Forum

Gawędy o jedzeniu

Ulubione przepisy - prośba, propozycja?

• Autor: renataz36 Data: 2009-01-30 12:46:32

Mam pytanie w może i prośbę do naszych kochanych moderatorów, czy można by wstawić takie coś w ulubionych przepisach (jak jest w "moich przepisach" ) a mianowicie chodzi mi o "ostatnio dodane przepisy".
    Np mnie bardzo przydał by się taki "podgląd" . Często przeglądając naszą stronkę wpadnie w oko, albo w kubki smakowe, jakiś przepis i... buch w ulubione. A już po kilku dniach niestety pamięć zawodzi "co to było i gdzie toto szukać" hehe
    Cóż starość nie radość, skleroza nie choroba.(SKS).
    Stąd moja propozycja, jeśli nie wykonalna to może podpowiedzcie koleżance jak sobie radzicie w podobnych przypadkach?

• Autor: Beata500 Data: 2009-01-30 13:18:28

Mnie natomiast w "moich" brakuje takiego czegoś,jak "moje wypróbowane" przepisy.Takie ,które już próbowałam i wiem,że na pewno będę do nich wracać.Narazie radzę sobie w ten sposób,że te sobie drukuję i chowam do segregatora.

• Autor: zeta12 Data: 2009-01-30 13:36:12

Ja również drukuje przepisy z których korzystam i wpinam do segregatora - to dobry pomysł.

• Autor: bytomianka Data: 2009-01-30 14:36:56

Ja również drukuję i wpinam do segregatora.

• Autor: piszczalka Data: 2009-04-22 11:56:03

Też mi brakuje opcji z wyprobowanymi przepisami.
    Na razie mężuś mi zrobil moja ksiazke kucharska na necie i tam poprostu wyprobowane przepisy kopiuje, niestety bez zdjec (nad tym musi popracowac). Ksiazka jest tylko do dyspozycji mojej i nie jest udostepniana.
    Teraz jak leze to prawie calymi dniami buszuje po WŻ i mam juz tyle ulubionych ze w sumie nie wiem kiedy to wszystko wyprobuje haha

• Autor: aloiram Data: 2009-01-30 14:37:27

Ja mam podobną bolączkę. Przepisy z których korzystam lub te które mi się bardzo podobają wysyłam do siebie na skrzynkę mailową. Zdarzyło mi się mieć coś w ulubionych, a autor przestał udostępniać przepis i klops, a tak na skrzynce mam małe archiwum:-))Oprócz tego drukuję przepisy, które wypróbowałam.

• Autor: crisen Data: 2009-01-30 15:32:26

O mój Boże a myślałam , że tutaj tylko ja mam sklerozę.

• Autor: RN Data: 2009-07-29 09:37:10

No coś Ty. Jest nas więcej, tylko się nie chcą przyznać

• Autor: patrycja.s Data: 2009-02-11 16:40:19

Mi również brakuje takiej opcji.Żeby przepisy ulubione były posegregowane na już wypróbowane i napewno zostające w Ulubionych, a takie które na wypróbowanie czekaja. A nie chciałabym usuwać pysznych wypróbowanych przepisów z moich ulubionych bo w końcu ilość osób która umieściła potrawe w ulubionych może inne osoby skusić do wypróbowania danego dobrego przepisu.
    A tak taka osoba lubiaca porzadek jak ja ma wszystko wymieszane, przepisy wypróbowane i taki ektóre jeszcze czekaja w kolejce.
    Może by tak zrobic podkategorie w ulubionych? na te wypróbowane i niewypróbowane.

• Autor: sytrynka Data: 2009-04-15 17:17:17

A wiec moze w jednym miejscu umiescic co chciałybyśmy zmienic w Ulubionych (aby moderatorzy TEŻ nie musieli długo szukać:P )

- dodawanie nowego folderu (np ulubione synka, śniadanie)
    - zmiana nazwy przepisu (lub "podnazwa")
    - ostatnio dodane
    - znacznik "wypróbowane" i "do wypróbowania"
    - możliwosc przeniesienia przepisu do innego folderu (czemu rolada jest tylko w przepisach dla dzieci?)
    - dodanie wątku z forum (ale to można rozwiazać dodajac link do art z forum w polu wlasne notatki do konkretnego przepisu)

Tyle pamietam z życzeń które znalazłam na forum i z własnego doświadczenia. Ktoś ma jeszcze jakies konkretne pomysły?
    Kochani moderatorzy, liczymy na was!

• Autor: Bettii_ Data: 2009-07-29 08:45:50

moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłaby możliwość dodawania podfolderów w ulubionych i dowolnego ich nazywania. Wtedy każdy mógłby je nazywać jak mu się podoba, np. wypróbowane, ostatnio dodane itp

Przejdź do pełnej wersji serwisu