Chcialabym zniechecic Was do kupna "Twarogu na sernik" z firmy na W. Cos okropnego.Nie polecam.Ser smakuje jak guma i chyba z serem niewiele ma wspolnego.
Sama się przekonalam ,że ser nie jest serem.Teraz uważnie czytam sklad na etykiecie,bo wiem ,że są produkty seropodobne,zwłaszcza w wiaderkach.Najlepiej kupić normalny twaróg w kostkach i przemielić.Wiem ,że pracy przy tym jest trochę i też tego nie lubie ,ale wtedy mam gwarancję ,że ser to ser.
A ja właśnie kupiłam w kostce " twaróg extra połtłusty mielony - OSM Czarnków", jest pyszny i prawdziwy twaróg. Nie ma przy nim roboty. pozdrawiam jasia
A ja do sernika używam twarogu aksamitnego w wiaderku z oetkera. Jest na nim przepis na sernik i sernik w łatki. Pyszny wychodzi taki puszysty i delikatny. Czasami używam go też do pierogów i do leniwych. Wszyscy chwalą mój serniczek i jeszcze nam się nie znudził a jest prawie w każdą niedzielę:)
Twaróg wymieszać z utartym masłem lub margaryną. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru pudru i cukrem waniliowym. Do masy twarogowej dodać utarte żółtka, aromat oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania pozostały cukier. Dodać rodzynki obtoczone w mące i pianę z białek delikatnie mieszając łyżką. Masę sernikową nałożyc do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 26cm. sernik piec około 90 min. Piekarnik gazowy: temp. 170 stopni (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 170 stopni (powinien być podgrzany).
Naprawdę wszystkim polecam i ten przepis i twaróg aksamitny, bo ten serniczek wychodzi boski. Smacznego;)
Chcialabym zniechecic Was do kupna "Twarogu na sernik" z firmy na W.
Cos okropnego.Nie polecam.Ser smakuje jak guma i chyba z serem niewiele ma wspolnego.
Sama się przekonalam ,że ser nie jest serem.Teraz uważnie czytam sklad na etykiecie,bo wiem ,że są produkty seropodobne,zwłaszcza w wiaderkach.Najlepiej kupić normalny twaróg w kostkach i przemielić.Wiem ,że pracy przy tym jest trochę i też tego nie lubie ,ale wtedy mam gwarancję ,że ser to ser.
Witam! A ja używam serków homogenizowanych i sernik wychodzi super ,naprawdę polecam.
Ja rowniez :) a z mojego przepisu nie ma mocnych.. ;) http://wielkiezarcie.com/przepis16662.html
A ja właśnie kupiłam w kostce " twaróg extra połtłusty mielony - OSM Czarnków",
jest pyszny i prawdziwy twaróg. Nie ma przy nim roboty.
pozdrawiam jasia
A ja do sernika używam twarogu aksamitnego w wiaderku z oetkera. Jest na nim przepis na sernik i sernik w łatki. Pyszny wychodzi taki puszysty i delikatny. Czasami używam go też do pierogów i do leniwych.


Wszyscy chwalą mój serniczek i jeszcze nam się nie znudził a jest prawie w każdą niedzielę:)
Julcia to podaj przepis na twój serniczek.
Użytkownik ssasanka napisał w wiadomości:
> Julcia to podaj przepis na twój serniczek.
Bardzo proszę:) Umieszczam przepis tutaj ponieważ nie jest to mój przepis, tylko z wiaderka twarogu aksamitnego Dr.Oetkera.
Sernik tradycyjny:
1opakowanie twarogu aksamitnego
250 g miękkiego masła lub margaryny
8 jajek
1 1/2 szklanki cukru pudru
4 łyżeczki cukru waniliowego
aromat cytrynowy
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100g rodzynek
Twaróg wymieszać z utartym masłem lub margaryną. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru pudru i cukrem waniliowym. Do masy twarogowej dodać utarte żółtka, aromat oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania pozostały cukier. Dodać rodzynki obtoczone w mące i pianę z białek delikatnie mieszając łyżką. Masę sernikową nałożyc do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 26cm. sernik piec około 90 min.
Piekarnik gazowy: temp. 170 stopni (powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temp. 170 stopni (powinien być podgrzany).
Naprawdę wszystkim polecam i ten przepis i twaróg aksamitny, bo ten serniczek wychodzi boski. Smacznego;)
Julcia dzięki za przepis ,moja rodzinka to sernikożercy i na pewno go wypróbuje ,pozdro.