ja cz esto mrożę białka,które zostają mi od kruchego ciasta i potem wykorzystuję je do upieczenia blatu kokosowego lub bezy na szarlotkę czy inne ciasto.Możesz śmiało eskperymentować;-)
właśnie z tego forum dowidziałam się, że ludzie mrożą białka, spróbowałam i polecam innym ten sposób na przechowywanie białek, a później... później z tych białek robię przepyszny sernik " biały puch " ( do sernika potrzeba 16-18 białek )
Tak, można... Nie wiem czy znasz Nigellę Lawson? Napisała książkę kucharską "Nigella Gryzie". Ma też program w TVN Style, ona mrozi WSZYSTKO co jej zostaje
Czy białka można mrozić ??. Czy nie zmieni to ich wartości w placku??
Ja zamrażam białka pojedynczo i dodaje później do kotletów, gołąbków, naleśników i innych rzeczy do których potrzebne jest jajko.
ja cz esto mrożę białka,które zostają mi od kruchego ciasta i potem wykorzystuję je do upieczenia blatu kokosowego lub bezy na szarlotkę czy inne ciasto.Możesz śmiało eskperymentować;-)
właśnie z tego forum dowidziałam się, że ludzie mrożą białka, spróbowałam i polecam innym ten sposób na przechowywanie białek, a później... później z tych białek robię przepyszny sernik " biały puch " ( do sernika potrzeba 16-18 białek )
ja też, ja tez!
Dziękuję bardzo z pomoc. Na pewno wypróbuję
Tak, można...
Nie wiem czy znasz Nigellę Lawson? Napisała książkę kucharską "Nigella Gryzie". Ma też program w TVN Style, ona mrozi WSZYSTKO co jej zostaje