Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Zmiany w grafiku podczas chorobowego

• Autor: sabia Data: 2009-02-09 22:26:29

Mam pytanie dotyczące zmian w grafiku. Moja córka zachorowała więc wziełam kilka dni chorobowego na małą. Miałam wolny poniedziałek, we wtorek, środę i czwartek miałam pracować, piątek wolny i sobota, niedziela do pracy. Wzięłam chorobowe na wtorek, środę i czawartek a w sobotę już mogłam podrzucić dziecko mojej mamie do przypilnowania więc poszłam do pracy. Jednak okazało się, że kierowniczka podczas mojego chorobowego dokonała zmian w grafiku. Na czwartek wpisała mi dzień wolny a w następnym tygodniu gdy miałam mieć wolne muszę teraz przyjść do pracy. W tej chwili wyszło, że wzięłam 3 dni chorobowego w tym na jeden dzień wolny. Czy miała do tego prawo i czy za ten dzień również będę miała naliczone 80% wynagrodzenia? Troszkę przeszukałam net ale nie znalazłam odpowiedzi na to konkretne pytanie. Może ktoś z Was orientuje się lepiej w kodeksie pracy. Mam nadzieję, że niezbyt skomplikowanie to opisałam :)

• Autor: crisen Data: 2009-02-10 12:07:15

Witaj. Najlepiej zadzwoń do Inspekcji Pracy. Oni muszą odpowiedzieć i to będzie najbardziej wiarygodne. Pozdrawiam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu