oj właśnie zobaczyłam , piękne , słodziutkie :pączki kuszączki" na stronie głównej , super nazwa hahaaa jutro tłusty czwartek ile pączków pieczecie? z jakiego przepisu? dzisiaj piekę rogaliki : http://wielkiezarcie.com/przepis22027.html jutro oponki i pączki , tylko jeszcze nie wiem z jakiego przepisu :) zaproszę łasuchów i będziemy wcinać te "kuszączki" i pewnie coś siupniemy . A jak u Was ?
Nie mam pojęcia, które pączki będę piekła, ale upiekę na pewno i to już dzisiaj żeby jutro mieć do pracy i dzieciom dam do szkoły. Przeszukałam przepisy i głowa mnie rozbolała bo każdy przepis zasługuje na wypróbowanie. Pewnie pół dnia będę sie zastanawiać które upiec i zostanę przy swoim sprawdzonym z ziemniakami, bo jak znam siebie to napiekę jak dla pułku wojska, a te z ziemniakami długo zachowują świeżość. Gorzej z tym siupaniem, bo w piątek do pracy,ale tu polegam na Tobie Makusiu:)) jeden za moje zdrowie:))
Moja babcia kiedys robila paczki z ziemniakami.Pamietam,ze pyszne byly i dlugo swieze.Jednak o przepis nigdy nie pytalam bo nastolatka jak bylam to sie nie interesowalam zbytnio pieczeniem(prawde mowiac mama mnie do garow nie dopuszczala:))Babci nie ma a ja chetnie takich paczkow bym zjadla...Cale jaja sie daje czy same zoltka?Pewnie je na ostatki zrobie...A moze udostepnisz przepisik coby dokladniej bylo?
Justine nie wklepywalam tego przepisu bo natknęlam sie gdzieś na WŻ na podobny. Postaram się wpisać jeżeli jesteś zainteresowana. Muszę go tylko dopracować bo mam go w swoim prywatnym folderze .Jeżeli nie zdążę to odpowiem Ci teraz, że wszystkie składniki tak jak są napisane wrzucam do garnka i wyrabiam do uzyskania jednolitej masy. Jajka oczywiście całe.
A ja nasmazylam dzis liliputkow Rozyczki no i rosnie ciasto na standardowe paczki,ktore od zawsze robie i zawsze super wychodza.A przepis na WZ nawet jest-chyba Paczki wedlug Mamy Rozyczki,jak sie nie myle.
Oj, widzę...Szczególnie tez języczkiem są takie.. extrapączkowe- i prawdziwie kuszączkowe... Ja na dietce, więc pączki i inne dobrości nie dla mnie. Może za rok makusiu?
Pączki-kuszączkiZmysłowe,wręcz erotyczne...szybkie języczki,ząbki...czym TO się skończySłodko i ciepło... Proponuję OSCARA za fantazyjny pomysł!Gratuluję!
Piec nie będę,bo tylko ja je konsumuję.. no to se kupię..dziś było 6 + jeden banan , jutro może 8 ? hihi ale nic poza tym nie jadłam... a taki się ze mnie leniwy kucharz zrobił..
oj właśnie zobaczyłam , piękne , słodziutkie :pączki kuszączki" na stronie głównej , super nazwa hahaaa
jutro tłusty czwartek ile pączków pieczecie? z jakiego przepisu?
dzisiaj piekę rogaliki : http://wielkiezarcie.com/przepis22027.html
jutro oponki i pączki , tylko jeszcze nie wiem z jakiego przepisu :)
zaproszę łasuchów i będziemy wcinać te "kuszączki" i pewnie coś siupniemy . A jak u Was ?
makusiu kurcze ja nie mam czasu na pieczenie pączusiów , więc wpadnę do Ciebie :))
zapraszam Edzia :)
Nie mam pojęcia, które pączki będę piekła, ale upiekę na pewno i to już dzisiaj żeby jutro mieć do pracy i dzieciom dam do szkoły.
