W dawnej Francji niedociągnięcia higieniczne tuszowano pachnidłami, dlatego teraz Francja jest potentatem perfumeryjnym. Oczywiście, jeśli chcesz, też możesz...... Moim zdaniem, nie ma wyjścia, trzeba prać!!!!!!. Póżniej zapobiegać poceniu się stosując antyprespiranty - tu jest wybór zapachowe lub bez- Pozdrawiam zimowo.
czy ten zapach wsiąkł na amen w sweterek i nawet pranie nie pomaga??? pytam bo kiedyś kupiłam tak kurtkę na ciuchach. Nie powąchałam a potem nic się nie dało zrobić i wywaliłam :(
a ja zawsze pod sweter zakładam t-shirt.piorę zawsze na lewą stronę wszystkie rzeczy "blisko ciała":-)))sa też wkładki takie "pod pachę"widziałam na allegro..ale co to za cudo to nie znaju:-)
niestety mysle ze musisz sie go pozbyc, nie wiem od czego to zalezy, zapach potu tak sie wzera, ze po praniu tylko z zetknieciem z cieplem ciala zaczyna cuchnac jakby byl nieprany a nawet gorzej :( zastanawialysmy sie kiedys z kolezanka czy to nie kwestia barwnikow
A może walczyć tak, jak ze stęchlizną? Znaczy: Zamknąć w szelnym opakowaniu wraz ze sodą lub zamknąć w szelnym opakowaniu wraz z węglem drzewnym lub wymoczyc w denaturacie, a potem sprać zapach denaturatu ( wypłukac, wyprać, znów płukac, potem już wyprać z jakims fajnym płynem)
Jak nie podziała- to wyrzucić chyba tylko zostaje...
kurcze szkoda mi go wyrzucic :( jeszcze popróbuje go moze jeszcze kilkarazy dokladnie wyprac i wypłuka w płynie.ten sweterek to prezent od chlopaka wolałabym aby ten zapach znikł :( co upiore a pote zaloze to i tak czuc i tak wiec go nie nosze
jak usunąc nieprzyjemny zapach potu z kolorowego swetrrka z bawełny :(
W dawnej Francji niedociągnięcia higieniczne tuszowano pachnidłami, dlatego teraz Francja jest potentatem perfumeryjnym. Oczywiście, jeśli chcesz, też możesz...... Moim zdaniem, nie ma wyjścia, trzeba prać!!!!!!. Póżniej zapobiegać poceniu się stosując antyprespiranty - tu jest wybór zapachowe lub bez- Pozdrawiam zimowo.
Trzeba wyprac :-)
Wyprac w reku w plynie do prania ,nastepnie wlac plyn zmiekczjacy i wyplukac !
czy ten zapach wsiąkł na amen w sweterek i nawet pranie nie pomaga??? pytam bo kiedyś kupiłam tak kurtkę na ciuchach. Nie powąchałam a potem nic się nie dało zrobić i wywaliłam :(
niestety mysle ze musisz sie go pozbyc, nie wiem od czego to zalezy, zapach potu tak sie wzera, ze po praniu tylko z zetknieciem z cieplem ciala zaczyna cuchnac jakby byl nieprany a nawet gorzej :( zastanawialysmy sie kiedys z kolezanka czy to nie kwestia barwnikow
A może walczyć tak, jak ze stęchlizną?
Znaczy:
Zamknąć w szelnym opakowaniu wraz ze sodą lub
zamknąć w szelnym opakowaniu wraz z węglem drzewnym lub
wymoczyc w denaturacie, a potem sprać zapach denaturatu ( wypłukac, wyprać, znów płukac, potem już wyprać z jakims fajnym płynem)
Jak nie podziała- to wyrzucić chyba tylko zostaje...
kurcze szkoda mi go wyrzucic :( jeszcze popróbuje go moze jeszcze kilkarazy dokladnie wyprac i wypłuka w płynie.ten sweterek to prezent od chlopaka wolałabym aby ten zapach znikł :( co upiore a pote zaloze to i tak czuc i tak wiec go nie nosze