Forum

Kuchenne porady

Pomocy - nowy piekarnik

• Autor: anna702 Data: 2009-02-09 19:45:11

Witam, licze na wasza pomoc...macie niesamowite doswiadczenie i znacie mnostwo przeronych "kruczkow" w pieczeniu ciast. Skorzystalam juz z wielu z nich, mam nadzieje, ze mi pomozenie. Otoz od niedawna mam nowy elektryczny piekarnik i juz go zdazylam znienawidziec, prawie zadne ciasto nie wychodzi tak jak powinno. Po pierwsze rosnie zbyt wolno, wierzch i spod sa twarde i jakby przypieczone, a raczej wysuszone, w srodku ciasto jest dlugo "mokre" nawet po 30 minutach pieczenia, slabo wyrasta prawie kazde jest dosc niskie. Temperatute ustawiam na 180, juz zrezygnowalam z termoobiegu, pieke spod+gora ( niema opcji sam dol ). Ciasto ustawiam na srodku na kratce. Zastanawiam sie czy termostat nie przeklamuje? Byl technik stwierdzil, ze jest ok!  Czy to mozliwe, zeby temp. byla zbyt niska? Z gory dziekuje za wasze opinie :)

• Autor: alman Data: 2009-02-10 07:39:32

Od kilku lat mam piekarnik elektryczny i jestem zadowolona, ale piekę przeważnie w temp. 150 st. C, bowiem w wyższej mam efekty podobne do Twoich. Spróbuj może obniżyć temperaturę pieczenia?

• Autor: anna702 Data: 2009-02-10 17:31:13

dzieki sprobuje....

Przejdź do pełnej wersji serwisu