poszukuje sprawdzonego miejsca na wyjazd dla dwojga na turnus rehabilitacyjny dla osoby z cukrzyca ( moze byc tylko sama dieta ) bylismy: ciechocinek kudowa zdroj duszniki zdroj polanica zdroj kolbrzeg darłówko kąty rybackie
najgorsze jest to iz oboje nie umiemy usiedziec na miejscu wiec szukamy takiego miejsca gdzie sa jakies atrakcje: groty, muzea a nie znosimy molochow takich na ponad 150 kuracjuszy :( pomozcie :)
ja polecam moje okolice..Rymanów i Rymanów Zdrój...oraz Iwonicz i Iwonicz Zdrój...boski kilmat lat 40-50 i masa pomysłów na wycieczki...no i te dancingi w Zielonym domku:-))))
Województwo lubuskie to ponad 50% lasy. Tu nie ma i nie było wielkiego przemysłu. W pobliżu macie MRU, czyli Miedzyrzecki Rejon Umocniony, piękny kompleks pałacowy w Łagowie, od tego chyba roku mają być, a może już są dostępne wina tu wyhodowane i wyprodukowane, blisko do Berlina, lasy mocno grzybne, wody raczej czyste i drogi jak w całym Kraju w ciągłej budowie. Nie znam tego miejsca, ale możecie tam zadzwonić. Pozdrawiam.
Zerknęłam u siebie i jest dokładnie tak samo (te polecenia są blade i wyglądają jakby były "nieczynne". Jednak jeśli wkleję link do jakiegoś komentarza a potem przed wysłaniem zaznaczę go całego i kliknę wówczas na ten znaczek "nieskończoności", to zaczyna działać. Sprawdź jeszcze raz - może jednak...?
tak tylko z tej zielonej gory sporbuj sie dostac do tego osrodka :(( a jak jeszcze na dodatek jade dwie osoby niepelnosprawne to te 10 godzin jazdy to tragedia i te przesiadki dwie buuu
Nie jeżdziłem nigdy do sanatoriów, ale mieszkałem ponad 20 lat w miejscowości wczasowo-sanatorujnej (Świnoujście) i wiem, że mimo iż była tam komunikacja miejska, to sanatoria wysyłały do promu po swoich kuracjuszy busa. Może oni też dysponują jakimiś podwodami? Zadzwoń i zapytaj. Masz tam telefon. Pozdrawiam
Jeśli lubisz- tłok i hałas (Niemcy), wojsko, marynarze, rybacy, w lecie jak zawiało od strony Odry(przetwórnia ryb) to nos wykręcało. Ja od tamtej pory unikam miejsc przeludnionych. Każdy wyjazd z miasta w stronę Polski to przeprawa promem co zabiera godzinę z każdego wolnego czasu. Jest też sporo atrakcji. Wodolot i promy na Bornholm i do Skandynawii, Woliński Park Narodowy, w sasiednich Międzyzdrojach Festiwal Polskich Gwiazd Filmowych, Największa i najładniejsza plaża nad Bałtykiem, Muzeum V-1 i V-2 w Pennemunde, plaża nudystów w Herringsdorfie, FAMA w Świnoujściu. Nie wiem czy to wszystko jest jeszcze, ale szczegóły w Biurze Promocji Miasta. Pozdrawiam
Na wrzesień to raczej bliżej lasów. Ja mam piękne wspomnienia z dzieciństwa z Muszyny. Poprad, Słowacja o krok, Krynica blisko i ta Cudowna Złota Polska Jesieeń. Mam te kolory wzgórz przed oczyma.
Mam piękne dwie klacze. Chyba prawie wszystko o nich napisałem w moich wętkach. One są do oglądania, a ja nie prowadzę żadnej działalności związanej z nimi. Od czasów Świnoujścia alergicznie reaguję na słowo wczasowićz. Pozdrawiam.
Muszyna musiala byc piekna , a mnie sie przypomnila Munina, na dalekim wschodzie i pamietam z dziecinstwa jak z babcia szlismy w sniegu mase kilometrow od pociagu do jej domku,,,zanim kupila dom w Jaroslawiu,,,a i tam marzlam na sople mrozu, hehe,ale to byly czasy:)
Nigdy nie byłam jako kuracjusz (znam miejscowość z wypadów turystycznych), nie umiem też ocenić czy to jest moloch czy nie, ale chyba ciekawą propozycją byłby Świeradów Zdrój. Piękne położenie - jakby nie było Sudety- blisko do Jeleniej Góry, Karpacza, Szklarskiej (to najbliżej), Czechy też o rzut beretem. Dodatkowo, jako, że nie są na terenie KPN-u poczynili inwestycje (miasto) w narciarstwo - od tego roku (a może to dopiero plany - nie pamiętam - pamiętam tylko dyskusję, że bardzo stracą Karpacz i Szklarska Poręba) - są stoki, wyciągi - nie widziałam, tylko czytałam o tym.
