekarniku około godziny.
Moja szarlotka też jest łatwa, Ale bardziej ciekawa. Przepis to robimy kruche ciasto, gotujemy gęsty budyń np. waniliowy ( ale ja proponuję npl. toffi) , obieramy jabłka zazwyczaj 4 spore w zupełności wystarczą , kroimy w ćwiarki lub jeszcze drobniej. Nastepnie blaszkę wykładamy ppołową ciasta, na to jabłka na jabłka gorący budyń i na budyń nastepną warstwę ciasta rozwalkowanego. Ja zawsze wałkuję ciasto kruche w folii przezroczystej, wtedy jest dużo łatwiej. Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem. A co do szarlotki sypanej nudną bułkę tatrą zastępuję wiórkami kokosowymi. I ładniejsza i smaczniejsza zapewniam.
Bardzo prosze o przepisa na taką szarlotkę :-) Łatwą i szybką - no i oczywiście smaczną!!
Bardzo proszę:
http://wielkiezarcie.com/przepis37561.html
http://wielkiezarcie.com/przepis21071.html
http://wielkiezarcie.com/przepis126.html
Wszystkie są pyszne, Aleex.
http://wielkiezarcie.com/przepis37561.html
http://wielkiezarcie.com/przepis21071.html
http://wielkiezarcie.com/przepis126.html
Szklanka mąki, szklanka, grysiku, szklanka cukru pudru, kostka margaryny do pieczenia, jabłka ( albo prażucha jabłkowa)
Wszystkie sypkie wymieszać razem- małą tortownicę wysmarować tłuszczem i bułka tartą. Sypkie podzielić na 3 cześci- jedną wyspac na spód, dać warstwę jabłek ( moga być jabłka starte tylko na duzych oczkach tarki, z cukrem i cynamonem), nasypać drugą warstwę sypkiego, znów warstwa jabłek i znów sypkie. Na sam wierzch margaryna starta na dużych oczkach. Piec w piekarniku około godziny.
Nic prostszego nie znam :)
Smaczne jest :)
Moja szarlotka też jest łatwa, Ale bardziej ciekawa. Przepis to robimy kruche ciasto, gotujemy gęsty budyń np. waniliowy ( ale ja proponuję npl. toffi) , obieramy jabłka zazwyczaj 4 spore w zupełności wystarczą , kroimy w ćwiarki lub jeszcze drobniej. Nastepnie blaszkę wykładamy ppołową ciasta, na to jabłka na jabłka gorący budyń i na budyń nastepną warstwę ciasta rozwalkowanego. Ja zawsze wałkuję ciasto kruche w folii przezroczystej, wtedy jest dużo łatwiej. Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem. A co do szarlotki sypanej nudną bułkę tatrą zastępuję wiórkami kokosowymi. I ładniejsza i smaczniejsza zapewniam.
Bez robienia ciasta , tylko jablka pokroic i dodac reszte:) Jest w moich przepisach,,,
Pozdrowienia tineczka