poszukuje sprawdzonego miejsca na wyjazd dla dwojga na turnus rehabilitacyjny dla osoby z cukrzyca ( moze byc tylko sama dieta ) bylismy: ciechocinek kudowa zdroj duszniki zdroj polanica zdroj kolbrzeg darłówko kąty rybackie
najgorsze jest to iz oboje nie umiemy usiedziec na miejscu wiec szukamy takiego miejsca gdzie sa jakies atrakcje: groty, muzea a nie znosimy molochow takich na ponad 150 kuracjuszy :( pomozcie :)
ja polecam moje okolice..Rymanów i Rymanów Zdrój...oraz Iwonicz i Iwonicz Zdrój...boski kilmat lat 40-50 i masa pomysłów na wycieczki...no i te dancingi w Zielonym domku:-))))
Województwo lubuskie to ponad 50% lasy. Tu nie ma i nie było wielkiego przemysłu. W pobliżu macie MRU, czyli Miedzyrzecki Rejon Umocniony, piękny kompleks pałacowy w Łagowie, od tego chyba roku mają być, a może już są dostępne wina tu wyhodowane i wyprodukowane, blisko do Berlina, lasy mocno grzybne, wody raczej czyste i drogi jak w całym Kraju w ciągłej budowie. Nie znam tego miejsca, ale możecie tam zadzwonić. Pozdrawiam.
Zerknęłam u siebie i jest dokładnie tak samo (te polecenia są blade i wyglądają jakby były "nieczynne". Jednak jeśli wkleję link do jakiegoś komentarza a potem przed wysłaniem zaznaczę go całego i kliknę wówczas na ten znaczek "nieskończoności", to zaczyna działać. Sprawdź jeszcze raz - może jednak...?
tak tylko z tej zielonej gory sporbuj sie dostac do tego osrodka :(( a jak jeszcze na dodatek jade dwie osoby niepelnosprawne to te 10 godzin jazdy to tragedia i te przesiadki dwie buuu
Nie jeżdziłem nigdy do sanatoriów, ale mieszkałem ponad 20 lat w miejscowości wczasowo-sanatorujnej (Świnoujście) i wiem, że mimo iż była tam komunikacja miejska, to sanatoria wysyłały do promu po swoich kuracjuszy busa. Może oni też dysponują jakimiś podwodami? Zadzwoń i zapytaj. Masz tam telefon. Pozdrawiam
Jeśli lubisz- tłok i hałas (Niemcy), wojsko, marynarze, rybacy, w lecie jak zawiało od strony Odry(przetwórnia ryb) to nos wykręcało. Ja od tamtej pory unikam miejsc przeludnionych. Każdy wyjazd z miasta w stronę Polski to przeprawa promem co zabiera godzinę z każdego wolnego czasu. Jest też sporo atrakcji. Wodolot i promy na Bornholm i do Skandynawii, Woliński Park Narodowy, w sasiednich Międzyzdrojach Festiwal Polskich Gwiazd Filmowych, Największa i najładniejsza plaża nad Bałtykiem, Muzeum V-1 i V-2 w Pennemunde, plaża nudystów w Herringsdorfie, FAMA w Świnoujściu. Nie wiem czy to wszystko jest jeszcze, ale szczegóły w Biurze Promocji Miasta. Pozdrawiam
Na wrzesień to raczej bliżej lasów. Ja mam piękne wspomnienia z dzieciństwa z Muszyny. Poprad, Słowacja o krok, Krynica blisko i ta Cudowna Złota Polska Jesieeń. Mam te kolory wzgórz przed oczyma.
Mam piękne dwie klacze. Chyba prawie wszystko o nich napisałem w moich wętkach. One są do oglądania, a ja nie prowadzę żadnej działalności związanej z nimi. Od czasów Świnoujścia alergicznie reaguję na słowo wczasowićz. Pozdrawiam.
Muszyna musiala byc piekna , a mnie sie przypomnila Munina, na dalekim wschodzie i pamietam z dziecinstwa jak z babcia szlismy w sniegu mase kilometrow od pociagu do jej domku,,,zanim kupila dom w Jaroslawiu,,,a i tam marzlam na sople mrozu, hehe,ale to byly czasy:)
Nigdy nie byłam jako kuracjusz (znam miejscowość z wypadów turystycznych), nie umiem też ocenić czy to jest moloch czy nie, ale chyba ciekawą propozycją byłby Świeradów Zdrój. Piękne położenie - jakby nie było Sudety- blisko do Jeleniej Góry, Karpacza, Szklarskiej (to najbliżej), Czechy też o rzut beretem. Dodatkowo, jako, że nie są na terenie KPN-u poczynili inwestycje (miasto) w narciarstwo - od tego roku (a może to dopiero plany - nie pamiętam - pamiętam tylko dyskusję, że bardzo stracą Karpacz i Szklarska Poręba) - są stoki, wyciągi - nie widziałam, tylko czytałam o tym.
