Forum

Kuchenne porady

Czy białka można mrozić????

  • Autor: marlena1 Data: 2009-02-17 10:27:09

    Czy białka można mrozić ??. Czy nie zmieni to ich wartości w placku??

  • Autor: izaura222 Data: 2009-02-17 15:50:27

    Ja zamrażam białka pojedynczo i dodaje później do kotletów, gołąbków, naleśników i innych rzeczy do których potrzebne jest jajko.

  • Autor: łasica Data: 2009-02-17 17:04:56

    ja cz esto mrożę białka,które zostają mi od kruchego ciasta i potem wykorzystuję je do upieczenia blatu kokosowego lub bezy na szarlotkę czy inne ciasto.Możesz śmiało eskperymentować;-)

  • Autor: piła Data: 2009-02-17 19:03:44

    właśnie z tego forum dowidziałam się, że ludzie mrożą białka, spróbowałam i polecam innym ten sposób na przechowywanie białek, a później... później z tych białek  robię przepyszny sernik " biały puch " ( do sernika potrzeba 16-18 białek )

  • Autor: ekkore Data: 2009-02-17 19:49:14

    ja też, ja tez!

  • Autor: marlena1 Data: 2009-02-19 12:33:35

    Dziękuję bardzo z pomoc. Na pewno wypróbuję

  • Autor: Malinx Data: 2009-02-20 14:24:01

    Tak, można...
    Nie wiem czy znasz Nigellę Lawson? Napisała książkę kucharską "Nigella Gryzie". Ma też program w TVN Style, ona mrozi WSZYSTKO co jej zostaje

Przejdź do pełnej wersji serwisu