Miałam kiedyś piętrowe łóżko, moi synowie mieli wtedy 5 i 10 lat. bardzo się bałam jak to będzie ze spaniem "na górze" więc zadecydowaliśmy że na początku będzie tam sypiał starszy syn i tak było, choć już po kilku miesiącach chłopcy sami zamieniali się miejscami raz w tygodniu :) góra łóżka była zabezpieczona deską, tak że ani pościel ani śpiący nie miał prawa spaść.(no chyba że lunatykuje):) Było ono drewniane i bardzo im się podobało, całe dnie bawili się wchodząc po jego drabince, także spokojnie nauczyli się tego "spaceru" dając mi pewność że i w nocy po ciemku nikt nie spadnie. Polecam takie łóżko, bo jak dla mnie było ono rozwiązaniem spania dla 2 osób przy małej powierzchni pokoju. Chłopaki spali w nim 8 lat, aż starszy wyrósł i podarowaliśmy je innym potrzebującym. Polecam
Z łóżkiem piętrowym to jest tak, że musi być miejsce na jego postawienie. Pokój moich dzieci jest taki, że jedna ściana jest za krótka, druga to duże okna, potem szafy itd. Musieliśmy liczyć się z miejscem, szukaliśmy .... Znaleźliśmy model łóżka 2-osobowego, jedno łóżko wysokie prawie jak przy piętrowym, a spod niego wysuwa się drugie na czas spania. Łóżko jest przede wszystkim funkcjonalne, musi być tylko z solidnego drewna, mocne,stabilne, z zabezpieczeniami na górnym łóżku! Sprawdź w internecie, ale najlepiej takie rzeczy kupić osobiście! pozdrawiam.
moi synowie którzy maja 12 i 6 lat tez maja takie łożko ja zrobiłam je u stolarza z najprawdziwszego debowego drzewa i jestem zadowolana nic sie nie dzieje a moi panowie sa bardzo zadowoleni!!!!!!!!!!!!!
Łózko piętrowe jest bardzo praktyczne i wygodne, szczególnie, gdy nie ma możliwości zorganizowania pojedynczych pokoi dla dzieci. Jeżeli będziesz wybierała zwróć uwagę na wymiar - żeby było to standardowe łóżko - czyli materac 90 X200. Nawet jak dzieci są mniejsze to w późniejszym czasie ma to znaczenie przy wymianie materaca- bardzo trudno jest kupić materac niestandardowy (ja mam łóżko 80x180) - za taki chcą drugie tyle co za wymiar standardowy. Lepiej zrobić (zamówić) łózko na wymiar - gdyż standardowe mają bardzo małą odległość pomiędzy poziomami na dolnym łóżko - gdy dzieci są większe bardzo trudno jest usiąść prosto - albo sprawdzić w sklepie czy na dolnym poziomie dorosły usiądzie wyprostowany.
U mnie w tej chwili piętrówka jest rozebrana - syn urósł za długi i ciężki, aby spać na górnym poziomie, na dolnym zaś nie może usiąść. I dopiero teraz (łózko mam jakieś 10 lat) udało mi się znaleźć materac sprężynowy za normalne pieniądze o niestandardowym wymiarze.
Ja kupilam lozko z mozliwoscia "rozebrania" go na dwa pojedyncze Przez pare lat dzieci spaly na pietrowym a teraz maja swoje tapczany Rozwiazanie z wysuwanym dolem jestv tez ok Pozdrawiam-Marta
A ja polecam łóżka tej firmy http://www.dab.gdynia.pl/.Sklepy są w całej Polsce,adresy dostępne na stronie. Dwa lata temu kupiliśmy córce zestaw z łóżkiem u góry - pod spodem szafa narożna ,szafeczki i biurko ze stoliczkiem na kółkach. A w tym roku dwóm młodszym córkom łóżko piętrowe.
Udało się. Ja kożystam z przeglądarki opera, a ta strona tam się nie otwiera. W Internet explorel otworzyło się bez problemu ale znaleźć tam produkt to makabra. Trzeba znać nazwę bo nie widze by inaczej się dało.
Ja też mialam lóżko piętrowe jak chlopcy byli mali...super rozwiązanie,ale szybko się go pozbylam gdy pewnej nocy weszlam do ich pokoju i zobaczylam że ten na górze śpi na lóżku tylko w polowie bo nogi wisialy mu na drabinkach:). Lożko bylo zabezpieczone ,tylko po środku bylo miejsce na zejście:)) tak więc domyślam się ze szedl do ubikacji i w drodze zasnąl:)) ....ale mi to już wystarczylo:))). Pozdrawiam:)
Chcę kupić łóżko piętrowe dla moich synków. Wybór jest bardzo duży. Proszę o jakąś podpowiedź z Waszej strony. Każda informacja będzie dla mnie cenna.
