Forum

Kuchenne porady

Mikrofalówka

• Autor: Kruszyna Data: 2009-02-05 12:40:00

Witam!
    Zamierzam mojemu bratu kupić w prezencie mikrofalówkę. Brat mieszka sam, pracuje do póżna, przyjeżdża do nas od czasu do czasu i wtedy przygotowujemy mu dania do odgrzania: pierogi, mielone, gołąbki, gulasz, fasolkę po bretońsku itp. Odmrożenie i odgrzanie takich dań zabiera dużo czasu i wpadłam na pomysł sprezentowania mikrofalówki. Jaka mikrofalówka (jakiej firmy) będzie do takich celów najlepsza? Byłabym wdzięczna za podpowiedż.

• Autor: as Data: 2009-02-05 12:54:13

Musi mieć nie mniej niż 800W. Ważne jest jaka ma mieć pojemność (mniejsza czy większa). Gdybym ja kupowała to więcej niż 20l. Czy ma mieć grila czy nie. Ważne też jest wyświetlacz cyfrowy i by podziałka czasu była krótsza niż jedna minuta np co 10 sek.

• Autor: anecznik Data: 2009-02-05 13:41:22

Wyświetlacz cyfrowy nie jest konieczny, moim zdaniem to jedynie dodatkowy bajer za który nie potrzebnie się płaci.
    Brat pewnie będzie tylko w niej podgrzewać zresztą podobnie jak ja :) i mi wzupełności wystarcza moje podstawowa wersja czyli dwa pokrętła
    jedno z czasem a drugie z temperaturą.

• Autor: gitan Data: 2009-02-05 17:08:16

Najlepsza jest najprostsza mikrofalówka.Kiedyś,kiedyś kupilśmy mikrofalówkę Whirlpool za 1200zł,ale było radości bo miała wszystkie bajery i co po dwóch latach  coś się w niej popsuło i naprawa miała kosztowac 500 zł. Kupiliśmy najtańszą za 200 zł i już prawie 8 lat działa.

• Autor: angela27 Data: 2009-02-06 07:31:10

Ja mam taka mikrofalówkę Zelmer 29Z013 WH i jestem z niej bardzo zadowolona. W sklepie powiedzieli mi,że funkcja grill tak naprawdę nie daje oczekiwanych efektów, nawet nie korzystam. A ponad to uważam,że urządzenia, które "mają w sobie wszystko" nigdy nie są tak naprawdę super. Ważne jest (jak mi powiedzieli także w sklepie),aby było cyfrowe ustawianie czasu, bo pokrętło się psuje.

• Autor: Kruszyna Data: 2009-02-06 18:32:27

Serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Przejdź do pełnej wersji serwisu