Forum

Rozmowy wolne i frywolne

nieprzyjemny zapach

• Autor: wanilia_91 Data: 2009-02-14 13:03:47

jak usunąc nieprzyjemny zapach potu z kolorowego swetrrka z bawełny :(

• Autor: Zośka Data: 2009-02-14 13:57:10

W dawnej Francji niedociągnięcia higieniczne tuszowano pachnidłami, dlatego teraz Francja jest potentatem perfumeryjnym.  Oczywiście, jeśli chcesz, też możesz...... Moim zdaniem, nie ma wyjścia, trzeba prać!!!!!!. Póżniej zapobiegać poceniu się stosując antyprespiranty - tu jest wybór zapachowe lub bez-  Pozdrawiam zimowo.

• Autor: kaja38 Data: 2009-02-14 15:56:39

Trzeba wyprac :-)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2009-02-14 17:03:58

Wyprac w reku w plynie  do prania ,nastepnie wlac plyn zmiekczjacy i wyplukac !

• Autor: arabis Data: 2009-02-14 18:49:06

czy ten zapach wsiąkł na amen w sweterek i nawet pranie nie pomaga??? pytam bo kiedyś kupiłam tak kurtkę na ciuchach. Nie powąchałam a potem nic się nie dało zrobić i wywaliłam :(

• Autor: aleczka Data: 2009-02-14 19:34:18

a ja zawsze pod sweter zakładam t-shirt.piorę zawsze na lewą stronę wszystkie rzeczy "blisko ciała":-)))sa też wkładki takie "pod pachę"widziałam na allegro..ale co to za cudo to nie znaju:-)

• Autor: anna702 Data: 2009-02-15 21:24:06

niestety mysle ze musisz sie go pozbyc, nie wiem od czego to zalezy, zapach potu tak sie wzera, ze po praniu tylko z zetknieciem z cieplem ciala zaczyna cuchnac jakby byl nieprany a nawet gorzej :(  zastanawialysmy sie kiedys z kolezanka czy to nie kwestia barwnikow

• Autor: agik Data: 2009-02-15 21:47:00

A może walczyć tak, jak ze stęchlizną?
    Znaczy:
    Zamknąć w szelnym opakowaniu wraz ze sodą lub
    zamknąć w szelnym opakowaniu wraz z węglem drzewnym lub
    wymoczyc w denaturacie, a potem sprać zapach denaturatu ( wypłukac, wyprać, znów płukac, potem już wyprać z jakims fajnym płynem)

Jak nie podziała- to wyrzucić chyba tylko zostaje...

• Autor: wanilia_91 Data: 2009-02-16 20:09:19

kurcze szkoda mi go wyrzucic :( jeszcze popróbuje go moze jeszcze kilkarazy dokladnie wyprac i wypłuka w płynie.ten sweterek to prezent od chlopaka wolałabym aby ten zapach znikł :(  co upiore a pote zaloze to i tak czuc i tak wiec go nie nosze 

Przejdź do pełnej wersji serwisu