Znajomi byli w Dom Wypoczynkowy "Rzemieślnik" -Zakopane Bardzo sobie chwalili.A przy okazji zapytam gdzie z tych miejsc co byliście było najfajniej .My też wybieramy się na turnus -tyle,że pierwszy raz i jeszcze nie wiemy gdzie.
drogie zarloczki
poszukuje sprawdzonego miejsca na wyjazd dla dwojga na turnus rehabilitacyjny dla osoby z cukrzyca ( moze byc tylko sama dieta )
bylismy:
ciechocinek
kudowa zdroj
duszniki zdroj
polanica zdroj
kolbrzeg
darłówko
kąty rybackie
najgorsze jest to iz oboje nie umiemy usiedziec na miejscu wiec szukamy takiego miejsca gdzie sa jakies atrakcje: groty, muzea
a nie znosimy molochow takich na ponad 150 kuracjuszy :(
pomozcie :)
Województwo lubuskie to ponad 50% lasy. Tu nie ma i nie było wielkiego przemysłu. W pobliżu macie MRU, czyli Miedzyrzecki Rejon Umocniony, piękny kompleks pałacowy w Łagowie, od tego chyba roku mają być, a może już są dostępne wina tu wyhodowane i wyprodukowane, blisko do Berlina, lasy mocno grzybne, wody raczej czyste i drogi jak w całym Kraju w ciągłej budowie. Nie znam tego miejsca, ale możecie tam zadzwonić. Pozdrawiam.
http://przelazy.poznajkraj.pl/katalog/zdrowie/sanatoria/osrodek-rehabiltacyjno-wypoczynkowy,21201.html
Acha. Blisko lotnisko krajowe i może od tego roku też do Berlina.(Babimost)
Link aktywny: http://przelazy.poznajkraj.pl/katalog/zdrowie/sanatoria/osrodek-rehabiltacyjno-wypoczynkowy,21201.html
Dzięki. Jak to robisz? Już mi wstyd, a nie chcę czegoś skopac dokumentnie.
Może ten wątek będzie pomocny: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=98978&post=99041
Jest w nim pare wskazówek. Powodzenia. Pozdrawiam serdecznie
Ps. Jak się nie uda, to pisz. Wiem, że Bodek wklejał kiedyś instrukcję, ale nie mam pojęcia gdzie. Może coś podpowie jak będziesz miał nadal problem.
U mnie nietety część ikonek z tego menu jest nie czynna w tym Nieskończoność
Czynną mam całą górną linijkę. W drugiej od cofnij do skasuj link mam martwe i w trzeciej mam martwe od właściwości wiersza do skasuj kolumnę.
Zerknęłam u siebie i jest dokładnie tak samo (te polecenia są blade i wyglądają jakby były "nieczynne". Jednak jeśli wkleję link do jakiegoś komentarza a potem przed wysłaniem zaznaczę go całego i kliknę wówczas na ten znaczek "nieskończoności", to zaczyna działać. Sprawdź jeszcze raz - może jednak...?
http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl/node/146&ld=pkp&seqnr=3&ident=om.01438929.1233514747&getTariff=yes&outConId=C1-2
Działa i jakie proste. Dzięki serdeczne
Kurcze! Udało się! Super - bardzo się cieszę. Pamiętam jak mi się wreszcie udało. Ależ miałam radochę. Pozdrawiam
czos
piekne miejsce tylko jest jedno ale z warmi dojechac tam ................... to 3 przesiadki :((( a 18 godzin jazdy to za duzo jakdla nas :(((
Z Warmii, czyli z Olsztyna 10 godzin
http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl/node/146&ld=pkp&seqnr=3&ident=om.01438929.1233514747&getTariff=yes&outConId=C1-2
to jaka ty koncowa miejscowosc wpisales ??
