jakiś czas temu koleżanka poleciła mi rybę z pieprzem cytrynowym,a wiadomo skleroza:) pamiętam,że mówiła coś o śmietanie,bo to zapiekana rybka i,że potrzebuję do niej tylko kilku składników.Chciałam ją zrobić dzisiaj na obiadek,więc może ktoś z Was dysponuje przepisem na takie danie.Będę wdzięczna za pomoc.
Zagotuj smietane z sola i pieprzem cytrynowym ( uwaga z pieprzem, moze dac gorzki smak) do smaku i redukcji, jak nie chcesz uzywac maki do zageszczenia sosu.
Troche sosu daj na dno naczynia na to rybe ( filety ) w porcjach i zalej reszta sosu , zapiecz na zloty kolor. Temperatura 190-200 stopni, czas w zaleznosci od grubosci ryby, ryba ma byc "biala" w srodku.
Posyp przed podaniem koperkiem, osobno czastki cytryny ( jak sie lubi ) i masz pyszne danie:)
Zagotuj smietane z sola i pieprzem cytrynowym ( uwaga z pieprzem, moze dac gorzki smak) do smaku i redukcji, jak nie chcesz uzywac maki do zageszczenia sosu.
Troche sosu daj na dno naczynia na to rybe ( filety ) w porcjach i zalej reszta sosu , zapiecz na zloty kolor.
Temperatura 190-200 stopni, czas w zaleznosci od grubosci ryby, ryba ma byc "biala" w srodku.
Posyp przed podaniem koperkiem, osobno czastki cytryny ( jak sie lubi ) i masz pyszne danie:)
Ja każdą rybę przyprawiam pieprzem cytrynowym.