Dobry wieczór! Tak mnie zainspirowało w Tłusty Czwartek:
Rozmawiałem dziś rano z moją mamą na temat pączków w Łodzi, tzn że bardzo trudno dostać naprawdę smaczne.
Oczywiście smak to sprawa indywidualna. Mnie chodzi o pączki duże, miękkie, w środku pulchne, dużo nadzienia (marmolady).
Nie chodzi mi o pączki typu Blikle, Wedel i inne drogie (a nie zawsze najlepszej jakości).
Czy ktoś z Was ma takie ulubione miejsce, gdzie pączki są naprawdę smaczne? Może być mała cukierenka, nawet jakiś sklepik osiedlowy. Bardzo mnie ciekawią Wasze doświadczenia! Dodam, że w marcu przyjeżdżam do Łodzi i wówczas udam się w kilka takich miejsc, które polecicie!
Ja uważam że najlepsze pąsie są z piekarni na Strykowskiej. Mają dużo cukierni pod nazwą "Jaś i Małgosia". Pączki te są pycha, mięciutkie, nie za słodkie i smakują nawet na drugi dzień. Ja kupuję tam od kilku lat i naprawdę sobie cenię ich smak. Polecam.
Użytkownik staanii napisał w wiadomości: > Dobry wieczór! Tak mnie zainspirowało w Tłusty Czwartek:Rozmawiałem dziś rano > z moją mamą na temat pączków w Łodzi, tzn że bardzo trudno dostać naprawdę > smaczne.Oczywiście smak to sprawa indywidualna. Mnie chodzi o pączki duże, > miękkie, w środku pulchne, dużo nadzienia (marmolady).Nie chodzi mi o pączki > typu Blikle, Wedel i inne drogie (a nie zawsze najlepszej jakości).Czy ktoś z > Was ma takie ulubione miejsce, gdzie pączki są naprawdę smaczne? Może być mała > cukierenka, nawet jakiś sklepik osiedlowy. Bardzo mnie ciekawią Wasze > doświadczenia! Dodam, że w marcu przyjeżdżam do Łodzi i wówczas udam się w > kilka takich miejsc, które polecicie!Pozdrawiam serdecznie z drugiej strony > Bałtyku,Staanii
Najlepsze pączki w Łodzi to u Marinika....a i na piwo można się załapać Bahus
Dobry wieczór! Tak mnie zainspirowało w Tłusty Czwartek:
Ja uważam że najlepsze pąsie są z piekarni na Strykowskiej. Mają dużo cukierni pod nazwą "Jaś i Małgosia". Pączki te są pycha, mięciutkie, nie za słodkie i smakują nawet na drugi dzień. Ja kupuję tam od kilku lat i naprawdę sobie cenię ich smak. Polecam.
Dzieki za odpowiedz, w którym miejscu dokladnie jest ta cukiernia? pozdr S
jas i małgosia http://www.jasimalgosia.com.pl/kontakt
Smaczne pączki są też w cukierniach Barbarelli :) http://www.cukierniabarbarella.pl/kontakt.htm
i Dybalskiego http://www.dybalski.pl/sklepy.htm
Życzymy miłego pobytu w Łodzi :)
Ave, a ja sie ciesze, ze Cie "widze" po ladnych kilku miesiacach. Pozdrawiam.
Użytkownik staanii napisał w wiadomości:
> Dobry wieczór! Tak mnie zainspirowało w Tłusty Czwartek:Rozmawiałem dziś rano
> z moją mamą na temat pączków w Łodzi, tzn że bardzo trudno dostać naprawdę
> smaczne.Oczywiście smak to sprawa indywidualna. Mnie chodzi o pączki duże,
> miękkie, w środku pulchne, dużo nadzienia (marmolady).Nie chodzi mi o pączki
> typu Blikle, Wedel i inne drogie (a nie zawsze najlepszej jakości).Czy ktoś z
> Was ma takie ulubione miejsce, gdzie pączki są naprawdę smaczne? Może być mała
> cukierenka, nawet jakiś sklepik osiedlowy. Bardzo mnie ciekawią Wasze
> doświadczenia! Dodam, że w marcu przyjeżdżam do Łodzi i wówczas udam się w
> kilka takich miejsc, które polecicie!Pozdrawiam serdecznie z drugiej strony
> Bałtyku,Staanii
Najlepsze pączki w Łodzi to u Marinika....a i na piwo można się załapać
Bahus