Znajomi byli w Dom Wypoczynkowy "Rzemieślnik" -Zakopane Bardzo sobie chwalili.A przy okazji zapytam gdzie z tych miejsc co byliście było najfajniej .My też wybieramy się na turnus -tyle,że pierwszy raz i jeszcze nie wiemy gdzie.
drogie zarloczki
poszukuje sprawdzonego miejsca na wyjazd dla dwojga na turnus rehabilitacyjny dla osoby z cukrzyca ( moze byc tylko sama dieta )
bylismy:
ciechocinek
kudowa zdroj
duszniki zdroj
polanica zdroj
kolbrzeg
darłówko
kąty rybackie
najgorsze jest to iz oboje nie umiemy usiedziec na miejscu wiec szukamy takiego miejsca gdzie sa jakies atrakcje: groty, muzea
a nie znosimy molochow takich na ponad 150 kuracjuszy :(
pomozcie :)
Województwo lubuskie to ponad 50% lasy. Tu nie ma i nie było wielkiego przemysłu. W pobliżu macie MRU, czyli Miedzyrzecki Rejon Umocniony, piękny kompleks pałacowy w Łagowie, od tego chyba roku mają być, a może już są dostępne wina tu wyhodowane i wyprodukowane, blisko do Berlina, lasy mocno grzybne, wody raczej czyste i drogi jak w całym Kraju w ciągłej budowie. Nie znam tego miejsca, ale możecie tam zadzwonić. Pozdrawiam.
http://przelazy.poznajkraj.pl/katalog/zdrowie/sanatoria/osrodek-rehabiltacyjno-wypoczynkowy,21201.html
Acha. Blisko lotnisko krajowe i może od tego roku też do Berlina.(Babimost)
Link aktywny: http://przelazy.poznajkraj.pl/katalog/zdrowie/sanatoria/osrodek-rehabiltacyjno-wypoczynkowy,21201.html
Dzięki. Jak to robisz? Już mi wstyd, a nie chcę czegoś skopac dokumentnie.
Może ten wątek będzie pomocny: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=98978&post=99041
Jest w nim pare wskazówek. Powodzenia. Pozdrawiam serdecznie![](/emoticons/bow.gif)
Ps. Jak się nie uda, to pisz. Wiem, że Bodek wklejał kiedyś instrukcję, ale nie mam pojęcia gdzie. Może coś podpowie jak będziesz miał nadal problem.
U mnie nietety część ikonek z tego menu jest nie czynna w tym Nieskończoność
Czynną mam całą górną linijkę. W drugiej od cofnij do skasuj link mam martwe i w trzeciej mam martwe od właściwości wiersza do skasuj kolumnę.
Zerknęłam u siebie i jest dokładnie tak samo (te polecenia są blade i wyglądają jakby były "nieczynne". Jednak jeśli wkleję link do jakiegoś komentarza a potem przed wysłaniem zaznaczę go całego i kliknę wówczas na ten znaczek "nieskończoności", to zaczyna działać. Sprawdź jeszcze raz - może jednak...?
http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl/node/146&ld=pkp&seqnr=3&ident=om.01438929.1233514747&getTariff=yes&outConId=C1-2
Działa i jakie proste. Dzięki serdeczne
Kurcze! Udało się! Super - bardzo się cieszę. Pamiętam jak mi się wreszcie udało. Ależ miałam radochę. Pozdrawiam
czos
piekne miejsce tylko jest jedno ale z warmi dojechac tam ................... to 3 przesiadki :((( a 18 godzin jazdy to za duzo jakdla nas :(((
Z Warmii, czyli z Olsztyna 10 godzin
http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl/node/146&ld=pkp&seqnr=3&ident=om.01438929.1233514747&getTariff=yes&outConId=C1-2
to jaka ty koncowa miejscowosc wpisales ??