Przeszukałam przepisy i głowa mnie rozbolała bo każdy przepis zasługuje na wypróbowanie. Pewnie pół dnia będę sie zastanawiać które upiec i zostanę przy swoim sprawdzonym z ziemniakami, bo jak znam siebie to napiekę jak dla pułku wojska, a te z ziemniakami długo zachowują świeżość.
Gorzej z tym siupaniem, bo w piątek do pracy,ale tu polegam na Tobie Makusiu:)) jeden za moje zdrowie:))
też mi głowa pęka od tych przepisów, nie wiem jeszcze z jakiego upiekę , a jaki to z ziemniakami?
a siupnięcie za Twoje zdrowko masz jak w banku ;)
- 1 kg mąki
- 0,5 kg ugotowanych ziemniaków i utłuczonych
- 10 dag drożdży
- 1 szkl. cukru
- 0,5 szkl. wody przegotowanej i przestudzonej
- 2 cukry waniliowe
- 4 jajka
to tak na szybko skopiowałam z mojego zbiorku:))
Jak ciasto będzie wolne to nie muszę Ci mówić co masz zrobić
Użytkownik alfa_beta napisał w wiadomości:
> Jak ciasto będzie wolne to nie muszę Ci mówić co masz zrobić
dodać mąki??
Moja babcia kiedys robila paczki z ziemniakami.Pamietam,ze pyszne byly i dlugo swieze.Jednak o przepis nigdy nie pytalam bo nastolatka jak bylam to sie nie interesowalam zbytnio pieczeniem(prawde mowiac mama mnie do garow nie dopuszczala:))Babci nie ma a ja chetnie takich paczkow bym zjadla...Cale jaja sie daje czy same zoltka?Pewnie je na ostatki zrobie...A moze udostepnisz przepisik coby dokladniej bylo?
Justine nie wklepywalam tego przepisu bo natknęlam sie gdzieś na WŻ na podobny. Postaram się wpisać jeżeli jesteś zainteresowana.
Muszę go tylko dopracować bo mam go w swoim prywatnym folderze .Jeżeli nie zdążę to odpowiem Ci teraz, że wszystkie składniki tak jak są napisane wrzucam do garnka i wyrabiam do uzyskania jednolitej masy. Jajka oczywiście całe.
Acha!!!To w takim razie juz wszystko wiem:)))W razie problemow bede dreczyc:)))Ale mysle,ze problemow nie bedzie:)
Wklepane:)) Jak coś nie będziesz wiedziała to męcz:)))
A ja nasmazylam dzis liliputkow Rozyczki no i rosnie ciasto na standardowe paczki,ktore od zawsze robie i zawsze super wychodza.A przepis na WZ nawet jest-chyba Paczki wedlug Mamy Rozyczki,jak sie nie myle.
Oj, widzę...Szczególnie tez języczkiem są takie.. extrapączkowe- i prawdziwie kuszączkowe... Ja na dietce, więc pączki i inne dobrości nie dla mnie. Może za rok makusiu?
Ja będę robić z_tego_przepisu. Sprawdziłam w tamtym roku i były przepyszne.
Pączki-kuszączkiZmysłowe,wręcz erotyczne...szybkie języczki,ząbki...czym TO się skończySłodko i ciepło...
Proponuję OSCARA za fantazyjny pomysł!Gratuluję!
A ja sobie pójde kupić heheh bo mnie jeszcze nigdy nie wyszły :-D
te paczki sa zbyt erotyczne!
A mnie pierwszy raz nie podoba sie to co widze u gory. Mysle,ze same pączki bez udziwnień wyglądałyby o niebo lepiej
Zadnych paczkow i innych smakolykow slodkich, nie ma kto jesc i nie mam czasu.
Siupnac moge:)
Piec nie będę,bo tylko ja je konsumuję..
no to se kupię..dziś było 6 + jeden banan , jutro może 8 ? hihi
ale nic poza tym nie jadłam...
a taki się ze mnie leniwy kucharz zrobił..