Witam. Kupiłem automat po pieczenia chleba Bifinet KH 2231.Problem polega na tym, iż jest on bez instrukcji obsługi.Druga sprawa to, że ma on dwie foremki do pieczenia zamiast jednej.Jaką stosować gramaturę na jedną z nich?Są tam trzy opcje gramatury wypiekanego chleba: 750, 1000, 1250gr.Do wypieku 1250 trzeba dokupić formę osobno.Czy np.:750gr. trzeba podzielić na dwie foremki?=2x375gr.?,a 1000gr. na 2x500gr.?Jak to rozumieć.Wiem, iż generalnie zasada jest taka, że do formy daje się wagowo jedną część produktów sypkich ( mąki,ziarna i.t.d.) i połowę tej wagi płynów.Kiedyś to tutaj na forum wyszukałem.Może ktoś ma lub wie gdzie znaleźć instrukcję do takiego lub podobnego sprzętu.Byłbym wdzięczny za pomoc.Spróbuję też wypieku doświadczalnego, może znajdę rozwiązanie.
Mam automat typBifinettKH2232 z jedną foremką,do tego instrukcję obsługi w jęz.polskim.Mogę przesłać jutro/musi to zrobić syn/jeżeli chcesz tę instrukcję podaj adres e-mailowy.
Tutaj jest Instrukcja w języku angielskim Na stronach 24-26 zaczynają się przepisy i ilość mąki w przepisie oscyluje pomiędzy 280 a 350 g. Wygląda to na pieczenie większego chleba "w dwóch kawałkach". Zero mojego doświadczenia z Bifinettem (mam dwumieszadłowego dużego Moulinexa), więc mogę się mylić. Może jest na WŻ ktoś, kto ma automat piekarniczy podobny do Twojego i da radę rozwiać wszystkie Twoje wątpliwości ?
Mam automat Bifnett z dwoma mieszadłami,ale z jedną foremką http://wielkiezarcie.com/przepis38849.html to jest przepis na 1000g Teraz piecze się chlebek słonecznikowy,póżniej wkleje przepis na 1000g i na 750g.
Witam. Może to Ci pomoże: http://diplodocs.pl/instrukcja-obslugi-uzytkowania/KOMPERNASS/BIFINETT%20KH%202231%20AUTOMATIC%20BREAD%20MAKER-_E Powodzenia.
Witam.
Kupiłem automat po pieczenia chleba Bifinet KH 2231.Problem polega na tym, iż jest on bez instrukcji obsługi.Druga sprawa to, że ma on dwie foremki do pieczenia zamiast jednej.Jaką stosować gramaturę na jedną z nich?Są tam trzy opcje gramatury wypiekanego chleba: 750, 1000, 1250gr.Do wypieku 1250 trzeba dokupić formę osobno.Czy np.:750gr. trzeba podzielić na dwie foremki?=2x375gr.?,a 1000gr. na 2x500gr.?Jak to rozumieć.Wiem, iż generalnie zasada jest taka, że do formy daje się wagowo jedną część produktów sypkich ( mąki,ziarna i.t.d.) i połowę tej wagi płynów.Kiedyś to tutaj na forum wyszukałem.Może ktoś ma lub wie gdzie znaleźć instrukcję do takiego lub podobnego sprzętu.Byłbym wdzięczny za pomoc.Spróbuję też wypieku doświadczalnego, może znajdę rozwiązanie.
Mam automat typBifinettKH2232 z jedną foremką,do tego instrukcję obsługi w jęz.polskim.Mogę przesłać jutro/musi to zrobić syn/jeżeli chcesz
tę instrukcję podaj adres e-mailowy.
Serdeczne dzięki!
Oto mój adres: romkwie@poczta.onet.pl
Myślę, że dalej sobie poradzę.
Witam.
Mogę też dostac tę instrukcje ,z góry dziękuje.
e-meil : krismen02@wp.pl
http://diplodocs.pl/instrukcja-obslugi-uzytkowania/KOMPERNASS/BIFINETT%20KH%202231%20AUTOMATIC%20BREAD%20MAKER-_E (znalezione przez google)
Tutaj jest Instrukcja w języku angielskim
Na stronach 24-26 zaczynają się przepisy i ilość mąki w przepisie oscyluje pomiędzy 280 a 350 g. Wygląda to na pieczenie większego chleba "w dwóch kawałkach". Zero mojego doświadczenia z Bifinettem (mam dwumieszadłowego dużego Moulinexa), więc mogę się mylić. Może jest na WŻ ktoś, kto ma automat piekarniczy podobny do Twojego i da radę rozwiać wszystkie Twoje wątpliwości ?
Mam automat Bifnett z dwoma mieszadłami,ale z jedną foremką
http://wielkiezarcie.com/przepis38849.html to jest przepis na 1000g
Teraz piecze się chlebek słonecznikowy,póżniej wkleje przepis na 1000g i na 750g.
Witam.
Może to Ci pomoże:
http://diplodocs.pl/instrukcja-obslugi-uzytkowania/KOMPERNASS/BIFINETT%20KH%202231%20AUTOMATIC%20BREAD%20MAKER-_E
Powodzenia.