Olsztyn Główny- Zielona Góra
tak tylko z tej zielonej gory sporbuj sie dostac do tego osrodka :((
a jak jeszcze na dodatek jade dwie osoby niepelnosprawne to te 10 godzin jazdy to tragedia i te przesiadki dwie buuu
To jest ok 30km
Ładny ten pałac i nie moloch, do 70 miejsc
http://www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/1758,przelazy,osrodek-wczasowy-sanatorium-rehabilitacja-spa-palac-zamek-dwor-w-przelazach-w-lubuskim;lubuskie/
widze i zal mi serce sciska ze taka droga do niego wiedzie :(( długa ale coz kudowe dalismy rade to i moze tam sie uda :))))
Nie jeżdziłem nigdy do sanatoriów, ale mieszkałem ponad 20 lat w miejscowości wczasowo-sanatorujnej (Świnoujście) i wiem, że mimo iż była tam komunikacja miejska, to sanatoria wysyłały do promu po swoich kuracjuszy busa. Może oni też dysponują jakimiś podwodami? Zadzwoń i zapytaj. Masz tam telefon. Pozdrawiam
oooooooa moze swinoujscie :))
Jeśli lubisz- tłok i hałas (Niemcy), wojsko, marynarze, rybacy, w lecie jak zawiało od strony Odry(przetwórnia ryb) to nos wykręcało. Ja od tamtej pory unikam miejsc przeludnionych. Każdy wyjazd z miasta w stronę Polski to przeprawa promem co zabiera godzinę z każdego wolnego czasu. Jest też sporo atrakcji. Wodolot i promy na Bornholm i do Skandynawii, Woliński Park Narodowy, w sasiednich Międzyzdrojach Festiwal Polskich Gwiazd Filmowych, Największa i najładniejsza plaża nad Bałtykiem, Muzeum V-1 i V-2 w Pennemunde, plaża nudystów w Herringsdorfie, FAMA w Świnoujściu. Nie wiem czy to wszystko jest jeszcze, ale szczegóły w Biurze Promocji Miasta. Pozdrawiam
my zawsze jezdzimy w wrzesniu bo tylko wtedy mam szanse na urlopz pracy :(( albo na swieta laczone razem z sylwestrem :)
Na wrzesień to raczej bliżej lasów. Ja mam piękne wspomnienia z dzieciństwa z Muszyny. Poprad, Słowacja o krok, Krynica blisko i ta Cudowna Złota Polska Jesieeń. Mam te kolory wzgórz przed oczyma.
czos wlasnie dokrylam ze ty masz konie to prawda /??? jakie masz ??
Mam piękne dwie klacze. Chyba prawie wszystko o nich napisałem w moich wętkach. One są do oglądania, a ja nie prowadzę żadnej działalności związanej z nimi. Od czasów Świnoujścia alergicznie reaguję na słowo wczasowićz. Pozdrawiam.
Muszyna musiala byc piekna , a mnie sie przypomnila Munina, na dalekim wschodzie i pamietam z dziecinstwa jak z babcia szlismy w sniegu mase kilometrow od pociagu do jej domku,,,zanim kupila dom w Jaroslawiu,,,a i tam marzlam na sople mrozu, hehe,ale to byly czasy:)
Nigdy nie byłam jako kuracjusz (znam miejscowość z wypadów turystycznych), nie umiem też ocenić czy to jest moloch czy nie, ale chyba ciekawą propozycją byłby Świeradów Zdrój.
Piękne położenie - jakby nie było Sudety- blisko do Jeleniej Góry, Karpacza, Szklarskiej (to najbliżej), Czechy też o rzut beretem. Dodatkowo, jako, że nie są na terenie KPN-u poczynili inwestycje (miasto) w narciarstwo - od tego roku (a może to dopiero plany - nie pamiętam - pamiętam tylko dyskusję, że bardzo stracą Karpacz i Szklarska Poręba) - są stoki, wyciągi - nie widziałam, tylko czytałam o tym.
Znajomi byli w Dom Wypoczynkowy "Rzemieślnik" -Zakopane
Bardzo sobie chwalili.A przy okazji zapytam gdzie z tych miejsc co byliście było najfajniej .My też wybieramy się na turnus -tyle,że pierwszy raz i jeszcze nie wiemy gdzie.
kudowa zdroj - rajski dom :) tanio milo i kameralnie
bojku ale moloch :( 4 sale konferencyjen jejku ale ogromny gmach :P
i do tego dodatkowa opłata za psa :(((((
a zapomnialas o marcia 33 i jej pensjonacie? , moze cos dla Was?
Polecam Ośrodek" Zorza" w Dziwnówku oraz" Mazowsze" Łeba/szczególnie turnus noworoczny/.Pozdrawiam.