Olsztyn Główny- Zielona Góra
tak tylko z tej zielonej gory sporbuj sie dostac do tego osrodka :((
a jak jeszcze na dodatek jade dwie osoby niepelnosprawne to te 10 godzin jazdy to tragedia i te przesiadki dwie buuu
To jest ok 30km
Ładny ten pałac i nie moloch, do 70 miejsc
http://www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/1758,przelazy,osrodek-wczasowy-sanatorium-rehabilitacja-spa-palac-zamek-dwor-w-przelazach-w-lubuskim;lubuskie/
widze i zal mi serce sciska ze taka droga do niego wiedzie :(( długa ale coz kudowe dalismy rade to i moze tam sie uda :))))
Nie jeżdziłem nigdy do sanatoriów, ale mieszkałem ponad 20 lat w miejscowości wczasowo-sanatorujnej (Świnoujście) i wiem, że mimo iż była tam komunikacja miejska, to sanatoria wysyłały do promu po swoich kuracjuszy busa. Może oni też dysponują jakimiś podwodami? Zadzwoń i zapytaj. Masz tam telefon. Pozdrawiam
oooooooa moze swinoujscie :))
Jeśli lubisz- tłok i hałas (Niemcy), wojsko, marynarze, rybacy, w lecie jak zawiało od strony Odry(przetwórnia ryb) to nos wykręcało. Ja od tamtej pory unikam miejsc przeludnionych. Każdy wyjazd z miasta w stronę Polski to przeprawa promem co zabiera godzinę z każdego wolnego czasu. Jest też sporo atrakcji. Wodolot i promy na Bornholm i do Skandynawii, Woliński Park Narodowy, w sasiednich Międzyzdrojach Festiwal Polskich Gwiazd Filmowych, Największa i najładniejsza plaża nad Bałtykiem, Muzeum V-1 i V-2 w Pennemunde, plaża nudystów w Herringsdorfie, FAMA w Świnoujściu. Nie wiem czy to wszystko jest jeszcze, ale szczegóły w Biurze Promocji Miasta. Pozdrawiam
my zawsze jezdzimy w wrzesniu bo tylko wtedy mam szanse na urlopz pracy :(( albo na swieta laczone razem z sylwestrem :)
Na wrzesień to raczej bliżej lasów. Ja mam piękne wspomnienia z dzieciństwa z Muszyny. Poprad, Słowacja o krok, Krynica blisko i ta Cudowna Złota Polska Jesieeń. Mam te kolory wzgórz przed oczyma.
czos wlasnie dokrylam ze ty masz konie to prawda /??? jakie masz ??
Mam piękne dwie klacze. Chyba prawie wszystko o nich napisałem w moich wętkach. One są do oglądania, a ja nie prowadzę żadnej działalności związanej z nimi. Od czasów Świnoujścia alergicznie reaguję na słowo wczasowićz. Pozdrawiam.
Muszyna musiala byc piekna , a mnie sie przypomnila Munina, na dalekim wschodzie i pamietam z dziecinstwa jak z babcia szlismy w sniegu mase kilometrow od pociagu do jej domku,,,zanim kupila dom w Jaroslawiu,,,a i tam marzlam na sople mrozu, hehe,ale to byly czasy:)
Nigdy nie byłam jako kuracjusz (znam miejscowość z wypadów turystycznych), nie umiem też ocenić czy to jest moloch czy nie, ale chyba ciekawą propozycją byłby Świeradów Zdrój.
Piękne położenie - jakby nie było Sudety- blisko do Jeleniej Góry, Karpacza, Szklarskiej (to najbliżej), Czechy też o rzut beretem. Dodatkowo, jako, że nie są na terenie KPN-u poczynili inwestycje (miasto) w narciarstwo - od tego roku (a może to dopiero plany - nie pamiętam - pamiętam tylko dyskusję, że bardzo stracą Karpacz i Szklarska Poręba) - są stoki, wyciągi - nie widziałam, tylko czytałam o tym.
Znajomi byli w Dom Wypoczynkowy "Rzemieślnik" -Zakopane
Bardzo sobie chwalili.A przy okazji zapytam gdzie z tych miejsc co byliście było najfajniej .My też wybieramy się na turnus -tyle,że pierwszy raz i jeszcze nie wiemy gdzie.
kudowa zdroj - rajski dom :) tanio milo i kameralnie
bojku ale moloch :( 4 sale konferencyjen jejku ale ogromny gmach :P
i do tego dodatkowa opłata za psa :(((((
a zapomnialas o marcia 33 i jej pensjonacie? , moze cos dla Was?
Polecam Ośrodek" Zorza" w Dziwnówku oraz" Mazowsze" Łeba/szczególnie turnus noworoczny/.Pozdrawiam.