Forum

Gawędy o jedzeniu

Rzeczy w kuchni, do których mamy sentyment

• Autor: ulla* Data: 2009-02-13 14:49:26

Witam! Nasze kuchnie, to wielkie skarbnice, to szafki wypełnione przyprawami,olejkami,puszeczkami,łyżeczkami,miseczkami...Można wymieniać bez końca.
    Są rzeczy, których nie wyrzucamy pomimo upływającego czasu. Nie wymieniamy na nowe.
    Mamy i takie, które przyjechały z nami z podróży, lub dostaliśmy od kogoś bliskiego...a może to rzeczy zrobione własnoręcznie??

U mnie jest tych przedmiotów bardzo dużo, dziś pokazuję dwa pierwsze:
    1. różowe "akcesoria", które dostałam na przyjęciu panieńskim: (aż się chce wałkować i tłuc,hi,hi)

2.poczciwa gliniana donica, na co dzień króluje tam podręczny "sprzęcik", a tak to smalec i ogórki małosolne w niej siedzą:

• Autor: aga9999 Data: 2009-02-13 15:33:02

Świetny ten róż! :-)

Niczego nie wyrzucam z kuchni, chyba, że się coś zepsuje, zniszczy (i to nie zawsze, mam takie 2 kubki do których mam duży sentyment, jeden już bez ucha.... a drugi z uchem ale trochę poobijany - piję z niego codziennie kawę).

• Autor: monami9 Data: 2009-02-13 17:55:05

Ulla mam taką samą glinianą donicę, w sezonie ogórkowym kiszą się w niej małosolne a na codzień tak jak u Ciebie stoi w niej taki sam "sprzęcik".

• Autor: piegusowa Data: 2009-02-13 19:37:43

Mam to samo, garnek zupełnie podobny..

• Autor: bea39 Data: 2009-02-16 15:42:48

a ja mam sentyment go kamionkowych garnków, mam 3 małe, 3 ogromne gary do kiszenia kapustki i nie tylko i makutry dużą i małą, ehhh. Ale serniczki w nich się ucierało. Mam też ulubione kopystki drewniane nadżarte zębem czasu ale jakoś tak dobrze w ręce leżą.

• Autor: ulla* Data: 2009-02-16 15:54:28

O, i ja mam makutry, kiedyś to tylko tak się ucierało serniczki i to był smak (aż mi się zachciało),ach....
    pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu