Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Karuzela

• Autor: bahus Data: 2009-02-08 16:09:42

Jak patrzę na zmagania się naszych polityków na współczesnej arenie politycznej i z coraz bardziej podupadającą gospodarką, to czuję się jak na karuzeli. W głowie mi się kręci a w żołądku mdli. Czy Wy też tak macie? Czy w Polsce będzie wreszcie lepiej? Czy raczej już było?
    Sfrustrowany Bahus

• Autor: till Data: 2009-02-08 16:22:55

Bahus, znajdź sobie jakiś stabilny punkt odniesienia do całej sytuacji... może być okres zaborów, stanu wojennego, wczesnego średniowiecza, ostatniej wojny, albo czego tam chcesz...
    ogólnie rzecz biorąc nie ma co rozpaczać... nie urodziliśmy się na słonecznej Riwierze i musimy sobie jakoś z tym radzić.
    Zacznij od wyłączenia telewizora. Ugotuj coś smacznego, idź na spacer, poczytaj coś mniej dołującego niż codzienne wiadomości i zapomnij o politykach. Takich, których warto pamiętać jest mało, a całą resztą nie ma co sobie głowy zaprzątać.
    Poza tym niedługo będzie już wiosna i wszystkie kobiety znowu w cudowny sposób wypięknięją.
    Będzie dobrze, Bahus.

• Autor: miauka Data: 2009-02-08 17:37:59

till pieknie to napisalas :)

• Autor: CZOS Data: 2009-02-08 17:42:47

Co racja to racja. TV nie oglądam od ładnych kilku lat. W związku z tym je problemy dochodzą do mnie przez uszy tylko. Trudno jest mówić w przypadku naszego Kraju o politykach, to raczej są .........., a polityków jest kilku może. Na nasze nieszczęście stale wybieramy nowe ekipy i stale ci nowi muszą się nachapać i poustawiać swoich. Mentalność tych niby polityków jest wschodnia, a aspiracje zachodnie. Urban kiedyś powiedział, że "Rząd się sam wyżywi" a oni teraz wcielają to w życie..

Pozdrawiam.

• Autor: kojonkosky Data: 2009-02-08 18:02:08

Mechanizm władzy w każdym kraju i każdym czasie jest taki sam : " najpierw ja , potem ewentualnie wyborcy ( podwładni ) ".
    Nasz kraj nie jest wyjątkiem ...
    Ameryka mogła mieć goryla , my możemy mieć drób ( w razie czego wyślijcie mi cebulę do " więźnia ":))

• Autor: piegusowa Data: 2009-02-08 20:14:00

Optymizmu można się od Ciebie uczyć!

• Autor: bytomianka Data: 2009-02-08 18:26:46

Nigdy nie jest tak żle, żeby nie mogło być gorzej! Po burzy zawsze świeci słońce,( Powinno)  Za 41 dni będzie wiosna, i zaświeci słońce,będzie dobrze,:)

• Autor: agik Data: 2009-02-08 20:31:04

No to ja mam podobnie... jak patrzę, hi
    Dlatego nie patrzę;)
    W tamtym roku poszłam do wyborów ( no, nie pierwszy raz, ale raczej sporadycznie chodzę) - ten mój negatywny głos wział się z poczucia, ze już temu trzeba połoizyć kres- arogancji, nieudolności, dworskiej polityce, opartej na kadzeniu, zamykaniu ust itd.
    Na nic sie to nie zdało- nowe wygłodzone chamskie, aroganckie hordy dopadły do koryta...

Dlatego nie patrzę, bo miesza się we mnie uczucie litości i gniewu.

Będzie w Polsce lepiej- będziemy mieć w końcu drogi :)

Najbardziej mnie uwiera fakt, zę właściwie jedyną ucieczkę od tej frustracji jest odcięcie się, wyrobienie w sobie grubego pancerza, ze mnie to nie dotyczy- robienia swego, z troską właściwą dla swojego gospodarstwa. A oni tam...
    A przecież to nie na tym ma chyba polegać... :(
    Jak wziąc się za ręce z ludźmi( władzą), co do której ma się w najlepszym razie uczucie politowania?
    Jak zachowac sztywny kręgosłup, w sytuacji w której przykład z góry pokazuje, z im bardziej giętki- tym lepiej, bogaciej?

No, niewesoło ;)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2009-02-08 23:45:43

Powiem szczerze ,ze odkad zabraklo w rzadzie Andrzeja Leppera nie jest juz tak ciekawie .:) Ten polityk mnie rozbrajal , gebula mi sie smiala na sam jego widok .Kazda jego konferencje prasowa , ogladalam z zainteresowaniem ,bo byla lepsza od serialu komediowego.Bahus daj sobie na luz ! bedziemy mieli jeszcze nie jeden nowy rzad ,u nas i tak spokoj w rzadzie ,bo nie dochodzi do rekoczynow tak jak u ruskich.

• Autor: anna702 Data: 2009-02-09 17:45:24

Bahus pociesze Cie, ja mieszkam we Wloszech i musze Ci powiedziec, ze raczej wszedzie jest podobnie...polityka to takie wielkie mydlenie oczu, a telewizja to wielka propaganda...byla, jest i bedzie bez wzgledu na to kto rzadzi, nie ma co sie denerwowac...
    najlepsze jest to ze ci politycy pozniej wszyscy razem ida na wspolne imprezy i kolacyjki...oczywiscie za pieniadze kontrybuentow
    Mamy ogolnoswiatowy kryzys, wiec chyba szybko lepiej nie bedzie...

Przejdź do pełnej wersji serwisu