Mam Do Was pytanie jak to jest z tym 1 % , na przekazanie . Chodzi mi o to ze jezeli w rozliczeniu wyszla mi pewna kwota nadplaty np.100 zl to wtedy od tej kwoty moge odliczyc 1% na dany cel i mniej dostane zwrotu ? Czy tak jak twierdzi moja kolezanka nic nie zabiora tyklo 1%zostanie wziety z podatku ktory pobieraja przy wyplacie .
1% podatku jest obliczany z podatku należnego wykazanego w pozycji 120 PIT 37 i nie ma nic wspólnego z nadpłatą. Nie jest pobierany z Pani nadpłaty lecz z podatku który zostaje w urzędzie i jest przekazywany do budżetu. Podsumowując przekazując 1% podatku NIC się nie traci a można komuś pomóc.
A na chłopski rozum 1% zabierane jest z podatku jaki zabrał nam urząd skarbowy w ciągu roku. Czyli każesz urzędowi oddać 1% twojej krwawicy jaki sobie juz wziął. Jak to miło :))
Mam Do Was pytanie jak to jest z tym 1 % , na przekazanie .
Chodzi mi o to ze jezeli w rozliczeniu wyszla mi pewna kwota nadplaty np.100 zl to wtedy od tej kwoty moge odliczyc 1% na dany cel i mniej dostane zwrotu ?
Czy tak jak twierdzi moja kolezanka nic nie zabiora tyklo 1%zostanie wziety z podatku ktory pobieraja przy wyplacie .
1% podatku jest obliczany z podatku należnego wykazanego w pozycji 120 PIT 37 i nie ma nic wspólnego z nadpłatą. Nie jest pobierany z Pani nadpłaty lecz z podatku który zostaje w urzędzie i jest przekazywany do budżetu. Podsumowując przekazując 1% podatku NIC się nie traci a można komuś pomóc.
A ja zawsze myslalam ze przekazuje 1% mojego zwrotu .
Dziekuje za wyjasnienie
A na chłopski rozum 1% zabierane jest z podatku jaki zabrał nam urząd skarbowy w ciągu roku.
Czyli każesz urzędowi oddać 1% twojej krwawicy jaki sobie juz wziął. Jak to miło :))