Kup solidne, dobrej jakości, tanie i funkcjonalne. Cieszysz się z tak trafnej rady? Jeśli tak to i ja się cieszę, że mogłem Ci doradzić
Bahus
Czyli lozko made in Ikea
ja tez rozglądam się za takim piętrowym dla wnuków
Miałam kiedyś piętrowe łóżko, moi synowie mieli wtedy 5 i 10 lat. bardzo się bałam jak to będzie ze spaniem "na górze" więc zadecydowaliśmy że na początku będzie tam sypiał starszy syn i tak było, choć już po kilku miesiącach chłopcy sami zamieniali się miejscami raz w tygodniu :) góra łóżka była zabezpieczona deską, tak że ani pościel ani śpiący nie miał prawa spaść.(no chyba że lunatykuje):) Było ono drewniane i bardzo im się podobało, całe dnie bawili się wchodząc po jego drabince, także spokojnie nauczyli się tego "spaceru" dając mi pewność że i w nocy po ciemku nikt nie spadnie. Polecam takie łóżko, bo jak dla mnie było ono rozwiązaniem spania dla 2 osób przy małej powierzchni pokoju. Chłopaki spali w nim 8 lat, aż starszy wyrósł i podarowaliśmy je innym potrzebującym. Polecam
Z łóżkiem piętrowym to jest tak, że musi być miejsce na jego postawienie. Pokój moich dzieci jest taki, że jedna ściana jest za krótka, druga to duże okna, potem szafy itd. Musieliśmy liczyć się z miejscem, szukaliśmy .... Znaleźliśmy model łóżka 2-osobowego, jedno łóżko wysokie prawie jak przy piętrowym, a spod niego wysuwa się drugie na czas spania. Łóżko jest przede wszystkim funkcjonalne, musi być tylko z solidnego drewna, mocne,stabilne, z zabezpieczeniami na górnym łóżku! Sprawdź w internecie, ale najlepiej takie rzeczy kupić osobiście! pozdrawiam.
Łózko piętrowe jest bardzo praktyczne i wygodne, szczególnie, gdy nie ma możliwości zorganizowania pojedynczych pokoi dla dzieci. Jeżeli będziesz wybierała zwróć uwagę na wymiar - żeby było to standardowe łóżko - czyli materac 90 X200. Nawet jak dzieci są mniejsze to w późniejszym czasie ma to znaczenie przy wymianie materaca- bardzo trudno jest kupić materac niestandardowy (ja mam łóżko 80x180) - za taki chcą drugie tyle co za wymiar standardowy.
Lepiej zrobić (zamówić) łózko na wymiar - gdyż standardowe mają bardzo małą odległość pomiędzy poziomami na dolnym łóżko - gdy dzieci są większe bardzo trudno jest usiąść prosto - albo sprawdzić w sklepie czy na dolnym poziomie dorosły usiądzie wyprostowany.
U mnie w tej chwili piętrówka jest rozebrana - syn urósł za długi i ciężki, aby spać na górnym poziomie, na dolnym zaś nie może usiąść. I dopiero teraz (łózko mam jakieś 10 lat) udało mi się znaleźć materac sprężynowy za normalne pieniądze o niestandardowym wymiarze.
Ja kupilam lozko z mozliwoscia "rozebrania" go na dwa pojedyncze Przez pare lat dzieci spaly na pietrowym a teraz maja swoje tapczany Rozwiazanie z wysuwanym dolem jestv tez ok Pozdrawiam-Marta
Moje też rozkłada się na dwa - tyle, że dwa osobne w pokoju się nie zmieszczą.
A ja polecam łóżka tej firmy http://www.dab.gdynia.pl/.Sklepy są w całej Polsce,adresy dostępne na stronie.
Dwa lata temu kupiliśmy córce zestaw z łóżkiem u góry - pod spodem szafa narożna ,szafeczki i biurko ze stoliczkiem na kółkach.
A w tym roku dwóm młodszym córkom łóżko piętrowe.
Po kliknięciu na link wyswietla mi się: 403 Forbidden
You don't have permission to access this document.
To może tak
http://www.dab.gdynia.pl
Ewentualnie za pomocą kopiuj - wklej i wtedy powinno się poprawnie otworzyć.
Udało się. Ja kożystam z przeglądarki opera, a ta strona tam się nie otwiera. W Internet explorel otworzyło się bez problemu ale znaleźć tam produkt to makabra. Trzeba znać nazwę bo nie widze by inaczej się dało.
http://www.dab.gdynia.pl/product/dab_m-67/188
tylko jedno znalazlem :)
Ja też mialam lóżko piętrowe jak chlopcy byli mali...super rozwiązanie,ale szybko się go pozbylam gdy pewnej nocy weszlam do ich pokoju i zobaczylam że ten na górze śpi na lóżku tylko w polowie bo nogi wisialy mu na drabinkach:). Lożko bylo zabezpieczone ,tylko po środku bylo miejsce na zejście:)) tak więc domyślam się ze szedl do ubikacji i w drodze zasnąl:)) ....ale mi to już wystarczylo:))). Pozdrawiam:)