Forum

Rozmowy wolne i frywolne

muszka

• Autor: tineczka Data: 2009-02-13 22:47:24

nie lubie zdrobnien, ale nie moge napisac mucha,,,

kroilam pomarancze i przylecialo takie malenstwo milimetrowe, zzz, ech nawet nie uslyszalam, tylko oko zobaczylo i tak sie uradowalam,,
    smiac mi sie chce, bo w sierpniu wcale mnie nie cieszyly te stworzenia, muszki bananowe, chcialam wszystkie wytepic,,,

a dzisiaj dalabym tej malutkiej co by sobie zazyczyla, hehe

narazie jej nie widze, ale zostawilam resztki z pomaranczy i niech sobie poje na zdrowie:)

bo ptaszki zamilkly i jakos chce sie wiosennych dzwiekow nawet od "bananowki":)))

• Autor: Nostra2004 Data: 2009-02-13 23:52:02

Ta "bananówka", to tzw.muszka owocówka ? Może nie powinno się mówić "jedna jaskółka nie czyni wiosny", tylko :"jedna muszka czyni wiosnę".Fajnie by było, nie?
    Obawiam się jednak,że jak będziesz ja tak podkarmiać łakociami, to niedługo doczekasz się wieeeeelkiej musiej rodziny !
    Pozdrowienia od polskich owocówek dla szwedzkich bananówek !

• Autor: tineczka Data: 2009-02-14 10:47:00

Hehe, Nostra, przeciez wiesz, ze w Szwecji nawet banany rosna, prawda?,,,,
    Jak nie wierzysz to udowodnie

Zaczynam sie obawiac, ze pomarancze ( chemia?) zabilo malizne, bo nic nie fruwa, narazie,,,,

a rano znowu uslyszalam cwierkanie ptaszkow

Pozdrawiam miedzynarodowo! :))

• Autor: kokliko Data: 2009-02-14 00:59:33

a u mnie zimno, szaro smutno, ciagle snieg z deszczem i wyobraz sobie , ze w takim pejzazu (salonowym) wyskoczylo wielkie
    muszysko (ani zdrobnien, ani zgrubien  tez nie lubie), a muszysko jak na lace w lipcu -gzzzzzzzzyyyy.
    Uchylilam okna, ale gziak nie taki glupi,w domu cieplutko jak na laczce, ale sie nalatalam ze scierka zanim wypedzilam.......
    Niestety moral smutny, mucha na skazanie poszla choc udawalam milosniczke przyrody.

• Autor: Nostra2004 Data: 2009-02-14 01:07:50

Kokliko...Ty jesteś krwiożerczą bestią, morderczynią much, co czynią wiosnę !

• Autor: tineczka Data: 2009-02-14 10:53:37

Kokliko, nawet u brata na Florydzie maja zimno,,,musza wlaczac ogrzewanie,,,cos chyba naprawde dzieje sie z klimatem  na swiecie,,,

Ogladajac domy polozone na "wsi" widzialam niejedna "snieta" muche,,,
    i nawet sie zastanawialam, czy wytrzymam dzielic mieszkanie z nimi:)

buziaki tineczka

• Autor: CZOS Data: 2009-02-14 08:16:21

Ja w domu jakieś 2 tygodnie wstecz pozbaiłem życia komara(komarkę?)

• Autor: tineczka Data: 2009-02-14 10:59:40

A krew sie lala:)))

Komary zabijam bez zmrozenia oka , "sadystycznie" :)))

Pajaki wynosze delikatnie, zeby nog im nie uszkodzic, na swieze powietrze:)

Osy "lowie" w pulapki slodkie , zal mi ich potem,,,

Przejdź do pełnej wersji serwisu