Witam, Zamierzam kupić jakąś maszynę, która tarłaby ziemniaki. Lubię wszelkiego rodzaju babki, placki, pyzy, ale tarkowanie ziemniaków w sposób tradycyjny tzn tarką zniechęca mnie do robienia tych potraw. Dobrze by było gdyby nie była zbyt wielka i nie wymagała potem dużego mycia i składania. Może ktoś poleci mi sprawdzoną taką maszynkę. Z góry dziękuję
ja używam sokowirówki do tarcia ziemniaków niestety mycia jest troche po tym tzn własciwie najgorsze jest sitko bo pozostałe czesci to na dobrą sprawe trzeba tylko dobrze wypłukać, natomiast co do wielkosci to ja mam dosyc dużą ale można zakupic też mniejsza widziałam takie w sklepie
Tata kupiła dla mamy pod choinkę 2 lata temu maszynkę elektryczną Zelmera do mięsa z przystawkami do krojenia w plasterki, szarkowania i specjalna nasadką do ziemniaków i jeszcze jedna do szartkowania ale większe dziurki. Ne babkę czy kiszkę ziemniaczaną ziemniaczki trze maszynka szybciutko, tylko to nie tak samo jak ręcznie. Troche wieksze ma oczka, ale i tak bardzo dobra jest. Latem wykorzystujemy przystawki do krojenia warzyw na sałatki do słoików. Szastu prastu i po wszystkim. Mycia tyle co po ręcznej maszynce i nie zajmuje duzo miejsca, akurat nasz model. http://www.allegro.pl/item541756181_maszynka_do_miesa_886_84_zelmer_szatkownica.html Przy tej nawet jest nasadka do kiełbaski.
Ja do tarcia ziemniaków używam przystawki do jarzyn, którą dokupiłam sobie do maszynki do mięsa. Przystawka ma 4 wymienne tarki. Ja ziemniaki trę taką, która w opisie miała, że jest do sera :). Ziemniaki ładnie starte a do mycia też nie ma wiele. Mnie takie rozwiązanie bardzo pasuje.
Ja też w takiej maszynce z przystawką do warzyw firmy Zelmer trę. Kiedyś by były drobniejsze kawałki to dodatkowo jeszcze blenderem elektrycznym poprawiałam.
Ja chcac zaoszczedzic i kasy i miejsca kupilam Kaske firmy MPM ma 4 tarcze-trze szatkuje mieli robi plastry i ma sokowirowke(okolo 300-400zl)Mam ja od 3 lat i non stop w uzyciu na pensjonacie.
Witam, Zamierzam kupić jakąś maszynę, która tarłaby ziemniaki. Lubię wszelkiego rodzaju babki, placki, pyzy, ale tarkowanie ziemniaków w sposób tradycyjny tzn tarką zniechęca mnie do robienia tych potraw. Dobrze by było gdyby nie była zbyt wielka i nie wymagała potem dużego mycia i składania. Może ktoś poleci mi sprawdzoną taką maszynkę. Z góry dziękuję
ja używam sokowirówki do tarcia ziemniaków niestety mycia jest troche po tym tzn własciwie najgorsze jest sitko bo pozostałe czesci to na dobrą sprawe trzeba tylko dobrze wypłukać, natomiast co do wielkosci to ja mam dosyc dużą ale można zakupic też mniejsza widziałam takie w sklepie
Ja do tarcia ziemniaków używam przystawki do jarzyn, którą dokupiłam sobie do maszynki do mięsa. Przystawka ma 4 wymienne tarki. Ja ziemniaki trę taką, która w opisie miała, że jest do sera :). Ziemniaki ładnie starte a do mycia też nie ma wiele. Mnie takie rozwiązanie bardzo pasuje.
Ja też w takiej maszynce z przystawką do warzyw firmy Zelmer trę. Kiedyś by były drobniejsze kawałki to dodatkowo jeszcze blenderem elektrycznym poprawiałam.
Ja ziemniaczki, trę w malakserze. Właśnie dziś na obiad robiłam racuchy:-))
Ja też w malakserze. Polecam, bo świetne urządzenie.
Ja chcac zaoszczedzic i kasy i miejsca kupilam Kaske firmy MPM ma 4 tarcze-trze szatkuje mieli robi plastry i ma sokowirowke(okolo 300-400zl)Mam ja od 3 lat i non stop w uzyciu na pensjonacie.
ja używałam sokowirówki i sprawdzało się swietnie.