Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Plama...

• Autor: kasiadzida Data: 2009-02-07 21:42:03

Kochani,mam problem... Spodziewam się drugiego dziecka (nie,nie to nie jest problem :)) Po pierwszym dziecku schowałam ubranka do kartonów wiedząc,że jeszcze przydadzą się.Dziś zajrzałam do tych ciuszków i okazało się,że na niektórych są żółte plamy (przypuszczam,że po oliwce,albo jakimś kremie?).Podpowiedzcie jak się je pozbyć? Pozdrawiam i z góry dziękuję!

• Autor: halinkaaa Data: 2009-02-07 21:59:45

Wypróbuj na początek Vanishem do kolorów.Potem oczywiście dokładnie wypłucz bo nie wiem czy nie ma przeciw wskazań dla maluszków.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2009-02-07 23:39:48

Nalac vanish na plame , zostawic na kilka minut , delikatnie potrzec szczoteczka do rak .Nastepnie do pralki z proszkiem dla dzieci ,po upraniu wyprasowac ! w torbe foliowa i do szafy. Niech sobie czeka na maluszka

• Autor: frotka74 Data: 2009-02-08 10:24:52

W biedronce jest taki odplamiacz w proszku OXY, w wiadereczku 500g ksztuje około 5 zł. Można dodawać go do prania, zrobić pastę i zstosować na plamę lub namoczyć w wodzie z nim poprostu, póżniej normalnie wyprać. Stosuję i do kolorów i do białego prania. Synek ma prawie 3 latka, a ja nie mam problemu z plamami. Ostatnio przeglądałam jego niemowlęce ciuszki i kilka rzeczy miało jednak jakieś plamki. Wyprałam mocząc wcześniej w odplamiaczu i po kłopocie. Mogę ubranka wypożyczyć kuzynce, która w sierpniu rodzi:)Pozdrawiam.

• Autor: kasiadzida Data: 2009-02-08 19:10:54

Dziękuję za wpisy :*
    Kobietki, zrobię to tak.Na noc namoczę te ciuszki vaniszem oxy... Jutro nastawię pralkę na 60, a jak skończy prać,to jeszcze raz nastawię ale na gotowanie 90. Będę miała pewność,że spłuczę odplamiacz. I oby to poskutkowało,bo szkoda mi jest wyrzucić te rzeczy. Wyprasuję i niech sobie odpoczywają w foli (mam nadzieję,że jeszcze 5 tygodni :) )
    Buziaki 

Przejdź do pełnej wersji serwisu