Helołki:-)Patrzta ludzie jak u nas zima!Zdjęcie pierwsze-zakopał się pług-traktorem go wyciągali:-))a to nasze auto...pod sniegiem:;-)a to ja:-)myslałam ,że u sasiadów na górce sie pali...a to zachód słońca:-)wspólny posiłek-dzięcioł i sikorkai nasz kotek..biedny...super zimowo
aleczko, u nas to samo ..Przedwczoraj byliśmy w Parku Krajobrazowym Doliny Baryczy, pochodzić troszkę po lesie.Wszędzie śnieg nieskażony ludzką stopą, jedynie mnóstwo tropów zwierząt .A to kilka zdjęć : ...listek . Ostatni w tym sezonie..
...ślady prowadzą do objedzonych krzaczków jagodzin ...tropy, tropy, wszędzie mnóstwo tropów ! ...tama w Sułowie - jak lali wodę , tak dalej leją ! Haha..kto by tam miał chęć ?
No tak, a u nas, jak to nad morzem Chlapa, panie, chlapa... Jak się nauczymy z Pampasem robić jej artystyczne zdjęcia lub nagrania wideo, nie omieszkamy zamieścić na forum. Tymczasem ciamkanie, cmokanie i chlupotanie pod butami pozostawimy wyłącznie wyobraźni czytelników :/ Nie lubię wszędobylskiej brei
o tak w Gdańsku od wczoraj totalna ciapa, breja i jedna wielka kałuża brrrr nawet teraz jak patrzę sobie przez okno na zatokę to wyglada jakby mżaweczka z nieba padała
no..super:-)a u nas przed chwila były "nasze" sarenki na jabłkach u sąsiadów..wygladam przez okno..bo ciekawa jestem czy juz jakies gwaizdy widac(dzis do obejrzenia zielona kometa Lulin)..a Sabka spi w sniegu..a 30 metrów od niej sarenki buszuja:-))o a tak spała kiedy padało
o mało co nie zostałam fiordową Polką :) mój mąż pracował kika lat w Norwegii i stąd mnóstwo zdjęć z fiordów i nie tylko. były też fiordy widziane na żywo :) swego czasu był pomysł przeniesienia się tam na stałe. no niestety plany planami a życie swoje. a od przeszło 11 lat mieszkam nad polskim morzem w mieście Żurawia, Neptuna i Wałęsy czyli w Gdańsku :) ale, żeby było jeszcze ciekawiej urodzilam się na lubelszczyźnie :)
Piękna ta zima, ale tylko na zdjęciach. Ja z utęsknieniem czekam na wiosnę, bo na Mazurach mamy zimę już bite 2 miesiące. Co śnieg puści, to znowu napada i tak w kółko, a chodzić po czymś takim lubię tak samo jak Wkn. A co do mojego psa - to zimę lubi, bo wtedy śpi w domu, zamienia się w psa obronnego-kanapowca hihi! Pozdrawiam ciepło!
A tu jeszcze co nieco .warto zapamiętać, bo już czuć w powietrzu wiosne : ...rzeka Barycz... PK Doliny Baryczy II ' 09 Pięknie, ale już chyba wystarczy ; )
aleczko, u nas to samo ..Przedwczoraj byliśmy w Parku Krajobrazowym Doliny Baryczy, pochodzić troszkę po lesie.Wszędzie śnieg nieskażony ludzką stopą, jedynie mnóstwo tropów zwierząt .A to kilka zdjęć :
...listek . Ostatni w tym sezonie..
...ślady prowadzą do objedzonych krzaczków jagodzin
...tropy, tropy, wszędzie mnóstwo tropów !
...tama w Sułowie - jak lali wodę , tak dalej leją !
Haha..kto by tam miał chęć ?
No tak, a u nas, jak to nad morzem Chlapa, panie, chlapa...
Jak się nauczymy z Pampasem robić jej artystyczne zdjęcia lub nagrania wideo, nie omieszkamy zamieścić na forum. Tymczasem ciamkanie, cmokanie i chlupotanie pod butami pozostawimy wyłącznie wyobraźni czytelników :/
Nie lubię wszędobylskiej brei
o tak w Gdańsku od wczoraj totalna ciapa, breja i jedna wielka kałuża brrrr nawet teraz jak patrzę sobie przez okno na zatokę to wyglada jakby mżaweczka z nieba padała
Ale ma skubana spanko...Mało jej nie zasypało a ona chrapie !
a czeka na male?
Ja też dołożę parę zimowych obrazków - zza Bałtyku - z Finlandii. Ze stycznia tego roku
To Suomenlinna
a to maleńka wyspa z latarnią morską
A tak wyglądała zima z Londynie :)
Ekkore Ty Finlandię a ja dla odmiany Norwegię: w tle fiordy a u dołu misteczko Alesund :)
Takie klimaty lubię...
Kochana mam tego całe mnóstwo więc mogę wklejać i wklejać :)
Tu dla przykładu inny fiord "latem"
Fiordy to moje marzenie. jakoś nie mogę się tam wybrać, bo jak jest urlopik męża to bardzo krótki i wolimy jednak wygrzać stare kości
czyżbyś była fiordową Polką? czy tylko służbowe tudzież wakacyjne wojaże?
o mało co nie zostałam fiordową Polką :) mój mąż pracował kika lat w Norwegii i stąd mnóstwo zdjęć z fiordów i nie tylko. były też fiordy widziane na żywo :) swego czasu był pomysł przeniesienia się tam na stałe. no niestety plany planami a życie swoje.
a od przeszło 11 lat mieszkam nad polskim morzem w mieście Żurawia, Neptuna i Wałęsy czyli w Gdańsku :) ale, żeby było jeszcze ciekawiej urodzilam się na lubelszczyźnie :)
Hihihi mieszkasz w Szczebrzeszynie a ja urodziłam się i mieszkałam w Zamościu :)
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...... jak pieknie.....ja zeby zobaczyc snieg musze 80km jechac w gory :(
Piękna ta zima, ale tylko na zdjęciach. Ja z utęsknieniem czekam na wiosnę, bo na Mazurach mamy zimę już bite 2 miesiące. Co śnieg puści, to znowu napada i tak w kółko, a chodzić po czymś takim lubię tak samo jak Wkn. A co do mojego psa - to zimę lubi, bo wtedy śpi w domu, zamienia się w psa obronnego-kanapowca hihi! Pozdrawiam ciepło!
A tu jeszcze co nieco .warto zapamiętać, bo już czuć w powietrzu wiosne :
...rzeka Barycz...
PK Doliny Baryczy II ' 09
Pięknie, ale już chyba wystarczy ; )